מתכון לאורז עם ירקות בתנור ורוטב טחינה אסייתי
רכיבים:
ל-4 מנות
- 2 כוסות אורז בסמטי או אורז יסמין
לירקות:
- 1 כוס קוביות דלעת
- 1 כוס קוביות בטטה קלופה
- 1 כוס קוביות קישוא
- 1 כוס קוביות ארטישוק ירושלמי קלוף
- 1 כוס שורש סלרי קלוף
- 1 בצל קלוף ופרוס
- 4 שיני שום
- שמן זית לפי הצורך
- מלח לפי הטעםֿ
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט צ׳ילי גרוס
לרוטב הטחינה:
- ½ כוס טחינה גולמית
- מיץ מ-1/2 לימון
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום
- ¼ כוס מים קרים
- מלח לפי הטעם
להגשה:
- חופן עשבים קצוצים – שמיר, כוסברה, נענע
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
- מפזרים את הירקות (למעט השום) על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה. יוצקים שמן זית, מתבלים וצולים בתנור בחום בינוני - גבוה של 190 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהם משחימים (תלוי בגודל הקוביות).
- לקראת סוף הצלייה, ממש דקה לפני הסוף – מוסיפים שום כתוש ומערבבים לתוך הירקות.
- מסיימים אחרי דקת צלייה נוספת.
- בינתיים, מכינים טחינה אסייתית – מערבבים או טוחנים את כל המרכיבים לטחינה סמיכה אך לא מדיי, אם יש צורך מדללים בעוד מים קרים. אם אוהבים לימוני יותר – אפשר להוסיף עוד מיץ לימון.
- מגישים את האורז, עליו רוטב, על הרוטב ירקות ועשבי תיבול. מערבבים לפני שאוכלים.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו