מרכיבים (תבנית 20x30):
ללזניה:
1 בטטה קלופה
1 דלורית קלופה ונקיה מגרעינים
חצי כפית מלח
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 עלי מרווה
9 דפי לזניה
רוטב בשמל - מתכון בהמשך
350 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת פרמזן
לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
1 ליטר חלב
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
הכנת הדלורית והבטטה:
חותכים את הדלורית והבטטה לקוביות בגודל של 1 ס"מ. מערבבים עם קוביות החמאה ועלי המרווה.
מניחים בתבנית חסינת אש ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות.
מוציאים מהתנור ומסירים את עלי המרווה. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות
הכנת הבשמל:
בסיר ממיסים את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים אליה את הקמח. מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה.
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.
הרכבת הלזניה:
בתחתית התבנית מורחים 3-4 כפות מרוטב הבשמל ומניחים למעליהן 3 דפי לזניה
יוצקים על דפי הלזניה כשליש מכמות הבשמל ומשטחים באופן אחיד.
מניחים שליש מכמות קוביות הבטטה והדלורית לכיסוי שטח התבנית.
מפזרים מעל שליש מכמות גבינת המוצרלה ושליש מכמות גבינת הפרמזן.
חוזרים על שלבים 2-5 פעמיים נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 30-35 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו