מתכון: לזניה ביתית עשירה בגבינות ופשוטה להכנה

איתמר כהן, השף של קבוצת קפה גן סיפור, שיתף אותנו במתכון למנה מפנקת ומלאת טעם • זוהי תהיה כנראה לזניית הגבינות הכי מהירת הכנה שאי פעם יצרתם

לזניה ביתית של קפה גן סיפור. צילום: לירון אלמוג

מתכון ללזניית גבינות ביתית של איתמר כהן, שף קפה גן סיפור

6-8 מנות

רכיבים

תבנית 30/40 ס"מ
1 קופסה דפי לזניה
3 צנצנות רוטב נפוליטנה (רוטב עגבניות עם ירקות - אפשר לקנות מוכן)
1 חבילה גבינת פטה
250 גרם גבינת שמנת
500 גרם מוצרלה מגורדת
250 גרם פרמזן מגורד
חופן עלי בזיליקום
כפית טימין קצוץ
כף אורגנו יבש
500 מ"ל שמנת מתוקה
כף מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

מנה מפנקת, צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  3. יוצקים מעט רוטב עגבניות לכיסוי התחתית ומסדרים שכבה של עלי לזניה.
  4. מערבבים את גבינת השמנת, גבינת הפטה, אורגנו, טימין, מלח, פלפל, ושמנת מתוקה.
  5. משטחים מחצית מהתערובת על דפי הלזניה.
  6. יוצקים עליה שכבה של רוטב עגבניות, שליש כמות מוצרלה, חצי כמות פרמז'ן ומספר עלי בזיליקום.
  7. מסדרים עוד שכבה של דפי לזניה, משטחים מחצית מהתערובת על דפי הלזניה.
  8. יוצקים עליה שכבה של רוטב עגבניות, שליש כמות מוצרלה, חצי כמות פרמז'ן ומספר עלי בזיליקום.
  9. שמים עוד שכבה של דפי לזניה, רוטב עגבניות ומוצרלה מעל.
  10. מכסים עם נייר אפיה ואוטמים עם רדיד אלומיניום.
  11. מכניסים לתנור ל-50 דקות.
  12. לאחר מכן מורידים את הכיסוי, ואופים ללא כיסוי 15 דקות נוספות עד לקבלת השחמה יפה.

ניתן להגיש עם רוטב נפוליטנה או עם רוטב רוזה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר