מתכון בריא וטעים . צילום: יח"צ

פעילות עם הילדים בחופש: 2 מתכונים טעימים, קלים ובריאים

החופש הגדול הוא זמן מושלם לבשל עם הילדים, לגלות טעמים ולחקור תהליכים במטבח • רויטל אדמוני, מנהלת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" של משרד החינוך, שיתפה אותנו בשתי מנות קיציות ומזינות • קבלו מתכון לחטיף שוקולד בוטנים ומתכון לשלגון פירות

"בחופש הגדול הילדים פנויים לגלות עולמות חדשים ולהרחיב אופקים, גם כשמדובר באוכל", אומרת רויטל אדמוני, מנהלת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" של משרד החינוך.

במיוחד בתקופה הנוכחית - בחופש הגדול, כשהשמש יוקדת ואנחנו מחפשים פעילות שאפשר לעשות עם הילדים במזגן - שיתפה אותנו אדמוני בשני מתכונים פשוטים להכנה. שתי המנות: אצבעות שוקו-בוטנים וסורבה פירות קפואים, מתאימים בדיוק לעונה, מרעננים, כיפים לאכילה ויגרמו לכל בני המשפחה ללקק את האצבעות.

"מדובר במתכונים שהם פשוט הצלחה קולינרית כי הם משלבים מצרכים מזינים, כאלה העשירים בחלבונים, ויטמינים וסיבים. הם גם משלבים טעמים האהובים על הילדודס", אומרת אדמוני ומוסיפה: "במיוחד בימי החופש, כשהגבולות מתערערים קצת, זה הזמן לעשות שינוי בהרגלי התזונה תוך בחינת גישה חדשה בריאה יותר".

חטיף שוקולד וחמאת בוטנים, צילום: יח"צ

מתכון אצבעות שוקו-בוטנים


רכיבים

2 כפות גדושות פצפוצי אורז מלא
1 כפית מלאה של חמאת בוטנים טבעית
2 אגוזי מלך
1 כפית פתיתי קוקוס
1 כפית סילאן
1 כפית אבקת קקאו

אופן ההכנה

1. לתוך קערה, שוברים את פצפוצי האורז ואגוזי המלך לחתיכות קטנות . 2. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. יוצרים מהתערובת מעין רולדה ארוכה ומכניסים להקפאה למשך 4 שעות, עד שהרולדה הופכת מוצקה.
4. מוציאים מההקפאה וחותכים לחתיכות בינוניות באורך אצבע או לחתיכות קטנות יותר, מה שמעדיפים.

סורבה פירות קפואים, צילום: יח"צ

מתכון סורבה פירות קפואים

רכיבים
ל-4 מנות

3/4 כוס חלב שקדים
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי, פרווה
1/2 כוס קשיו לא קלוי
1 וחצי כפות שמן קוקוס
2-3 כפות סוכר קנים אורגני
5 פולי קקאו שלמים, לא קלויים (לא חובה)
3 כוסות קרח
1/2 כוס טחינה גולמית של הררית
200 גרם פירות קפואים לבחירתנו: תותים, מנגו, בננות וכדומה.

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח, השוקולד, והפירות בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
2. מוסיפים קרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה.
3. מערבבים פנימה בעזרת כף את הפירות.
4. מכניסים להקפאה למשך 3 שעות לפחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...