שוק אווז עם דובדבנים | צילום: אסף קרלה

שוק אווז וסלט ריג'לה: מתכונים של יוסי שטרית עם דובדבנים

הפרי העונתי הזה, שנמצא עכשיו בשיא עונת הקטיף, מרתק • הוא משלב הנאה לצד יתרונות בריאותיים וכל מתכון שמכינים איתו יוצא מעניין • קבלו שניים

אני משתף עם ילדיי סיפורים רבים מילדותי, אולי מפני שהילדות כיום היא אחרת. אנחנו בילינו המון בחוץ, כי לא היה מה לעשות בבית. כיום רוב הילדים מבלים את רוב הזמן בבית, ונפגשים עם חברים באמצעות אפליקציה.

הילדות של פעם והילדות של היום שונות מאוד: החוויות, הלקחים, הריגושים. אבל הזיכרונות מהן ייחודיים ומשמעותיים גם כיום, והם ישפיעו על הצורה שבה הילדים שלי רואים את העולם, לעומתי.

הדובדבן לא היה נפוץ בילדותי. זה לא פרי שהיינו מטפסים על עץ כדי לקטוף, והוא לא חלק מהזיכרון שלי, אך הזמן משנה ומביא עימו טעמים וזיכרונות חדשים. מבחינה קולינרית, הדובדבן הוא פרי מרתק המשלב הנאה עם בריאות, וכל מתכון שבו משלבים אותו יוצא מעניין. קבלו שניים כאלה.

עם הפרי המרתק, צילום: אסף קרלה

שוק אווז עם דובדבנים

שוק אווז עם דובדבנים הוא מנה מסורתית ועשירה בטעמים, המשלבת את המתיקות של הדובדבנים עם העומק של בשר האווז. זאת מנה שיש בה שילוב של עונת הקיץ עם עונת החורף, ויש בה איזון מושלם בין טעמים עשירים ומתוקים. המנה מתאפיינת בבישול איטי של שוקי האווז, כמעט כמו בשיטת הקונפי, שבה השוקיים מבושלים בשומן האווז עצמו, ולאחר מכן השוקיים משולבים בדובדבנים המוסיפים להם טעם מתוק ופירותי.

המצרכים:

√ 6-4 שוקי אווז
√ מלח ופלפל שחור גרוס
√ 1 בצל סגול קצוץ
√ 5 שיני שום קלופות וחצויות
√ 1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
√ 1 גזר מקולף, חצוי ופרוס
√ 2 גבעולי סלרי קצוצים
√ 1/2 1 כוסות יין אדום יבש
√ 2 גבעולי תימין
√ 6 גרגירי פלפל אנגלי
√ קליפה מ־1 לימון
√ 4 עלי דפנה
√ 2 כוסות ציר עוף או מים
√ 300 גרם דובדבנים מגולענים

מטגנים את השוקיים במחבת, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. מנקים מהשוק את עודפי העור והשומן.
2. מטגנים את השוקיים במחבת גדולה בלי שמן (באווז יש מספיק שומן).
3. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
4. מוציאים את שוקי האווז מהמחבת ומניחים בצד.
5. מטגנים את כל הירקות עד שהם משחימים.
6. מוסיפים את היין, התימין, הפלפל האנגלי, קליפת הלימון ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה.
7. מחזירים את השוקיים למחבת, מוסיפים את ציר העוף או המים ואת הדובדבנים ומביאים לרתיחה.
8. מכסים ומבשלים על אש קטנה, או אופים בתנור על חום נמוך, למשך שעתיים (יש להתייחס לאווז כאל בשר לבישול ארוך).

סלט ריג'לה ודובדבנים, צילום: אסף קרלה

סלט ריג'לה ודובדבנים

המצרכים:

√ 2 חופנים של ריג'לה - ידועה גם בשמות פרפחינא ורגלת הגינה. הריג'לה היא עשב בשרני מאוד, ובאיטליה אף מחמיצים אותה. אם לא מוצאים, אפשר להחליף בסלרי קצוץ
√ 5 מלפפוני חרוש חתוכים גס - ידועים גם כבעג'יר, ולמעשה זה סוג של מלון. אם לא מוצאים, אפשר להחליף בפקוס חתוך גס או במלפפונים רגילים
√ 250 גרם דובדבנים מגולענים
√ 4 גבעולי סלרי קצוצים
√ 1 פלפל ירוק חריף קצוץ

לרוטב

√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ 2 כפות חומץ יין אדום
√ 1 כפית דבש
√ מלח ופלפל
√ 1/4 כוס שמן זית

עשב בשרני מאוד, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב. דובדבנים אוהבים מאוד פלפל שחור - אז אל תחששו לשים הרבה ממנו.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר