מתכון לארוחת צהריים קלילה: אורז וירקות בניחוח אסייתי

זו מנה עשירה בטעמים ובירקות • גם כרובית ושורשים למיניהם יתקבלו בה בשמחה • רק לצלות שפע מכל מה שאוהבים, לערבב רוטב טחינה בטעמי המזרח הרחוק ולהעמיד סיר פשוט של אורז • מתאים גם לטבעונים

אורז וירקות מוקפצים . צילום: מאיה דרין

מתכון לאורז עם ירקות בתנור ורוטב טחינה אסייתי

רכיבים:

ל-4 מנות

  • 2 כוסות אורז בסמטי או אורז יסמין

לירקות:

  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 1 כוס קוביות בטטה קלופה
  • 1 כוס קוביות קישוא
  • 1 כוס קוביות ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 1 כוס שורש סלרי קלוף
  • 1 בצל קלוף ופרוס
  • 4 שיני שום
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח לפי הטעםֿ
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורט צ׳ילי גרוס

לרוטב הטחינה:

  • ½ כוס טחינה גולמית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • ¼ כוס מים קרים
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • חופן עשבים קצוצים – שמיר, כוסברה, נענע
עם טחינה בניחוח אסייתי, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
  2. מפזרים את הירקות (למעט השום) על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה. יוצקים שמן זית, מתבלים וצולים בתנור בחום בינוני - גבוה של 190 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהם משחימים (תלוי בגודל הקוביות).
  3. לקראת סוף הצלייה, ממש דקה לפני הסוף – מוסיפים שום כתוש ומערבבים לתוך הירקות.
  4. מסיימים אחרי דקת צלייה נוספת.
  5. בינתיים, מכינים טחינה אסייתית – מערבבים או טוחנים את כל המרכיבים לטחינה סמיכה אך לא מדיי, אם יש צורך מדללים בעוד מים קרים. אם אוהבים לימוני יותר – אפשר להוסיף עוד מיץ לימון.
  6. מגישים את האורז, עליו רוטב, על הרוטב ירקות ועשבי תיבול. מערבבים לפני שאוכלים.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר