ביום רביעי הקרוב נדליק כולנו נר ראשון של חנוכה, וגם פרויקט הלביבות של עם קונדיטוריית ביסקוטי, בניצוח השף קונדיטורים אמיר פורת ויוחנן שניאור, מגיע לסיומו, ואי אפשר לסיים בלי משהו מתוק.
כי אם סופגניות זה מושחת לכם מדי, או סתם מסורבל, הנה לכם פשרה נהדרת - לביבות גבינה מתוקות. קלאסיקה מנצחת, בשילוב נהדר עם דובדבני אמרנה. מתכון שיש לנו תחושה שימשיך אתכם גם הרבה אחרי החג.
לביבות גבינה ואמרנה
רכיבים ל-25 לביבות:
- 2 ביצים L
- 15 גרם קמח (3 כפיות)
- 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- 30 גרם סוכר (4 כפות)
- 2 כפות גבינת שמנת 30% (רבע קופסא)
- גרידה מלימון שלם
- חצי כפית מחית וניל איכותית
- 3 כפות שמן לטיגון
- להגשה: דובדבני אמרנה בסירופ (כוס אחת), במידה ואין אפשר להשתמש בפירות יער
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה טורפים את הביצים והסוכר.
- מוסיפים את הקמח עד להטמעה.
- מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים עד לאחידות.
- מצרפים את הווניל וגרידת הלימון ומערבבים קלות.
- שופכים את השמן למחבת, מחממים מעט, יוצקים כף מלאה בתערובת ומטגנים דקה מכל צד עד להשחמה.
- מסדרים את הלביבות במגש.
- לפני ההגשה יוצקים דובדבני אמרנה בסירופ.