"הפנקייק הזה, שבארי יצר לסבא וסבתא שלו בתקופת הקורונה, הפך לשם דבר בקיבוץ". מספרים השפים שחף שבתאי, שמוביל את מסעדת פופ אנד פופ, ובארי כהן, סו שף בטאיזו של יובל בן נריה.
שבתאי, ששירת כקצין יוצא שייטת 13 בצה"ל וכהן, שמשרת בגדס"ר נחל במילואים, נסעו מיד עם תחילת המלחמה לקיבוץ עמיעד שבו גדלו כדי להתנדב בכיתת הכוננות, לשמור על היישוב ולסייע בחקלאות. בזמן הזה הם גם יצרו עבור "ישראל היום" כמה מתכונים שמתאימים לתקופה. קבלו את המתכון למנת הפנקייק הממכרת שלהם, ששואבת השראה מהמנה התאילנדית המפורסמת, בננה לוטי.
מתכון לפנקייק בננה
רכיבים
- כוס וחצי קמח רגיל
- כפית וחצי אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
- חצי כפית מלח
- 1 ביצה טרופה
- 3 כפות (50 גרם) חמאה מומסת
- כוס ורבע חלב
- כפית תמצית וניל
- 2 יחידות בננה פרוסות
להגשה
- פחית חלב ממותק
- קרמל (לא חובה) - לוקחים ממרח חלב, שמים במחבת על אש נמוכה עד שהוא מקבל צבע.
לטיגון
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל חומרי הפנקייק למעט הבננות.
- מחממים מחבת, יוצקים בה מעט שמן זית ומטגנים בה את פרוסות הבננות מכל צידן.
- כאשר הבננות זהובות, יוצקים עליהן את בלילת הפנקייק.
- הופכים את הפנקייק לאחר דקה, ממתינים דקה נוספת כדי שיהיה מוכן גם מהצד השני ומוציאים.
- מגישים עם חלב ממותק וקרמל.
למתכונים נוספים מתוך הפרויקט
מתכון שהילדים עפים עליו: קציצות עם במבה של שחף שבתאי ובארי כהן
מאפינס קוסקוס וגבינות לצד ירקות מבושלים: מתכון מפתיע של שחף שבתאי ובארי כהן
מנה שילדים פשוט אוהבים: מתכון לפתיתים רמזור
מתכון לנודלס וייטנמי עם שווארמה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו