מתכון למרק בצל
באדיבות השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם
רכיבים:
· 12 יח' בצל סגול או לבן - 2 ק"ג
· 2 ראשים של שיני שום - כ 100 גרם
· חצי כוס שמן קנולה - 100 גרם
· 2-3 תפוחי אדמה מבושלים (תלוי בגודל, כ- 500 גרם)
· מים - 8 ליטר
· חצי כוס טריאקי (100 גרם)
· 2 כפות ריבת בצל
· מלח לפי הטעם (מומלץ 25 גרם)
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל ואת שיני השום לפרוסות ומטגנים בסיר עם שמן במשך 10 דקות על אש גבוהה.
- מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה לאחר שבושלו במים עד לריכוך ומוסיפים לסיר (להסמכת המרק).
- מוסיפים את המים, הטריאקי וריבת הבצל.
- מבשלים כשעה וחצי, ממליחים, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
ניתן להקרים בפרוסת גבינה צהובה בהגשה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו