אתם אנשים של מתוק או מלוח? אני אוהב לשלב. בכלל, אני אוהב שני דברים מנוגדים שיוצרים משהו אחר, למשל מרקם קריספי בתוך מנה רכה. המלוח והמתוק מאזנים ומשלימים זה את זה, והשילוב ביניהם נפלא.
בקיץ מגוון הפירות נהדר: ענבים, שזיפים, מלון, אבטיח, משמשים, דובדבנים, תאנים ואפרסקים. עם הזמן, הגיל והתודעה אני משתדל מאוד להמעיט בסוכרים מלאכותיים, ולכן נהנה מאוד מפירות. אבא שלי סוכרתי, ובסוף הארוחה, כאשר מגיע זמן הפירות, הוא מתענג עליהם כמו ילד בחנות ממתקים.

בדרך כלל שילוב הפירות בבישול שמור לארוחות חג, ובמיוחד לראש השנה. אבל השנה לא הצלחתי להתאפק ולהמתין לחג עם כל שפע הפירות הנמצאים בשוק. אז קבלו שני מתכונים המשלבים גם פירות. וזה מעניין וטעים בדיוק כפי שזה נשמע.
תאנים ממולאות
המצרכים:
√ 10 תאנים (תלוי בגודל התבנית ובמספר האורחים)
√ 1 בקבוק שמן לטיגון
למילוי:
√ 1/2 ק"ג בשר בקר רזה טחון
√ חופן עלי סלרי קצוצים דק
√ 3 כפות פירורי לחם
√ 1 פלפל חריף אדום קצוץ דק
√ 1 בצל קצוץ דק
√ 1 כפית קינמון
√ קורט ציפורן טחון
√ 1/2 כפית כמון
√ 1 כפית מלח
√ 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
לבלילת הבירה:
√ 1 כוס קמח
√ 1 כוס בירה (אפשר גם סודה במקום)
√ 1 כפית מלח
לסלסה:
√ 4 כפות סלרי קצוץ, עם העלים
√ 1/2 בצל קצוץ דק
√ 1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
√ קליפה מ־1 לימון קצוצה דק
√ 2 כפות חומץ
√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1 כפית מלח
√ חופן עלי נענע קצוצים
√ 2 כפות דבש
אופן ההכנה:
1. מרוקנים את התאנים (מרוקנים מהתחתית כדי לא לפגוע בצורה ומשאירים למעלה את העוקץ).
2. את מילוי התאנים שרוקנו מערבבים עם הבשר.
3. לשים היטב את כל חומרי המילוי עד לקבלת מרקם חלק ונעים.
4. ממלאים את התאנים בתערובת הבשר. מומלץ לדחוס הרבה מהתערובת לתוך התאנה כדי שתשמור על צורתה.
5. מערבבים את בלילת הבירה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים בירה. אם נוזלית - מוסיפים קמח.
6. טובלים את התאנה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק מכל הצדדים. הטיגון ארוך כדי שגם הבשר בפנים יתבשל.
7. מערבבים את כל מרכיבי הסלסה.
8. יוצקים את הסלסה על צלחת הגשה ומניחים את התאנים המטוגנות מעל.
קציצות בקר ובורגול עם דובדבנים
המצרכים:
√ 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
√ חופן בורגול דק מושרה
√ חופן עלי סלרי קצוצים דק
√ 1/2 כף בהרט
√ 1 כפית קינמון
√ 1/2 כפית מחלב טחון דק
√ 1/2 כפית פלפל שחור
√ 1.5 כפיות מלח דק
לרוטב:
√ 3 בצלים פרוסים דק
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 2 כפות דבש
√ 1 כף רכז רימונים
√ 1 כפית קינמון
√ 2 חופנים דובדבנים מגולענים
√ חופן עלי נענע
√ 1/2 כוס מיץ דובדבן טרי
√ 1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות: משרים את הבורגול בקערה עם מים בטמפרטורת החדר לשעה ומסננים.
2. מערבבים את החומרים ומכדררים לקציצות קטנות בגודל כפול מדובדבן.
3. מכינים את הרוטב: בסיר מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט מיץ הדובדבנים והמים, וממשיכים לטגן עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
4. מנמיכים את האש ומסדרים את הקציצות בסיר בצפיפות זו לזו ככל האפשר.
5. מוסיפים את מיץ הדובדבנים והמים ומבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות.
6. בסיום הבישול מומלץ להכניס לתנור ל־10 דקות להשחמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו