איך יוצרים לביבות תפוחי אדמה בתנור, רכות רכות, שנמתחות בקלות? הסוד הוא אבקת אפייה, שהופכת אותן לאווריריות בטירוף. כמעט בלי שמן (רק מעט שמן זית) וגוש גבינה צהובה שיעשה לכם טעים חנוכה. לירן רוזן מנבחרת "ישראלי קיטשן" עם המתכון המופלא.
חומרי הגלם:
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח (ולפי הטעם)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות קמח
- 2 כפות שמן זית
- 2 פרוסות גבינה צהובה
אופן ההכנה:
- מגרדים את תפוחי האדמה אחרי קילוף וסוחטים ממים (אני לא עשיתי, לא היתה לי סבלנות), מוסיפים את הביצים, המלח, הפלפל ואז הקמח. על הקמח את אבקת האפייה (צריכה אזור יבש ליפול עליו) ואז את שמן הזית ומערבבים.
- לחמם תנור על 180 מעלות, להכניס ל-40 דקות וצפו בסרטון כדי להבין הכל.
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו