שוקולד מריר הוא דל סוכר, מלא בנוגדי חמצון והוכח כמסייע ללב ולמוח. היתרונות הבריאותיים שלו, בין היתר, הם אלה שהפכו אותו לפופולרי במיוחד בקרב מבוגרים, אשר עשויים לחשוב שהוא נהדר גם לילדים שלהם.
למרות שלא מדובר בתפיסה שגויה, רופאים ותזונאים מציינים שיש מספר דברים שחשוב לזכור לפני שנותנים לילדים שוקולד מריר. "מומלץ שילדים לא יצרכו כמות גדולה של שוקולד מריר, בטח שלא לפני השינה" אמרה איימי ריד, דיאטנית ודוברת האקדמיה לתזונה ודיאטה, ל-HuffPost.
"הסיבה העיקרית היא ששוקולד מריר מכיל קפאין", היא הסבירה. "מתינות היא המפתח", הסבירה ענת פירדז'ניאן, דיאטנית קלינית במרכז לאנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם בבית החולים לילדים בלוס אנג'לס.
"לכל המאכלים, כולל ממתקים, יש מקום ליד השולחן", אמרה ל-HuffPost. "כמויות קטנות הן בסדר, אבל כמויות גדולות יותר עלולות להביא לתופעות לוואי דומות למה שמבוגרים חווים כאשר הם שותים יותר מדי קפה: קשיי שינה, חרדה, שלשולים, הקאות ועלייה בקצב הלב ולחץ הדם". כחומר ממריץ, לקפאין יש לרוב השפעה גדולה יותר על ילדים מאשר על מבוגרים. מנהל המזון והתרופות ממליץ למבוגרים להגביל את צריכת הקפאין שלהם ל-400 מ"ג ביום, אך לסוכנות אין המלצות לילדים.
חשוב לזכור שלא רק שוקולד מכיל קפאין אלא גם משקאות מוגזים, משקאות אנרגיה וסוגים שונים של ממתקים וחטיפים. לילדים בני חמש עד 18, מומלץ שלא לצרוך אותו כלל.
כדאי לבדוק את תווית הערכים התזונתיים על גב השוקולד ולהקפיד על כמות מדודה של סוכר וקלוריות שנותנים לילדים. שוקולד מריר עם אחוז נמוך יותר של קקאו יכיל ככל הנראה פחות קפאין, ויהיה בטוח יותר לילדים צעירים.
לשוקולד מריר יש בדרך כלל יותר נוגדי חמצון משוקולד חלב והוא מכיל ברזל, אבל שוקולד חלב בדרך כלל מכיל סידן. "כאשר אוכלים אותו במתינות, סביר להניח שאין הבדל עצום בין שוקולד מריר לחלב", אמרה נט, "שניהם לא צריכים להיות חלק מהותי מהתזונה של ילד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו