גם השנה שף שאול בן אדרת מגיע ל"עמותת לשובע", לבשל עם מילואימניקים ומילואימניקיות ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים למען נזקקים. זה קורה במסגרת יום מעשים טובים, מיזם הדגל של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון שיתקיים ב-18 במארס 2025.
אחת המנות שיבשל בן אדרת היא טייק כשר למנה האייקונית - קורדון בלו. את חזה עוף ממלא אדרת הפעם בבצל, שום וזיתים, והתוצאה - ים תיכונית ומשגעת.
חזה עוף ממולא
מצרכים ל-2 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן פרוס דק
- 10 שיני שום קלופות וקצוצות
- מלח, פלפל
- 400 גרם חזה עוף
- 1 לימון
- 10 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
- 1 ביצה
- כוס של פירורי לחם מוזהבים
אופן ההכנה:
- מטגנים עם שתי כפות שמן זית את הבצל הפרוס ושיני השום עד להזהבה, מתבלים במלח ופלפל.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית גסה.
- פותחים כיס לאורכו של חזה העוף במרכזו אך לא עד הסוף (אפשר לבקש מהקצב לעשות זאת עבורכם).
- ממלאים את הכיס במחית הבצל והשום ובזיתים.
- טובלים את העוף בביצה טרופה ואז בפירורי הלחם.
- מטגנים עם שתי כפות שמן זית כחמש דקות מכל צד ומגישים.
גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת? היכנסו לאתר יום מעשים טובים ובחרו את הדרך שלכם לעשות טוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו