"עצרי כאן", מבקש בני ומסביר, "כאן יש את העוגיות הכי מתוקות" ופוצח בתיאור של ויטרינת המאפים ומקרר העוגות של חנות הבייקרי הקטנה. אנחנו מגיחים אל החנות וחשים מייד בחמימות בריח מאפה השמרים הטרי והקינמון.
אני לוקחת בשקית נייר דניש קינמון רך ושולפת קופסת עוגיות ג'ינג'ר, קינמון ושקדים. חושבת לעצמי שאולי אאפה מאפינס מפנקים של לימון וקינמון, אולי גם עוגיות קקאו וקינמון ממולאות ממרח שילדים אוהבים. מהבייקרי אני יוצאת כשלחיי עטויות פירורי דניש ובני ממלא פיו עוגיות.
מתכון דניש קינמון
באדיבות הבייקרי מקבוצת R2M. החומרים לכ-10 מאפים
לבצק דניש:
1/2 קוביית שמרים (25 גרם)
1 כף מים פושרים
2 ביצים
500 גרם קמח
4 כפות סוכר
1/2 כף מלח (12 גרם)
250 גרם חמאה בטמפ' החדר
לקרם שקדים:
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
200 גרם סוכר (כוס)
2 ביצים
2 חלמונים
200 גרם אבקת שקדים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר תפוזים (רום/ברנדי)
למלית קינמון:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
20 גרם קינמון (2 ו־1/2 כפות)
לסירופ סוכר:
3 כפות מים
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
1. ממיסים שמרים במים פושרים.
2. מניחים ביצים בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות איטית.
3. מעל מניחים קמח ושופכים את השמרים.
4. מתחילים בלישה למשך דקה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ולשים במשך 3 דקות נוספות.
5. מוסיפים מלח ולשים כ־5 דקות במהירות איטית.
6. מוסיפים חמאה בצורה הדרגתית ולשים את הבצק עד שהוא אחיד ומבריק (כ־8 דקות).
7. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
קרם השקדים:
1. מניחים חמאה וסוכר במערבל מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת קרם תפוח, בהיר ואחיד.
2. מטמיעים ביצים וחלמונים בהדרגה עד שהתערובת אחידה.
3. מנמיכים למהירות האיטית ביותר ומוסיפים אבקת שקדים, לאחר מכן קמח, ולבסוף מוסיפים ליקר.
המלית:
מערבבים יחד סוכר וקינמון.
הסירופ:
מערבבים מים רותחים עם סוכר עד להמסה.
הרכבה סופית של הדניש:
1. כדאי להקפיד על סביבת עבודה קרה.
2. מרדדים את הבצק לרוחב של כ־30 ס"מ ועובי של 1/2 ס"מ.
3. מורחים בנדיבות קרם שקדים ומפזרים את מלית הקינמון.
4. מגלגלים את הבצק לגליל, חותכים עיגולים בעובי 3 ס"מ עם סכין חדה.
5. מתפיחים כ־3 שעות בטמפרטורת החדר.
6. אופים בתנור מחומם ל־160 מעלות במשך 15 דקות.
7. עם היציאה מהתנור מברישים את הדנישים בסירופ סוכר.
מאפינס לימון ותה קינמון
החומרים לכ-16 מאפינס
לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 ו־3/4 כוסות סוכר
3 ביצים
1 גביע יוגורט עשיר (140 גרם)
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות גרידת לימון
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס תה קינמון
1/2 כוס מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, שמנת מתוקה וסוכר לקרם חלק.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול מתמיד.
4. מוסיפים מחצית מכמות תערובת הבצק, מערבלים רק עד שהיא נטמעת.
5. מוסיפים יוגורט, מיץ לימון וגרידת לימון ומערבלים מעט.
6. מוסיפים את שארית הבצק ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת חלקה.
7. מעבירים לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר וממלאים עד 2/3 מגובה השקעים.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא עטוף גרגירים לחים.
9. בינתיים: מבשלים את הסוכר בתה הקינמון עד לרתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לסף רתיחה ומייד מסירים מהאש.
10. יוצקים את הסירופ על המאפינס עם יציאתם מהתנור ומצננים.
עוגיות סנדוויץ' שוקולד קינמון
החומרים לכ־20 עוגיות
לבצק:
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום דחוס
1 ביצה
1/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/3 כוס קקאו מנופה
1 ו־1/4 כוסות קמח
1 כף קינמון טחון
למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר עד שמתקבל קרם חלק.
2. מוסיפים ביצה תוך כדי ערבול.
3. מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו, קמח וקינמון ומערבבים יחדיו עד שכל המרכיבים נטמעים.
4. על תבנית מרופדת נייר אפייה מסדרים כדורי בצק במרווחים גדולים. בעזרת שורש כף היד משטחים מעט את הכדורים.
5. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־8 דקות עד ששולי הבצק מתקשים והעוגייה רכה, מצננים לחלוטין ורק אז משחררים מהתבנית.
6. ממלאים כל צמד עוגיות בממרח ושומרים בקופסה אטומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו