פסטיבל נקניקיות ברק בשר // צילום: ערן מרמר

אירועי האוכל לפודיז כבר כאן

מסעדות ומתחמי אוכל מציעים תפריטים מיוחדים ופסטיבלי קולינריה ואלכוהול לחובבים • איפה תמצאו מנות שף ב-35 שקלים?

חודש נובמבר הוא חודש ההנחות, אך מתברר שגם תוכן קולינרי לא חסר בו. מתחם שרונה מארח סדנאות מאסטר קלאס בתחום האלכוהול, מנות שף ב-35 שקלים בשרונים, בשורה לאוהבי הנקניקיות ב"רק בשר", פסטיבל שקשוקה מיוחד בבנדיקט ומנות מניו זילנד המסקרנת בביסטרו גרינברג.

פסטיבל פודיס 

מסעדת מנטה ריי במתחם שרונים. פסטיבל פודיס // צילום: יח"צ

למשך שלושה ימים ייערך החל ממחר (רביעי) פסטיבל פודיס במתחם שרונים זו השנה השלישית. פודיס הוא חגיגה לאוהבי הקולינריה, שכן הוא מרכז במקום אחד את המנות של השפים והמסעדות הגדולים בישראל.

בין השפים והמסעדות שישתתפו בפסטיבל: ישראל אהרוני, דיקסי ופילדלפיה של השף חיים כהן, OCD ו"ברווזי" של השף רז רהב, קוקו במבינו של השף טום אביב, המסעדה הערבית עזבה של השף חביב דאוד, מקדש הבשר "בוצ'רי דה ברילוצ'ה", טקסס ברביקיו, מנטה ריי, קינטו הגרוזינית הכשרה, קינוחים מושחתים של קרמרי דה ל'אקלר ועוד רבים אחרים שיציעו את מנות הדגל שלהם במחירים של עד 35 שקלים.

הכניסה חינם

16-14 בנובמבר; ימים ד',ה', ו', בשעות 23:00-17:00 וביום שישי 15:00-09:00

מתחם שרונים, הירקון 2 הוד השרון

 

פסטיבל נקניקיות 

פסטיבל נקניקיות ב"רק בשר" // צילום: ערן מרמר 

במהלך כל חודש נובמבר, רשת "רק בשר" מזמינה את הסועדים ליהנות מחודש שלם של נקניקיות מובחרות ומיוחדות, ומאפשרת בחירה בין קומבינציות משתלמות לזוג או ליחיד. בתפריט מבחר עשיר של נקניקיות מובחרות לקרניבורים בכלל ולחובבי הנקניקיות בפרט.

המנות המוצעות: צ'וריסוס - נקניקיית בקר מתובלת בכמון, פלפל שחור וסוגי פפריקה, פורט: נקניקיית טלה ובקר עם שזיפים ביין פורט. אייריש - נקניקיית טלה ובקר מתובל בג'ינג'ר ומיורן, חריף אש - נקניקיית עגל מתובלת בפלפל שאטה וחוויאג' תימני. הסועדים יוכלו לבחור בין פלטה זוגית או ליחיד.

סניפי רק בשר, סלמה תל אביב - רמת החייל, חיפה וראשון לציון.

 

אירועי אלכוהול בשרונה

שרונה מרקט בשיתוף "יין בשוק" מציגים מגוון סדנאות "מאסטר קלאס" לקהל הרחב בתחום האלכוהול, בדגש על יין, בירה וויסקי.

במסגרת המופעים יש טעימות ייחודיות של יינות בוטיק הנחשבים בעולם, השקת בכורה ליקב ישראלי חדש וסדנה ייחודית עם מבשלת הוויסקי הראשונה בארץ. האירועים יתקיימו בשעה 20:00 בפינות ישיבה שונות במרקט עד ל-28 בנובמבר.

בין האירועים:

14 בנובמבר: "מפגש עולמות הוויסקי והבירה" המשתתפים יפגשו מגוון בירות וויסקי וילמדו לעשות פיירינג לפי דמיון בין המשקאות.

21 בנובמבר: "מסע של מסורת וקִדמה" (טוסקנה, איטליה). המשתתפים יפגשו ויטעמו יינות נדירים סופר אייקונים, מהנחשבים ביותר מטוסקנה איטליה, מבית אנטינורי, פוג'יו אל טזורו (בולגרי) וברונלו דה מונטלצינו קול ד'אורצ'יה.

בין היינות שיטעמו במופע זה: סולוסולה ורמנטינו, קיאנטי פפולי, וילה אנטינורי ריזרבה, ברונלו די מונטלצ'ינו קול ד'אורצ'יה, סונדראיה, פוג'יו אל טזורו (בולגרי), טנוטה טיניאנל, קיאנטי גראן סלציונה בדיא א פסיניאנו, גוואדו אל טאסו (בולגרי), דדיקאטו א וואלטרף וינסאנטו ועוד.

מחיר השתתפות בסדנאות נע בין 169-269 שקלים למשתתף, ברישום מוקדם.

שרונה מרקט, רחוב קלמן מגן 3 תל אביב

 

פסטיבל שקשוקה

שקשוקה פאסט // צילום: שרית גופן

בחודש נובמבר מציינים במסעדות בנדיקט פסטיבל קולינרי עם מגוון מיוחד של שקשוקות לכל שעות היום.

השקשוקה, מנה שהפכה לאחת הפופולריות במטבח הישראלי, ואחת הכיפיות לאכילה בכל שעות היממה. הפסטיבל שם את השקשוקה שמקורה בצפון אפריקה במרכז הבמה, ולוקח אותה למקומות ומחוזות קולינריים מיוחדים עם עטיפה ותוכן מיוחדים של חומרי גלם, שיטות בישול שונות, מרקמים ועוד.

בפסטיבל מוגשות שקשוקות בווריאציות מיוחדות עם מגוון חומרי גלם כמו פירות ים, ארטישוק ירושלמי, כרובית, תירס, גבינות בטעמים מיוחדים מהעולם, שקשוקה טבעונית ועוד.

בתפריט: 
שקשוקה פירות ים - שתי ביצים בתבשיל עגבניות, שרימפס וקלמארי צרובים בפלנצ'ה ופלפל חריף קלוי - 79 שקלים.
שקשוקה צהובה - שתי ביצים עלומות על פולנטה תירס, בייקון צלוי, תירס צרוב ושמן בצל ירוק, מוגש עם חלפניו כבוש ועגבניות מרוסקות - 69 שקלים; שקשוקה לבנה - שתי ביצים עלומות על קרם ארטישוק ירושלמי מוגש עם ראגו של ארטישוק ירושלמי ופטריות ביין לבן, צ'יפס ארטישוק ירושלמי - 69 שקלים.
וואבוס ראנצ'רוס - שתי ביצים בתבשיל עגבניות מעושנות פיקנטיות ובשר בקר מקסיקני, מוגש עם גבינה בסגנון מקסיקני, אבוקדו ושמנת חמוצה - 68 שקלים (מוגשת עם נאצ'וס) ועוד.

התפריט יוגש במסעדות בנדיקט ברחבי הארץ

 

שבוע של חגיגות אוכל ניו-זילנדי 

שבוע ניו זילנד בגרינברג ביסטרו // צילום: אנטולי מיכאלו

בתחילת עונת החורף מגיש ביסטרו גרינברג באזורי חן, למשך שבוע בלבד - בתאריכים 22-18 בנובמבר תפריט מנות קלאסיות, בהשראת אחד המטבחים הכי מעניינים בעולם - ניו זילנד.

התפריט החדש יביא את הניחוחות הניו-זילנדיים למרכז, עם מנות שיוגשו במהלך כל שעות היום, שאותן יצר שף המסעדה אליאב גולדנברג, בשיתוף המסעדן צביקי עשת. בין המנות: קאי מוהנה - מנה קלאסית של דג נא או שרימפס מוגשת עם ליים ואבוקדו, מולים ניו זילנדיים ירוקים אפויים בתנור עם גבינת עיזים חריפה ועשבי תיבול, תבשיל טלה בבצק פריך חם ועוד מנות שהפכו את ניו זילנד לאחד המטבחים המסקרנים בעולם.

על התשוקה לקולינריה הניו-זילנדית מנצח המסעדן צביקי עשת. "ביקור בניו זילנד לפני כמה שבועות הביא איתו געגוע עצום ותשוקה לאוכל הניו-זילנדי, והחלטתי שאת הטעמים האלו חייבים להביא גם כאן", אומר עשת. "העונה הקרובה היא המתאימה ביותר לעבודה עם חומרי הגלם לתפריט כזה, יחד עם יינות ניו-זילנדיים, אנחנו מתכוננים לאחת החגיגות המרגשות שעשינו בביסטרו גירנברג". 

שורשיו של המטבח הניו-זילנדי הם שילוב בין טבע לים, בין המטבח הכפרי והבסיסי למטבחים הפסיפיים ולתרבות המאורית. הגסטרונומיה המקומית והמסורתית מביאה את תוצרת הדגה העשירה מהאוקיינוס הפסיפי, את הבשר המשובח ביותר מעדרי הכבשים, גבינות משובחות ועשבי תבלין הצומחים בכל מקום.

בין המנות שיוגשו: קאי מוהנה (פרי הים) - סלמון/ טונה/המאצ'י/שרימפס לבחירה, מוגש עם ליים, אבוקדו, פונזו, שמן זית, כוסברה ולחם קלוי - 78 שקלים; אוייסטר - מוגש על קרח עם חומץ וג'ל של צ'ילי - 29 שקלים. מולים ירוקים - אפויים בתנור עם קרסט לחם, שום, גבינת עיזים חריפה ועשבי תיבול - 58 שקלים; צ'אודר ניוזלנדי - של מולים, דגים, סקלופס, שרימפס, סרטנים, ירקות ושמנת - 58 שקלים ועוד.

מומלץ להזמין מקומות מראש

22-18 בנובמבר, בימים א'-ה'

אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב

 

פסטיבל אוכל רחוב אסיאתי 

צ'יראשי סושי // צילום: יח"צ

מסורת פסטיבל האוכל האסיאתי של השף דרור שושן במסעדת קמפאי בבאר שבע חוזרת. עד ה-15 בנובמבר מוגש תפריט ספיישל חגיגי עם 12 מנות רחוב ושווקים מרחבי המזרח הרחוק שמגיעות מיפן, וייטנאם, תאילנד, סין, אינדונזיה והודו.

את תפריט מנות הספיישל מלווה תפריט אלכוהול חגיגי, המותאם לתפריט הספיישלים ולאווירה האותנטית.

ויאטנאם: צ'יקן נאמס - רול  דפי אורז פריכים במילוי עוף קצוץ עם צ'ילי, ליים, עשבי תיבול ומטבל נוק צ'אם - 36 שקלים. גוי בואוי - סלט פומלה וייטנאמי עם נתחי דג מטוגן, קשיו, נענע, בזיל תאילנדי, בצל סגול וירוק, קריספי שאלוטס ברוטב ליים, סוכר דקלים, צ'ילי ושום - 48 שקלים.

יפן: צ'יראשי סושי - קוביות סלמון, טונה, אבוקדו וטמאגו על אורז נישיקי מתובל, שבבי נורי, בצל סגול וירוק, שבבי טמפורה ורוטב פונזו - 48 שקלים. הודו: פונג'אבי סמוסה - כיסונים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה, אפונה וזרעי חרדל שחור, בליווי מטבל קארי קוקוס וכוסברה - 36 שקלים.

אינדונזיה: שיפודי סאטה אינדונזי - שלושה שיפודוני פרגית במרינדת כורכום טרי, למון גראס, סוכר דקלים וליים, עשוי בגריל ומוגש עם רוטב סאטה בוטנים פיקנטי - 38 שקלים ועוד.

קמפאי, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...