עוגת גבינה נימוחה של חיים דמרי, ניחוחות חיים | צילום: אלימלך קסב

שלמות תוצרת נתיבות: עוגת גבינה נימוחה של חיים דמרי

שבועות כבר כאן, אז למה שלא נגיע גם למתכון הכל כך טעים הזה? • חיים דמרי, מ"ניחוחות חיים" בנתיבות, עם מתכון לכוכבת של החג הגבינתי

תפוחים וקינמון הם שני דברים שנהוג לשלב אותם בשלל מתכונים, אבל בעוגה? נכון, זה קיים, אנחנו לא ממציאים את הגלגל, אבל תודו שזה דווקא שילוב מגניב לגמרי כחלק מעוגת גבינה – אז איזה קטע, בדיוק יש לנו מתכון עבור עוגה בקוטר 22 ס"מ. אתם עוד תודו לנו. 

רכיבים:

למלית התפוחים

• 200 גרם קוביות תפוחים סמיט
• 25 גרם סוכר דמררה
• 25 גרם פירורי עוגה או ביסקוויטים
• 5-3 גרם קינמון
• מיץ לימון מרבע לימון

לתחתית העוגה

• 250 גרם פתי-בר גרוס
• 30 גרם חמאה רכה

לעוגת הגבינה

• 380 גרם שמנת חמוצה
• 600 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
• 200 גרם גבינת שמנת
• 250 גרם סוכר
• מחית וניל איכותית
• 5 ביצים L
• 75 גרם אינסטנט פודינג
• 75 גרם קרונפלור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל רכיבי המלית ומניחים בקירור עד לשימוש.

2. מערבבים את כל הרכיבים לתחתית העוגה, משטחים על התחתית ומקררים.

3. מערבבים במיקסר עם מטרפה את הגבינות, הסוכר, האינסטנט פודניג, הקרונפלור ומחית הווניל.

4. מוסיפים בהדרגה את הביצים, כל פעם ביצה אחת, עד להטמעה.

5. להרכבת העוגה, מניחים בתחתית על הקרבל את מלית התפוחים. שופכים מעל את מלית עוגת הגבינה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה ועשרים. כשהעוגה רוטטת במרכזה – היא מוכנה.

7. מצננים היטב. ניתן לקשט בהגשה בתפוחים טריים ובקצפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...