מומלץ לנגב עם חלה משבת: מתכון לדג מרוקאי מסורתי

השף יניב טל (מסעדת דנוור) הסביר לנו איך מכינים את המנה הקבועה של משפחתו בשולחן השבת • "זה מתכון מסבתא שעלתה ממרוקו והוא עובר אצלינו מדור לדור", הוא משתף

בכל שולחן שישי. צילום: לירון אלמוג

"יש משהו במנה הזאת שמייצג אותי כשף. זה ממש מהבית שממנו ינקתי את האהבה לבישול", אומר השף יניב טל, שמוביל את מסעדת דנוור סטייק האוס בירושלים רגע לפני שהוא משתף במתכון. 

"זה מתכון מסבתא שעלתה ממרוקו והוא עובר אצלינו מדור לדור", הוא אומר. "לא היה דבר כזה שאין דג מרוקאי אצלנו בשולחן של שישי בערב ועד היום אין דבר כזה שאין את אותה מנה בדיוק אצלי בבית. כולם כבר רגילים לזה וגם מתפלאים אם זה לא נמצא על השולחן".

לדבריו הדרך הכי טובה לאכול את הדג היא עם חלה של שישי "הכי כיף זה לנגב את הרוטב עם כל הטעמים" הוא אומר ולגבי החריפות הוא מרגיע: "אפשר לשחק עם זה ולהוסיף לפי הטעם".

השף יניב טל מכין את המנה,

לדבריו, אז במרוקו היו היו מבשלים את המנה על פתיליות. "זאת מנה שהתפתחה בקרב היהודים", הוא מסביר ומפרט: "יש מצווה גדולה בהלכה לאכול דג בשישי בערב. מה שכן, בכל אזור במרוקו יש תוספת מיוחדת אחרת לדג הזה - יש כאלה שמבשלים אותו עם חומוס, אחרים עם עגבניות, אחרים עם זיתים או לימונים".

מתכון לדג מרוקאי של השף יניב טל

רכיבים:

ל-6 מנות

  • 3 דגי דניס בינוניים מפולטים
  • 3-4 פלפל שושקה
  • 7-10 שיני שום
  • 1 כוס שמן צמחי רגיל (כוס חד"פ)
  • 4 כפות פפריקה בשמן מרוקאית
  • כף מלח
  • חצי כף כורכום
  • כף כמון
  • פלפל חריף אחד או יותר לפי הטעם
  • צרור כוסברה קצוצה לסיום

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם חצי כוס שמן (כוס פלסטיק) על אש נמוכה.
  2. חותכים פלפל שושקה לרצועות ואת הפלפל החריף לסלייסים, מוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים גם את השום. מומלץ לבשל את הפלפלים עד שיהיו חרוכים מעט.
  3. לוקחים 2 עד 3 כפות פפריקה בשמן מרוקאית ומוזגים לתוך קערה עם חצי כוס שמן, מוסיפים מלח, בוחשים ומוזגים לסיר תוך כדי תנועת ערבוב.
  4. מוסיפים את הפילטים של הדג ומלטפים את הדגים עם הרוטב שנוצר בעזרת כף.
  5. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבישול של עד 15 דקות. אחר כך מכבים את האש.
  6. כשהדגים מוכנים מוסיפים צרור כוסברה קצוצה מעל.

מומלץ לאכול עם חלה של שבת.
בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר