בימים חמים וקשוחים כמו אלו שפוקדים אותנו עכשיו, מרבית המשאבים שלנו מופנים למציאת דרכים להצטנן. אז כן, יש מזגן, אבל הוא לא תמיד זמין ואין מה לעשות, לפעמים גם צריך לצאת מהבית. עם זאת, גם בחוץ אך בעיקר בבית, שייקים הם הפתרון הקל והאידיאלי. מינימום זמן, מינימום מרכיבים, מינימום שטיפת כלים ושובע אחד גדול.
אם אתם מחובבי הבריאות, שייקים טבעיים יהיו פתרון מצויין עבורכם. הם מאוד בריאים, עשירים ברכיבים בריאותיים משביעים וללא סוכר. משקאות שעשויים משילובי פירות, ירקות ואגוזים על בסיס חלב אורז שקדים או מיץ טבעי מומלצים במיוחד וניתן להוסיף להם גם בוסט בריאות של תערובות סופרפודס על בסיס ספירולינה, אסאי, ארוניה, מאקה, עשב חיטה ופולי קקאו נא. לפניכם שני מתכונים מומלצים במיוחד ופשוטים להכנה באדיבות "קפה וטבע כרכור".
שייק אסאיי
חצי פלטה של אסאיי קפוא
כוס אוכמניות כחולות
חצי בננה
רבע מנגו או אננס קפואים
תמר מג'הול
חצי כוס חלב אורז שקדים
חצי כוס מים/קרח
חופן אגוזי מלך
טוחנים הכל בבלנדר עד קבלת מרקם אחיד
שייק לאסי מנגו
שתי כפות יוגורט עיזים
שבע חתיכות מנגו גדולות קפואות
שני אגוזי ברזיל
כפית שמן קוקוס
תמר אחד או שניים לפי מידת המתיקות הרצויה
טוחנים הכל בבלנדר עד קבלת מרקם אחיד
מומלץ לקשט עם נענע

אם אתם מחובבי המילקשייקים, יש לנו שלושה מיני מתכונים נפלאים גם עבורכם, באדיבות רשת הגלידריות "אניטה".
מילקשייק שוקולד מנטה
מנה "בינונית" של גלידה שוקולד מנטה, או עד שלושה טעמים בסה"כ (מומלץ 2). שמים חלב/חלב שקדים/חלב סויה עד 3/4 מגובה הגלידה בכוס, טוחנים, מקשטים את הכוס בקרמים מתאימים לטעמי הגלידה שנבחרו, ושמים קצפת מעל.
אספרסו שייק
מנה "בינונית" של גלידה (לרוב של וניל), עד שלושה טעמים בסה"כ (מומלץ 2), מנה של אספרסו כפול ארוך, טוחנים, מקשטים את הכוס בשוקלד חלב/שוקלד לבן ושמים קצפת אם הלקוח רוצה.
פרי שייק תות
מנה "בינונית" של גלידת סורבה תות, או עד שלושה טעמים בסה"כ (מומלץ 2), מים עד 3/4 מגובה הגלידה בכוס, וטוחנים. מאוד מומלץ לשלב אבטיח נענע/לימונצ'לו לרענון!
