תהיו מקוריים: המתכון של קרין גורן לעוגת בומב טירמיסו

לכבוד חג השבועות ביקשנו מהקונדיטורית המפורסמת מתכון לקינוח גבינתי עם טוויסט מעניין • "היא מזכירה טירמיסו בטעם וגם במראה: שכבות של עוגת גבינה קרה עם בישקוטים טבולים בקפה" • המתכון המלא

עוגת בומב טירמיסו של קרין גורן. צילום: אור גפן

חג שבועות קרב ובא וכנהוג במסורת, רבים מאיתנו מכינים עוגות גבינה לערב החג המשפחתי. לכבוד החג, ביקשנו מקרין גורן, הקונדיטורית המובילה ושגרירת המותג BOSCH בישראל, לתת לנו מתכון לעוגה גבינתית קרה - עם טוויסט מעניין במיוחד. 

"זו עוגה קלה להכנה שמעלפת את כולם בכל פעם שאני מכינה אותה", מספרת גורן. "היא מזכירה טירמיסו בטעם וגם במראה: שכבות של עוגת גבינה קרה עם בישקוטים טבולים בקפה".

מה מיוחד במתכון?

"המתכון עצמו ידידותי בהרבה ממתכון הטירמיסו הקלאסי - גם בזכות מהירות ההכנה וגם כי הוא אינו מכיל ביצים "חיות". הגימיק של הכנת העוגה בקערה עושה את כל ההבדל - כשאני מגישה אותה לשולחן, אף אחד לא מאמין לי שלקח לי בדיוק 10 דקות לתקתק אותה".

קרין גורן, צילום: אור גפן

מתכון לעוגת בומב טירמיסו

מצרכים:

לקרם גבינה:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

לבישקוטים בקפה:

  • 20 עוגיות בישקוטים ("לשונות חתול")
  • 1 כוס נס קפה מוכן חזק (בלי סוכר או חלב), פושר

לקישוט:

  • אבקת קקאו (2 כפות בערך)
  • קערת חצי כדור בנפח ליטר וחצי (קוטר 22 ס"מ)

הוראות הכנה:

1. מרפדים את פנים הקערה בשקיות ניילון לסנדוויצ'ים.

2. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב, אינסטנט פודינג וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד לקבלת קרם יציב.

3. משטחים מחצית מהקרם בקערה. טובלים את הבישקוטים אחד אחד בקפה (טבילה קצרה של 2 שניות בלבד) ומסדרים בצפיפות מעל הקרם. משטחים מעל הבישקוטים את יתרת הקרם. מסדרים מעל שכבה נוספת
של בישקוטים - טבולים באותו אופן בקפה.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.

5. מסירים את הניילון העליון, מכסים את הקערה בצלחת הגשה והופכים כך שהצלחת למטה והקערה הפוכה מעליה. מסירים את הקערה ומקלפים בעדינות את הניילונים.

6. מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו במסננת קטנה. מביאים את עוגת הבומב בשלמותה לשולחן ופורסים למנות. שומרים מכוסה במקרר (עד 3 ימים) ומגישים קר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר