יש לי הרגל קבוע להתאהב בבננות יפות, התלויות על חבל בכניסה לחנות של ציון הירקן, כמו היו גרילנדה צהובה מפתה. אך עם הגיעי הביתה, אזלול את הראשונה, עוד כשצבעה בוהק כשמש, ואשכח את האחרות שילכו וישחירו בקערה במטבח.
לאחרונה, צעיר בניי החל לחבב עוגות בננה באשר הן ומה רבה שימחתי שיש לבננות הנשכחות שימוש ולשנינו – זמן איכות במטבח.
זהו המתכון הזריז ביותר, שתמיד מצליח. אנחנו אוהבים אותו גם ללא תוספות כלל, אך נהנים מאוד מהשילובים השונים.
עוגת בננות, מייפל ושוקולד צ׳יפס
רכיבים:
(לתבנית אינגליש קייק אחת)
- 2 בננות רכות
- 1/3 כוס סוכר חום דחוס
- 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
- 1 ביצה
- 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס קמח כוסמין לבן או מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ
- אפשר לגוון ולהוסיף אם רוצים: 1/4 כוס אגוזי פקאן קלויים קצוצים, או 1/4 כוס שבבי קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מועכים את הבננות הבשלות, מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, הביצה, הווניל והחמאה המומסת ומערבלים יחדיו.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים רק עד שהמרכיבים נטמעים בתערובת.
- מוסיפים את השוקולד (הפקאן והקוקוס אם רוצים) ומערבבים עד שמתפזר באופן אחיד בתערובת.
- מעבירים לתבנית אינגליש משומנת ואופים בחום בינוני של 180 מעלות, למשך כ-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.