כריך בננות מקורמלות | צילום: אסף קרלה

טעמים של נחמה: מתכונים של יוסי שטרית שכיף להכין עם הילדים

בימים הקשים העוברים עלינו, בישול משותף עם הילדים במטבח יכול להרגיע ולקרב • קבלו שלושה מתכונים שכל ילד יאהב: רביולי קרם תירס, כריך בננות מקורמלות ועוגיות מדלן

ימים קשים עוברים עלינו, ועם כל זה אנחנו צריכים לקבל אחריות לְמה שאנחנו מראים לילדים שלנו ולמה שהם שומעים בחדשות. אנחנו צריכים לעצור ולזכור שאנחנו המבוגר האחראי.

המראות הנשקפים מכל עבר קשים מנשוא. ולכן חשוב לנו, כמו לילדים, להתנתק קצת מהמציאות ולקיים פעילות משותפת. אז גם נוצר שיח חשוב ופתוח, וקל יותר לדבר על רגשות.

עם הבת אופיר. הזדמנות לדבר על רגשות, צילום: אסף קרלה

מאז ומתמיד העיסוק באוכל הרגיע אותי. כשאני מבשל אני כמו במדיטציה - שולט במצב ומצליח להתנתק מהסביבה. לכן, מבחינתי, פעילות עם הילדים סביב אוכל חשובה ומרגיעה את כלל הבית. בישול מעניק תחושה של ביטחון וקרבה, תחושה של שליטה. זאת פעילות שממש משחררת לחץ ותורמת לתחושה טובה יותר בבית.

אני ממליץ לכם להכין משהו עם הילדים במטבח, כל דבר - משקשוקה וכדורי שוקולד ועד מאכלים קצת יותר מורכבים. הנה כמה מתכונים שבתי אופיר ואני עשינו יחד.

רביולי קרם תירס

הרביולי אחרי הרוטב. 22 חלמונים לבצק, צילום: אסף קרלה

המצרכים לבצק הפסטה:

√ 1/2 ק"ג קמח

√ 22 חלמונים

אופן ההכנה:

√ לשים היטב ומקררים לפחות שעה.

המצרכים למילוי קרם התירס:

√ גרעינים מ־4 קלחים של תירס

√ חופן כרשה פרוסה דק

√ 50 גרם חמאה

√ 250 גרם שמנת

√ 250 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

1. מאדים בסיר את הכרשה עם החמאה עד לריכוך.

2. מוסיפים את גרעיני התירס, השמנת והחלב ומבשלים במשך 25 דקות.

3. מסננים ושומרים את הנוזלים בצד.

4. טוחנים היטב ומוסיפים נוזלים רק במידת הצורך. המילוי צריך להיות בעל מרקם קרמי, לא נוזלי.

המצרכים לרוטב:

√ 1 כף שמן זית

√ 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

√ 4 עלי מרווה

√ 1 שן שום דפוקה

√ 1/4 כוס יין לבן

√ קמצוץ מלח

√ גרעינים מ־1 תירס טרי

√ 50-100 גרם גבינת פרמזן

צילום: אסף קרלה,

אופן ההכנה:

1. פותחים את הבצק במכונת פסטה. מרדדים דק מאוד.

2. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים במרכז כל עיגול כפית מקרם התירס.

3. טובלים אצבע בכוס עם מים ומרטיבים את קצות הרביולי.

4. מרימים את הבצק וסוגרים כל עיגול לחצי, לצורת סהר.

5. מהדקים את הקצוות היטב כדי שהקרם לא יברח החוצה בזמן הבישול.

6. מרתיחים סיר מים ומבשלים את הרביולי במשך 2 דקות.

7. במחבת מטגנים שמן זית, מרווה ושום במשך 2 דקות.

8. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, עד שהיין מצטמצם כמעט לאפס.

9. מכניסים את הרביולי עם מעט מהמים שהתבשלו בהם למחבת.

10. מוסיפים את קוביות החמאה עד שהן נמסות לחלוטין, ומפזרים קמצוץ מלח ואת גרעיני התירס. ממשיכים לבשל דקה ומעבירים לצלחת הגשה.

11. בעזרת קולפן מגלחים את הפרמזן ומפזרים מעל הפסטה.

כריך בננות מקורמלות

כריך הבננה. נחמה טהורה, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 3 בננות

√ 1 חלה או בריוש פרוסים

√ 50 גרם חמאה

√ 5 כפות סוכר

√ חופן שערות חלבה

√ מחית פיסטוק באיכות גבוהה (לא חובה)

להכנת ממרח קקאו ואגוזי לוז (נוטלה ביתית):

√ 2 כוסות אגוזי לוז לא קלויים (שהושרו במים 2-4 שעות)

√ 2 כפות קקאו איכותי

√ 3 כפות גדושות דבש

√ 1/2 כוס חלב שקדים

√ קמצוץ מלח ים

√ 1 כף שמן קוקוס

ביס של החיים. הכריך המוכן, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. טוחנים את אגוזי הלוז בבלנדר או במעבד מזון עד שהם הופכים למחית.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד שמתקבל מרקם אחיד של ממרח.

הרכבת הכריך:

1. מקלפים את הבננות, חוצים אותן לאורכן ומטגנים במחבת עם חמאה וסוכר.

2. מורחים את ממרח הקקאו על פרוסות הבריוש או החלה.

3. מסדרים מעל בננות, מחית פיסטוק וחלבה.

עוגיות מדלן

עוגיות מדלן. אפשר גם עם שוקולד, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 80 גרם סוכר

√ 2 ביצים

√ 35 גרם חלב

√ 30 גרם דבש

√ 105 גרם קמח

√ 1 כפית קינמון

√ 3 גרם אבקת אפייה

√ 1 גרם מלח

√ 12 גרם חמאה מומסת

√ שוקולד מגורר, אם אוהבים

צילומים: אסף קרלה,

אופן ההכנה:

1. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, ובהדרגה מוסיפים את החלב, הדבש, הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והשוקולד המגורר.

2. אחרי דקה מוסיפים את המלח והחמאה המומסת.

3. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מרקם קרמי.

4. מעבירים לשקית זילוף לנוחות של מילוי התבנית (לא חובה).

5. ממלאים את תבנית עוגיות המדלן או כל צורה שתבחרו.

6. מכניסים את התערובת למקרר.

7. אופים למחרת בחום של 160 מעלות במשך 8-10 דקות. מצננים ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר