גרנולה היא תערובת של שיבולת שועל, אגוזים וזרעים המגוונים את טעמה ומוסיפים לה ערך תזונתי. יש כל מיני גרסאות של גרנולה, אבל בבסיס תמיד תעמוד שיבולת שועל שעוברת קלייה בתנור, אליה אפשר להוסיף מבחר של תוספות.
הכיף בגרנולה ביתית הוא שאתם שולטים במה שנכנס פנימה, ברמת המתיקות, בקלייה של האגוזים ובכל הדברים הטובים. זאת הגרסה של אימא שלי.
גרנולה
מרכיבים:
(לכ-4 צנצנות)
- 100 גרם אגוזי לוז, עם הקליפה, לא קלויים
- 100 גרם שקדים, עם הקליפה
- 100 גרם גרעיני דלעת, קלופים
- 50 גרם שומשום לבן, לא קלוי
- 100 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם חמוציות
- 800 גרם שיבולת שועל עבה
- 1/3 כוס שמן
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס מים
אופן ההרכבה:
- בתבנית מסדרים את אגוזי הלוז, השקדים וגרעיני הדלעת.
- קולים בתנור בחום של 180 מעלות, עד להזהבה, כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לתערובת להתקרר.
- מעלים את התנור ל-200 מעלות חום.
- בתבנית מרופדת נייר אפייה, מפזרים את שיבולת השועל.
- מערבבים 1/3 כוס שמן עם 1/3 כוס דבש ו-1/3 כוס מים, עד לאיחוד.
- שופכים על שיבולת השועל ומערבבים היטב עד שכל השיבולת תיעטף בנוזל.
- מכניסים את שיבולת השועל לתנור (אפשר בתכנית טורבו) בחום של 200 מעלות לחצי שעה. מדי פעם פותחים את התנור ומערבבים קלות את התערובת.
- במחבת יבשה קולים קלות את השומשום, על אש נמוכה, עד להזהבה.
- מקלפים את אגוזי הלוז מקליפתם לאחר שמתקררים.
- מעקרים את הצנצנות: ממלאים את הצנצנות הרצויות במים רותחים, סוגרים ומשקשקים. מנגבים היטב.
- לאחר ששיבולת השועל מוכנה והתקררה, מוסיפים לתבנית את האגוזים והגרעינים הקלויים, אגוזי המלך, החמוציות והשומשום ומערבבים היטב.
- מעבירים לצנצנות.