לא רק מרק: שלושה מרקים כמו שהשפים אוכלים

מינסטרונה איטלקי מפוצץ בכל טוב, פטריות מפואר שיפתח לכם את הטעם החמישי או עגבניות סמיך בניחוח יווני • שלושה מתכוני מרקים שירימו לכם את החורף

מרקים של השפית יובל דדון , מסעדת Lalala רעננה
מרקים של השפית יובל דדון, צילום: מסעדת Lalala רעננה

חורף? גשום וקר? אין זמן מתאים מזה למרק עשיר שיחמם את הגרון ואת הנשמה. פנינו לשפים שמובילים את המסעדות Lalala, סלון יווני וסילו, וחזרנו עם שלושה מתכונים, כל אחד עם טוויסט משלו, שמרימים את המרקים הפשוטים לגבהים חדשים. חורף נעים ובתיאבון!

• מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם

• למבצעים הכי שווים במסעדות הקליקו כאן

מרק פטריות אוממי – שף יובל דדון, Lalala

מרכיבים ל-5-6 מנות:

30 גרם חמאה

שני בצלים לבנים

שני גבעולי תימין

כף גדושה של קמח לבן

60 מ"ל יין לבן שאוהבים

תפוח אדמה בינוני

כפית מלח

קורט פלפל שחור

ליטר מים

סלסלת פטריות פורטבלו

סלסלת פטריות שמפיניון

1 פטריות שימאג'י

2 פטריות מלך היער

מחית כמהין (מומלץ אך לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מתחילים לטגן את הבצל בחמאה בסיר רחב יחד עם עליי התימין ללא הגבעול.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הקמח. מערבבים טוב, ולאחר מכן מוסיפים את היין הלבן ומחכים עד לרתיחה.
  4. מוסיפים את תפוח האדמה שנחתך מראש לקוביות, ולאחר מכן את המים ואת מחית הכמהין (אם יש).
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  6. מביאים לרתיחה וטוחנים עם מוט בלנדר עד למרקם חלק וקטיפתי.
מרק מינסטרונה עשיר, צילום: מסעדת סילו

מרק מינסטרונה – שף אסף גלזר, מסעדת סילו, חולון

מרכיבים ל6-8 מנות:

1 בצל לבן גדול

2 גזר

1 סלרי אמריקאי

1 כרישה

2 תפו"א אדמה גדול

10 עגבניות רכות

3 שיני שום

2 ליטר ציר ירקות

½ כוס פסטה קצרה (קונכיות)

3 כפות רסק עגניות

3 כפות שמן זית

צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר עם תחתית עבה ומאדים את כל ירקות השורש שנחתכו מראש לקוביות.
  2. לאחר שהירקות התאדו מוסיפים את תפו"א ואת העגבניות, חתוכים אף הם.
  3. מוסיפים את ציר הירקות ואתרסק העגבניות ומתבלים עם מלח, פלפל שחור, סוכר וצ'ילי לפי הטעם.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
  5. מוסיפים את הפסטה כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
מרק עגבניות עם אוזו של השף גיא פרץ,

מרק קרם עגבניות יווני עם אוזו – שף גיא פרץ, סלון יווני

חומרים לארבע מנות:

8 עגבניות תמר בשלות

3 שיני שום

1 בצל קלוף פרוס בעובי 1 סמ'

50 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

4 כפות שמן זית

חצי פלפל צ'ילי

50 מ"ל אוזו

ענף אורגנו טרי

קרוטונים

אופן ההכנה:

  1. קולים את העגבניות והבצל על אש גלויה (גריל או להבה).
  2. מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום.
  3. מקלפים את העגבניות השרופות. חותכים גס ומוסיפים לסיר, יחד עם הבצל.
  4. מוסיפים כוס וחצי מים, מלח ופלפל.
  5. טוחנים הכל עם מעבד מזון.
  6. מוסיפים את האוזו.
  7. מוסיפים את השמנת בזהירות! על מנת להימנע משבירה שלה, יוצקים מעט מן המרק לשמנת על מנת להשוות טמפרטורות, ורק לאחר מכן מוסיפים את השמנת.
  8. מגישים עם קרוטונים ומעט שמן זית מעל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר