חג שבועות קרב ובא וכנהוג במסורת, רבים מאיתנו מכינים עוגות גבינה לערב החג המשפחתי. לכבוד החג, ביקשנו מקרין גורן, הקונדיטורית המובילה ושגרירת המותג BOSCH בישראל, לתת לנו מתכון לעוגה גבינתית קרה - עם טוויסט מעניין במיוחד.
"זו עוגה קלה להכנה שמעלפת את כולם בכל פעם שאני מכינה אותה", מספרת גורן. "היא מזכירה טירמיסו בטעם וגם במראה: שכבות של עוגת גבינה קרה עם בישקוטים טבולים בקפה".
מה מיוחד במתכון?
"המתכון עצמו ידידותי בהרבה ממתכון הטירמיסו הקלאסי - גם בזכות מהירות ההכנה וגם כי הוא אינו מכיל ביצים "חיות". הגימיק של הכנת העוגה בקערה עושה את כל ההבדל - כשאני מגישה אותה לשולחן, אף אחד לא מאמין לי שלקח לי בדיוק 10 דקות לתקתק אותה".
מתכון לעוגת בומב טירמיסו
מצרכים:
לקרם גבינה:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1 כוס חלב (240 מ"ל)
- 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
לבישקוטים בקפה:
- 20 עוגיות בישקוטים ("לשונות חתול")
- 1 כוס נס קפה מוכן חזק (בלי סוכר או חלב), פושר
לקישוט:
- אבקת קקאו (2 כפות בערך)
- קערת חצי כדור בנפח ליטר וחצי (קוטר 22 ס"מ)
הוראות הכנה:
- מרפדים את פנים הקערה בשקיות ניילון לסנדוויצ'ים.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב, אינסטנט פודינג וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד לקבלת קרם יציב.
- משטחים מחצית מהקרם בקערה. טובלים את הבישקוטים אחד אחד בקפה (טבילה קצרה של 2 שניות בלבד) ומסדרים בצפיפות מעל הקרם. משטחים מעל הבישקוטים את יתרת הקרם. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים - טבולים באותו אופן בקפה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- מסירים את הניילון העליון, מכסים את הקערה בצלחת הגשה והופכים כך שהצלחת למטה והקערה הפוכה מעליה. מסירים את הקערה ומקלפים בעדינות את הניילונים.
- מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו במסננת קטנה. מביאים את עוגת הבומב בשלמותה לשולחן ופורסים למנות. שומרים מכוסה במקרר (עד 3 ימים) ומגישים קר.