אחת היתרונות של חופשות (גם אם הן ליום אחד) עבור ההורים שביננו, הוא שלא צריך לקום בבוקר מוקדם ולהכין את הכריכים לילדים לארוחת העשר בבית הספר. קל ונעים לצאת לריצת הבוקר שלכם מבלי הלחץ של להספיק הכל בבוקר והכי חשוב, בזמן.
מילא אם יש לנו ילד אחד, אבל אם בורכנו בשלושה ומעלה אז הכנת כריכים בריאים ומזינים ושמירה על שגרת בוקר כיפית במקביל היא מלאכה לא פשוטה. אנחנו עלולים למצוא את עצמנו קמים בשעות לא שעות רק בשביל לשבור את הראש ולחשוב מה הקטנים שלנו יאכלו היום.
מי מאתנו לא חשב על הכנת הכריכים לילה קודם? תודו שגם אתם. לכן, החדשות הטובות כבר בידינו ולמרבה שמחתנו הן מאפשרות לחסוך זמן יקר בבוקר וניתן להכין הכל או חלק גדול מהדברים מראש!
הטיפים שיקצרו לכם את שגרת הבוקר:
הדבר הראשון שחשוב להכין מראש, ועדיף לשבוע שלם, זו טבלה ובה אנחנו יודעים מה אנחנו עומדים להכין במהלך כל יום לכל אחד מבני הבית. לפעמים הדיון בבוקר על מה לשים בכריך לא רק מכניס מתח ולחץ, אלא גם לוקח יותר זמן מאשר הכנת הכריך עצמו. טבלה מוכנה מראש תחסוך זמן יקר של המחשבה, הדיון וקבלת ההחלטות.
עדיף לא להכניס את הירקות מראש לתוך הכריך (במיוחד לא את העגבנייה), הם עלולים להרטיב ולגרום לכריך להראות לא אסטטי ולא ומגרה לאכילה. אם כבר בחרתם להכניס את הירקות לתוך הכריך, חשוב מאוד לא להמליח כדי שזה לא יעודד הגרת נוזלים מהירקות לכריך.
אפשר ועדיף לשטוף ולחתוך את הירקות והפירות מראש, לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר כך שישמרו על מקסימום ערכים תזונתיים, לא ישחירו ובבוקר נותר רק להכניס אותם לכריך.
לא רוצים להתעסק עם הכנת כריכים וחיתוך ירקות בבוקר? הכינו ערב קודם שקית עם ירקות מיני: עגבניות שרי בכל הצבעים, מלפפונים או פלפלים קטנים, גזר גמדי.
הכינו יחד עם הילדים והשתמשו בירקות מיני // צילום: לירון אלמוג
אם כל ילד אוהב לחם אחר, קונים לחמים מכל הסוגים ומקפיאים, וכשמכינים את הכריכים מפשירים לכל ילד מה שהוא אוהב. ללחם פרוס לוקח רק כמה דקות להפשיר על השיש. אם גיליתם ברגע האחרון שלילד בא היום לחמניה, פשוט עטפו אותה במגבת והכניסו ל-30 שניות למיקרו, כך הלחמניה לא "תתאבן" להם בתוך התיק.
אם מכינים ממרחים מיוחדים כמו סלט ביצים, סלט טונה, ממרח פלפלים קלויים וכו', כדאי להכין את הממרח בלילה ובבוקר רק למרוח. בנוסף אם קיים חשש שהממרח כמו הגבינה או החומוס "ידבק" לכריך או יספג בו יותר מידיי, אפשר לשים חוצץ כמו עלה חסה יבש בין הממרח ללחם.
מילוי חם כמו חביתה, לא כדאי להכניס חם לכריך כי החום יפרק את הכריך. לכן יש יתרון נוסף להכנתו ערב קודם.
אם בכל זאת בחרתם לעטוף את הכריך שהוא חם, כדאי לעטוף בנייר אפייה, נייר כסף או נייר עטיפה מיוחד לכריכים כדי שהאדים מהשקית לא ירטיבו את הכריך.
הכנתם את הכריך כולו ערב קודם? אל תעטפו אותו בנייר מגבת או במפית ללילה במקרר, כי הוא יירטב מהלחות. הכניסו אותו בשקית למקרר, ועטפו רק בבוקר.
כשמכינים מראש עדיף לא לבחור לחם אוורירי עם חורים, אלא לחמים בעלי מרקם דחוס ואחיד יותר. יש לחמים שמותאמים במיוחד לילדים. לחמים/ לחמניות/ פיתות מקמח מלא לרב יהיו כאלה ויהיו כמובן גם יותר בריאים.
למי שיש זמן ש"התנור יעבוד" בבוקר, מוזמן להכין מראש בצק לאפיית לחמניות מכל הסוגים (שום, עם גבינות, זיתים וכו') , לעשות עיגולים ובבוקר רק להכניס לתנור ולשלוח את הילדים לבי"ס עם ריח משגע של לחמניות טריות וחמות.
וטיפ להכנת כריך מראש ולפעילות אחר הצהריים עם הילדים: אפיינו את הכנת הכריכים כפעילות משחק לאחר הצהריים משותפת עם הילדים. כך תלמדו אותם להכין כריכים באופן עצמאי, והכי חשוב, תגדילו את הסיכוי שהילדים יאכלו את הכריך בבית הספר, כי ילדים אוכלים יותר בשמחה דברים שהיו שותפים להכנתם.
הכותבת היא דיאטנית קלינית, יועצת תזונה למאפיית אנג'ל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו