אוכלים שוקולד לפני השינה? 4 סיבות לא לעשות את זה

אנשים רבים נתקפים בחשק למתוק דווקא בשעות הערב, אבל צריכת שוקולד בסמוך לשעת השינה עלולה לגרום ליותר נזק מתועלת • אז למה עדיף לשמור את החטיף האהוב עליכם דווקא לשעות היום, ואיך זה קשור לסיוטים?

שוקולד, לא בערב. צילום: Getty Images

לשוקולד יש יתרונות רבים, גופניים ונפשיים כאחד. אין סיבה לוותר על החטיף האהוב עליכם, אבל מומלץ שלא לצרוך אותו לפני השינה. לפי שלל מחקרים, צריכת שוקולד בשעות הלילה עשויה לגרום למספר תופעות לוואי לא נעימות. לפי הדיאטנית קלסי באטלר, לא מדובר באי נוחות קטנה, אלא בעיות של ממש שעשויות להתעורר אם הופכים את הנשנוש הלילי להרגל. אז מה קורה לגוף שלכם אם אתם אוכלים שוקולד בשעה מאוחרת?

תשמרו אותם לבוקר, צילום: אסף קרלה

שינה גרועה

בין 33 ל-50 אחוזים מאוכלוסיית המבוגרים בעולם חווים תסמינים של נדודי שינה. מבוגר זקוק לשמונה שעות שינה איכותית כדי שגופו יתפקד באופן מיטבי, ודרישת שינה זו יורדת מעט עם הגיל. בעוד שדיכאון, מצוקה רגשית ומחלות סופניות נמצאים בראש רשימת הגורמים לשינה לא מספקת, צריכת מזון עשיר בקפאין לפני השינה נושאת גם היא באשמה. הקפאין בשוקולד מגרה את המוח ומונע ממנו "להכבות" ולהיכנס למצב שינה. זו בדיוק הסיבה בגללה מומלץ להימנע ממאכלים ומשקאות עתירי קפאין שעות ספורות לפני שעת השינה. 

איך כל הטוב הזה גורם לסיוטים?,

סיוטים

ידעתם שמאכלים מתוקים יכולים להגדיל את הסיכויים לסיוטים? על פי תוצאות מחקר שפורסמו ב-Frontiers in Psychology, כשליש משתתפי המחקר דיווחו על חלומות מטרידים בכל פעם שאכלו מאכלים עשירים בסוכר, כמו שוקולד, עוגה וממתקים מיד לפני השינה. ההשפעות היו חמורות יותר עבור אלה שאכלו שוקולד לבן.

מכורים לשוקולד?, צילום: רויטרס

היגיינת פה בעייתית

מזונות מתוקים מכילים סוכר שעשוי לפגוע בשיניים. עששת נפוצה בעיקר אצל אנשים שנוהגים לצרוך ממתקים לפני השינה ולמרות שכל סוגי השוקולד מכילים סוכרים מזוקקים, שוקולד לבן מכיל תכולת סוכר גבוהה מאוד. לכן, זה רע לשיניים לאכול שוקולד לבן לפני השינה, למרות שחלק מהאנשים טוענים שאם הם מצחצחים שיניים, זו לא בעיה. הדרך המומלצת ביותר לצרוך שוקולד היא יחד עם מאכלים אחרים, שסיביהם יכולים לסייע בנטרול הסוכר והסרתו מחללי השיניים.

ואולי דווקא בצוהריים, צילום: לירון אלמוג

אי נוחות בקיבה

אכילה בסמוך לשעת השינה עשויה להוביל לצרבת, כיוון שהגוף נמצא במצב אופקי ולא אנכי. התנוחה לא מאפשרת למזון להתעכל בקלות והוא גורם לאי נוחות בקיבה, צרבות, רפלוקס ועוד. בעוד שיש גורמי סיכון עיקריים לצרבת בלילה כולל מתח, השמנת יתר וצריכת אלכוהול, אנשים רבים חווים אותה לאחר אכילה של שוקולד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר