כדאי שתתחממו קצת: מתכון למרק בצל בסגנון צרפתי

אין מה לעשות - מזג האוויר שבחוץ, הגשם והקור, עושים חשק לקערת מרק מהביל • השפים הצרפתיים אומנם מתעקשים שהכנת המנה הקלאסית הזאת היא אומנות • שצריך לפנות זמן ארוך במטבח בשביל להעמיד סיר ראוי ממנה • אבל אלעד אמסלם, השף הראשי של קפה גרג, שיתף אותנו במתכון מעולה ב-10 דקות עבודה

מרק בצל. צילום: דרור כץ

מתכון למרק בצל

באדיבות השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם

רכיבים:

· 12 יח' בצל סגול או לבן - 2 ק"ג
· 2 ראשים של שיני שום - כ 100 גרם
· חצי כוס שמן קנולה - 100 גרם
· 2-3 תפוחי אדמה מבושלים (תלוי בגודל, כ- 500 גרם)
· מים - 8 ליטר
· חצי כוס טריאקי (100 גרם)
· 2 כפות ריבת בצל
· מלח לפי הטעם (מומלץ 25 גרם)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל ואת שיני השום לפרוסות ומטגנים בסיר עם שמן במשך 10 דקות על אש גבוהה.
  2. מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה לאחר שבושלו במים עד לריכוך ומוסיפים לסיר (להסמכת המרק).
  3. מוסיפים את המים, הטריאקי וריבת הבצל.
  4. מבשלים כשעה וחצי, ממליחים, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
    ניתן להקרים בפרוסת גבינה צהובה בהגשה.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר