איפה תמצאו ארוחות מסורתיות לחג ההודיה?

בירושלים ובתל אביב יחגגו את החג האמריקני עם תפריטים מיוחדים • בוז'ולה על טהרת האוכל הצרפתי וכריך חדש לקרניבורים

צילום: מלון ענבל

חג ההודיה, בו מתכנסות משפחות ברחבי ארצות הברית ביום חמישי הרביעי בכל נובמבר, הוא סיבה למסיבה בכל העולם, ומסעדות רבות החליטו לחגוג אותו עם תפריטים מיוחדים ומעוררי תאבון.

הרעיון של החג הוא לומר אמירת תודה מרוכזת, לצד ארוחה משפחתית גדולה, ארוחה שמתחילה אחר הצהריים ומככבים בה הודו ממולא, גרייבי ורוטב אוכמניות, פירה בטטות, פאי דלעת ועוד. מי המסעדות שחוגגות את המאורע? ומה חדש השבוע באוכל? כל הפרטים בפנים.

ארוחת Thanksgiving Day חגיגית במלון מצודת דוד

בופה במסעדת עונות של מלון מצודת דוד // צילום: עמית גירון

במלון היוקרה הירושלמי מצודת דוד יציעו ביום חמישי הקרוב ארוחת Thanksgiving Day חגיגית פרי יצירתו של השף אבי תורג'מן. מסעדת עונות של המלון תציע מנות חג בבופה חגיגי במחיר 290 שקלים לסועד. 

בתפריט: מגוון של סלטים ומנות אישיות, עמדה מעוצבת של דלעות פרא לצד סיידר חם שיוגש לאורחים, מרק דלעת  - מרק כתומים מוגש עם גרגירי דלעת קלויים וסירופ עירית. מזנון בשרים עם מנות כמו: הודו שלם מושחם בדבש ותבלינים בפריסה, רולדה עגל ממולאת ערמונים ופירות יער, ניוקי תפו"א עם עלי בזיליקום, פסטו וצנוברים, רוטב פירות יער ורוטב תפוחים נלווה לבשר.

מזנון עוף: פרגית עוף בציפוי פנקו ועלי תבלין, רביולי ארטישוק עם רוטב עגבניות וקדירת ירקות כתומים. מזנון דג: פילה בורי על הפלנצ'ה, תפו"א מדורה מוגש עם gravy sauce, עגבניות שרי צבעוניות קונפי. מזנון מתוקים עם מגוון פאיים חגיגיים, פירות העונה וסורבטים.

מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד 7 , ירושלים. 

 

ארוחת הודיה מסורתית במלון ענבל

הארוחה המסורתית // צילום: מלון ענבל

מלון ענבל ממשיכים במסורת שהחלה לפני כמה שנים עם ארוחת חג הודיה מסורתית עשירה ומפנקת ב-260 שקלים לאדם. הארוחה תתקיים במלון ביום חמישי בין השעות 18:00-21:30, ותלווה בהופעה של מוסיקה חיה.

בין המנות שיוגשו: הודו שלם בחיתוך לצד רוטב פירות יער פאי בטטה עם בצק  מרק דלעת עם כרישה מטוגנת וגרעיני דלעת שלל סלטים, ירקות צלויים במרינדה,  בשרים צלויים ומעושנים, דגים כבושים ומעושנים אנטריקוט בפריסה במקום לצד רוטב פלפל או חרדל,  ברווז צלוי, ברוטב שזיפים, תבשיל בשר עשיר עם ירקות, פאי במילוי בשר, פילה סלמון על מצע תפוחי עץ מקורמלים, בטטה בקייג'ן ומייפל אורז במבחר עשבי תיבול, שעועית ירוקה עם בצל אדום ואגוזים, ועוד.

מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים

 

ארוחת חג במייקס פלייס

תירס ויבולים כתומים // צילום: גיל אמיר

ברשת הברים 'מייקס פלייס' בסניפי הרשת בירושלים (כשר) ובתל אביב (סניף הטיילת) יציינו את החג עם ארוחה חגיגית והופעות חיות לאחר הארוחה במחיר אחיד של 139 שקלים לאדם.

כמיטב המסורת, ארוחת החג תתבסס על רכיבי מזון שהתגלו עם גילוי אמריקה ולא היו ידועים בעולם הישן כמו חמוציות, תירס ויבולים כתומים המזכירים את צבעי הסתיו כמו דלעת, גזר ועוד. האווירה במקום תשתנה עם עיצוב מיוחד לרגל החג, שולחנות ארוכים ואווירה משפחתית. 

בין המנות שיוגשו: מרק עגבניות ולחם תירס למנת פתיחה. עיקרית: עוף צלוי במילוי המסורתי, מלווה בתפוחי אדמה ובטטות, שעועית ירוקה, חמוציות וקלחי תירס. לקינוח: עוגת תפוחים וגלידת וניל. וכוס יין או שתייה קלה.

יש להזמין מקומות מראש. 

יפו 33, ירושלים, כשר

רציף הרברט סמואל 90, תל אביב יפו, לא כשר.

 

חגיגות הבוז'ולה באלנה

עופיון באלנה // צילום: סיון אסקיו

בימים רביעי וחמישי, ה-21-22.11 יקיים השף ברק אהרוני שני ערבים על טהרת המטבח הצרפתי במסעדת "אלנה" לרגל חגיגות הבוז'ולה. במהלך שני הערבים יוגשו במסעדה מבחר קלאסיקות של המטבח הצרפתי לצד פרשנויות עכשוויות של אהרוני למנות צרפתיות. את התפריט המיוחד ילוו מבחר עשיר של יינות מחבל בורגון ואזורים נוספים בצרפת החל מ-32 שקלים לכוס. 

כמיטב המסורת הצרפתית, תפתח את הארוחה במתאבן (Bouche) של מרק ומילפיי ברי ומרמלדה. לאחריה, בסקציית הראשונות תוגשנה קלאסיקות צרפתיות כמו כבד אווז חם וטרין כבד אווז, סלט ניסואז, מרק בצל, קרפצ'יו קוקי סן ז'אק ופיסאלדייר, כשלצידן מנות כמו אומלט קוויאר ודג נא ואשכוליות מהגינה, שזכו לאינטרפרטציה מודרנית של אהרוני.

בגזרת העיקריות המתומחרות החל מ-95 שקלים ניתן למצוא כמה מנכסי צאן ברזל של הגסטרונומיה הצרפתית, ובהם הבויאבז הפרובנסאלי, טורנדו רוסיני- נתח פילה הבקר על טוסט בריוש, מזוגג ברוטב דמי גלאס ומוכתר בפרוסה שמנה של כבד אווז, סול מונייר ברוטב חמאה מזוקקת, עופיון ממולא ומנה של חצי לובסטר. בגזרת הקינוחים אפשר למצוא טארט טאטן, באבא או רום, קרפ סוזט עם קרם שנטילי וסופלה שוקולד (מחירים נעים בין 48-62 שקלים).   

אלנה, נחמני 23-25 תל-אביב, לא כשר.

 

פרידה מ"החצר"

סלמון בווינגרט אסייתי של החצר // צילום: יח"צ

שף מוטי אוחנה סוגר את המסעדה הירושלמית "החצר" ומזמין את הקהל לשבוע פרידה שיכלול ארוחת טעימות עם 12 המנות הכי אהובות לאורך השנים בעלות של 250 שקלים. שבוע הפרידה יתקיים בין 25-29.11.18

בין המנות שיוגשו בארוחת הטעימות: פלטת מזטים; סלט אנדיב, סלקים ופקאן; סשימי טונה אדומה, שומר והדרים בקרמל ג'ינג'ר וצ'ילי; סלמון בוינגרט אסיאתי חם; דניס בקראסט ירוקים על טאבולה שקדים; קרפצ'יו בקר עם עלי רוקט וקונפי שום; ריזוטו שקדי עגל ופטריות; פטה כבדים עם ריבת עגבניות ושומר; באו אסאדו עגל בברביקיו; סטייק אנטריקוט; מדליוני פילה.

מסעדת 'החצר' – דרך בית לחם 7 ירושלים, כשר בהשגחת רבנות ירושלים.

 

כריך ציידים 

סנדוויץ ציידים בתשבי // צילום: דני גולן 

מתחם ה- BBQ garage ממוקם ביקב תשבי על הדרך הציורית שבין זכרון לבנימינה, משיק למשך תקופת החורף סנדוויץ' ציידים חם הממולא בבשר ומוגש בחלות טריות וקריספיות המגיעות ממאפיית תשבי הסמוכה. הסנדוויץ' יוגש בכל יום שישי מהשעה 11:00-14:00 ובשני גדלים.

מדובר בחלה שלמה או חצי חלה ממולאת ב-500/250 גרם בשר מהמעשנה על פי בחירה, בתוספת מגוון רטבים, ירקות וחמוצים במחיר של 70 או 150 שקלים. בנוסף, תוגש בירה במזיגה. 

יקב תשבי

מתחם ה- BBQ garage ימי שישי 11:00-14:00

מתחם תשבי כביש 652, בין זיכרון לבנימינה

 

ארוחה ים תיכונית

סהיצה מוס ריש עם שנקליש של שף עלאא מוסא // צילום: אפיק גבאי

השפים אוראל קמחי ועלאא מוסא ממסעדות אלמרסא (עכו) ולוקס (חיפה) בארוחה ים תיכונית משותפת ב-25.11 במסעדת פופינה. השניים יצרו תפריט ים תיכוני משותף שניתן להזמין כארוחת טעימות במחיר 295 שקלים לסועד או להזמין מנה לבחירה מתוך תפריט הספיישלים המשותף שיוגש בנוסף לתפריט המסעדה.

תפריט: סביצה מוסר ים, שנקליש, פיסטוק חלבי וזיתים שחורים ב-72 שקלים. טרטר ערבי, סינטה קצוצה בורגול דג וטחינה היונה ב-76 שקלים. "עראייס" שפונדרה בלחמניה מאודה, קרם קשיו ודמי גלאס - 78 שקלים. בלגאן משוק עכו, פילה מוסר ים ריזוטו פריקי ועוד מלא הפתעות - 138 שקלים, ועוד. שוק טלה מפורק, קרם סלרי, איולי לימון כבוש ועמבה, דלעת צלויה

מסעדת פופינה, רחוב אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב, לא כשר. 

 

האפי האוור חדש בלייבררי בר 

בר ה"לייבררי", הממוקם בחלל הכניסה של מלון הנורמן, מתחדש בימים אלה במרטיני האוור. בימים ראשון-חמישי בין השעות 18:00-20:00 יוגשו כל הקוקטיילים בבר במחיר של 1+1 לצד תפריט "מנות קטנות" מוקפד שיצר שף מסעדת "אלנה", ברק אהרוני. 

גולת הכותרת של השעות השמחות היא סקציית קוקטיילי מרטיני, האידיאליים לימים הקרים בזכות טעמיהם העדינים שמחממים את הגרון והעובדה שהם מוגשים ללא קרח. המיקסולוג נוי דוידאי יצר עשרה קוקטיילים שבמרכזם סוגי ג'ין איכותיים ,כמו ביפיטר וגאנפאודר אליהם הוא שידך סירופים במלאכת יד, ביטרים הנרקחים במקום ופירות איכותיים וטריים. 

בין הקוקטיילים, שמחירם 58 שקלים: לבנדר מרטיני- ג'ין גאנפאודר עם ביטר לוונדר; מרטיני גלילי עם ביטר רוזמרין מעושן; mar-tea-ni- וודקה ראשן סטנדרט בחליטת ארל גריי עם וודקה לימון-תפוז; ומרקט מרטיני- ג'ין ביפיטר עם רימון חריף, מי ורדים ולימון.

נחמני 25 תל אביב, לא כשר

 

תפריט חורף בסיטארה

סיטארה תפריט חורף // צילום: יהונתן בן חיים 

מסעדת סיטארה בתל אביב מתחדשת לכבוד בוא החורף, עם תפריט חדש פרי יצירתו של שף המסעדה צחי מלול.

בין המנות בתפריט החדש: פתיחים: קוביות לוקוס – לוקוס אדום בציפוי פריך, איולי צ'ילי, קרם לימון כבוש ואריסה – 75 שקלים, סיגר שרימפס – עם מטבוחה של חצילים וטחינה לבנה – 78 שקלים, סלט עלים – עלים ירוקים עונתיים, עשבי תיבול, פירות יער טריים , ממתק פקאן סיני, גבינת עיזים עדינה, רוטב לימון קלוי ודבש אקליפטוסים – 56 שקלים.

עיקריות: ניוקי תפוחי אדמה עלי תרד בר, אספרגוס, פרחי ברוקולי, שום קונפי, צימוקי עגבניות שרי, יין לבן ושמן זית – 82 שקלים. פילה דניס בפלאנצ'ה – קרם אפונה ירוקה, אספרגוס בחמאה לימונית ופרחי כרובית – 129 שקלים ועוד.

רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, לא כשר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר