עוגת פבלובה עם קרם מסקרפונה של דניאלה דדון ממסעדת "ג'ויס" | צילום: שירן כהן שי

מתכון לפבלובה שתפיל אתכם מהכסא

דניאלה דדון ממסעדת ג'ויס בבצרון משתפת אותנו במתכון לפבלובה שהיא פוטנציאל ללהיט • כי מה כבר צריך בחיים יותר מקינוח שישלב מסקרפונה ופירות יער

מסעדת "ג'ויס" שבמושב ביצרון, שבה עובדים בני משפחת דדון, הפכה במהלך תקופת הקורונה לקונדיטוריה שמציעה ללקוחותיה שלל מאפים וסלטים מהמעדנייה שלה.

לרגל חג השבועות, דניאלה דדון פרגנה לנו עם המתכון המרשים הזה לפבלובה עם קרם מסקרפונה ופירות יער, ואנחנו לא יכולים לחכות להכין אותה בעצמנו! 

מרכיבים:

לפבלובה

• 200 גרם חלבון
• 400 גרם סוכר

לקרם המסקרפונה

• 250 גרם מסקרפונה
• 250 גרם שמנת מתוקה
• כפית מחית וניל
• 2 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות או יותר לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. להכנת הפבלובה, מערבבים את החלבון והסוכר בשיטת בן מארי עד להמסה מוחלטת של הסוכר. מעבירים לקערת הקצפה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

2. מסרטטים על נייר אפייה עיגול בגודל הפבלובה הרצויה. מורידים בעדינות את הקצף על העיגול, כך שתתקל תלולית. עם קערה אחרת, קטנה יותר, ניצור שקע בתוך התלולית – אפשר לעשות זאת גם עם כף – וניישר את השוליים מסביב כך שנקבל מראה קערתי.

3. נכניס את הקערית לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, ונאפה עד לייבוש מלא. כשמוכן, מוציאים מהתנור ונותנים לזה להצטנן לגמרי.

4. להכנת קרם המסקרפונה, מקציפים תחילת על מהירות נמוכה עד להטמעת המסקרפונה בשמנת – ואז מגבירים במהירות. בהמשך מקציפים עד קבלת קרם יציב.

5. את הקרם נזלף על הפבלובה המצוננת ונקשט בכל פירות העונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...