עוגות שמרים הן תענוג של ממש לכל חובבי הפחמימות, אבל עוגת שמרים עם קרם פיסטוק היא כבר שיא אחר לגמרי. כדי שגם אתם תוכלו להכין עוגה טעימה שכזו ולהרשים את האורחים (או סתם לפנק את עצמכם), שרית נובק, בעלת הבלוג המצליח "מיס פטל", שיתפה אותנו במתכון שלה למאפה.
מתכון למאפה שמרים עם קרם פיסטוק
רכיבים
- 2 תבניות עגולות בקוטר 18 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 8 גרם שמרים יבשים
- 500 גרם קמח לבן
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 200 גרם חלב
- 1/4 כפית מלח
- 75 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
למלית פיסטוק שקדים:
- 100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם פיסטוקים טחונים
- 2 כפות קורנפלור
- 2 ביצים
- 70 גרם מחית פיסטוק
לציפוי:
- סירופ סוכר (מרתיחים 1/2 כוס מים עם 1/2 כוס סוכר עד שהסוכר נמס)
- שבבי פטל מיובש (לא חייבים)
אופן ההכנה
- להכנת הבצק, הכניסו לקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים – וערבבו. הוסיפו סוכר וערבבו.
- הוסיפו ביצים וחלב, ולושו את העיסה למשך כ-2 דקות במהירות איטית. הוסיפו מלח וחמאה, ולושו את העיסה כ-10 דקות נוספות – עד שמתקבל בצק חלק ורך. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח.
- בינתיים מכינים את המילוי: הקציפו חמאה עם אבקת סוכר למשך כ-2 דקות, הוסיפו ביצים ומחית פיסטוק והקציפו עד להטעמה. הוסיפו שקדים טחונים, פיסטוקים טחונים וקורנפלור, וערבבי היטב עד לאיחוד.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות . מרדדים את הבצק על למלבן דק בעובי של כחצי ס"מ. מורחים את המלית על הבצק ומגלגלים אותו לצורת גליל.
- חותכים את הגליל לאורכו וקולעים את שני החצאים בצורת בורג. בהמשך, חוצים את בורג הבצק ומניחים בתבנית. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת נפח.
- מכניסים לתנור ואופים למשך כ-40-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ומברישים במי סוכר. מפזרים מלמעלה שבבי פטל מיובש – ובתיאבון.