תבשיל החמין וקציצות הקובה הם המצאות גאוניות, כל אחד לחוד, ובטח כשהם יחד | צילום: אסף קרלה

הנחמה שבקציצה: מתכון לקובה בסיר חמין של יוסי שטרית

בתקופות קשות, אוכל הוא גם מזון לנשמה - ואיזה מאכל מתאים עכשיו יותר מזה? • תבשיל החמין וקציצות הקובה הם המצאות גאוניות, כל אחד לחוד, ובטח כשהם יחד • קבלו מתכון שיעזור להחזיק מעמד

בימים טרופים אלה האוכל הוא מזון לא רק לגוף, אלא גם לנשמה הכואבת, ומעניק הזדמנות למצוא נחמה במפגשים משפחתיים ובמאכלים הנוסכים בנו תחושות מוכרות של ביטחון ורוגע.

תבשיל החמין וקציצות הקובה הם המצאות גאוניות, כל אחד לחוד, ובטח כשהם יחד. וגם אם לא הכנתם מעולם חמין או קובה, את המתכון המשולב הזה תצליחו להכין. נכון, הוא דורש עבודה וסבלנות, אבל אם תעשו את כל ההכנות שלב אחרי שלב, ייצא לכם מעדן שאין מי שלא ייהנו ממנו. זה מתכון שיכול להיות נהדר גם לחולי צליאק או לפסח, משום שאין בו קמח. גם את הבשר אפשר להמיר לפטריות או לירק אחר, וכך המנה כולה הופכת לצמחונית. 

מעל הסיר. מקור של רוגע וביטחון, צילום: אסף קרלה

נכון שהחמין נחשב למאכל חורפי המיועד לשבתות גשומות, אבל בתקופות קשות כמו השבוע, בא לי אוכל מנחם לשבת. ותכלס, אין מי שיסרב לאכול קציצות טעימות מסיר גדול. ואם השבת אצלנו עדיין סתווית ומעט חמה, תמיד אפשר להתנחם בהמצאה גאונית נוספת - המזגן.

קובה אורז בחמין

אחרי לילה בתנור. לא לשכוח את השום, צילום: אסף קרלה

החומרים:

√ 2 כרשים חתוכות לשלושה ופרוסות לרוחב

לעיסת האורז:

√ 1/2 ק"ג אורז פרסי (להשרות מראש למשך 3 שעות)

√ 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות

אופן הכנת עיסת האורז:

1. טוחנים את חזה העוף עם האורז המושרה ונותנים לעיסה לנוח לפחות חצי שעה.

2. להצלחת העיסה חשוב לטחון דק את האורז והעוף, אפילו פעמיים.

3. לעומת הבצק, פה רצוי שהבשר יהיה טחון גס כדי שיישאר עסיסי.

החומרים למלית הבשר:

√ 2 בצלים גדולים קצוצים דק

√ 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 

√ 1 גבעול סלרי עם העלים, קצוץ

√ חופן פטרוזיליה קצוצה

√ מלח, פלפל

צילום: אסף קרלה,

אופן הכנת המלית:

1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן.

2. כשהבצל רותח שופכים אותו על הבשר הטחון.

3. מערבבים היטב עם כל שאר המרכיבים.

החומרים לרוטב:

√ 3 בצלים קצוצים דק

√ 3 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים גס

√ 1/2 ליטר מים

√ 1 כוס שעועית לבנה מושרית

√ 4 תפוחי אדמה חצויים

√ 1 כף פפריקה

√ 1 ראש שום

√ מלח, פלפל 

אופן הכנת הרוטב:

1. מטגנים בסיר את הבצל.

2. אחרי שהוא מזהיב מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

3. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש.

צילום: אסף קרלה,

אופן הרכבת המנה:

1. חשוב לעבוד בידיים רטובות או משומנות.

2. קורצים כדור מעיסת האורז ומשטחים על כרית כף היד.

3. לוקחים מהמלית, שמים במרכז דיסקית האורז וסוגרים.

4. מגלגלים ומהדקים לכדור מושלם. ממשיכים כך עד סיום החומרים.

5. מכניסים את קציצות הקובה לסיר הרוטב ומבשלים חצי שעה על להבה קטנה.

6. מניחים את הכרישה מעל, מכסים ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות למשך לילה שלם.

הערה: אם יצאה כמות גדולה של קובות - אל דאגה. הן נשמרות נהדר גם במקפיא. חשוב לשמור אותן בשכבה אחת כדי לא להרוס את צורתן. כשעה לפני ההגשה מפשירים את הקציצות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר