כל הפרטים על הפסטיבל הקולינרי המגוון בישראל

פסטיבל החורף הססגוני של עמותת "זמן גליל מערבי" מציע סוף שבוע קסום של טבע ותרבות, וכמובן שפע של אוכל אתני נהדר • להגיע עם בטן ריקה

מאכלי שולה גלעדי, ממושב שתולה // צילום: אנטולי מיכאלו

בכל שנה, בעונת החורף ולקראת חג המולד, נמלא הגליל המערבי בפעילות קולינרית ענפה. האזור השופע מסעדות, בתי אוכל, יצרנים וגסטרונומים מעוררי השראה מתאגד יחדיו תחת חסותה של עמותת "זמן גליל מערבי" – לסוף שבוע גדוש באירועים ופעילויות מיוחדות, המשלב בתוכו טבע, טיולים, קולינריה, יין, מוזיקה, אומנות ותרבות.

הפסטיבל מעניק הצצה רחבת יריעה לשפע התרבותי המאפיין את הגליל המערבי ולשעטנז האתני שבא לידי ביטוי במגוון פנינים קולינריות שונות באופיין ובטעמן. 

ההשתתפות בכל הסיורים, הסדנאות והארוחות מותנית בהרשמה מראש או במינימום משתתפים. ניתן להירשם לכל האירועים דרך אתר זמן גליל מערבי – עמותה לקידום התיירות. לפרטים והטבות ללינה באזור, לחצו כאן.


לה פמפה, מצפה הילה // צילום: יח"צ

לוח האירועים של הפסטיבל:

האירוע המתמשך מתקיים בחמישי – שבת 22-20 בדצמבר 2018.

יום חמישי, 20 בדצמבר 2018

סיור ליקוט בנחל הנעמן בהנחיית יתיר שדה

 14:00-09:00

מסע קולינרי בעקבות צמחי בר למאכל המלווים את משק האדם ורקיחת ארוחת גורמה מהם. הסיור יתקיים בקטע המשוקם של נחל הנעמן – סמוך לקיבוץ כפר מסריק, בהדרכת יתיר שדה – מומחה לליקוט צמחי בר למאכל.

עלות: 180 שקלים לאדם. 

כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 052-5557271

"מרק של סיפורים מכורדיסטאן ומכאן" אצל שולה משתולה

 21:00-18:00

שולה גלעדי, שמכונה גם "המאמא הכורדית" מארחת אנשים עם אוכל כורדי טוב, סיפורים, שירים והרבה אהבה. 

עלות: 120 שקלים. 

מושב שתולה / כשר פרווה / ידידותי לילדים.

לפרטים: 052-8366818


שולה גלעדי // צילום: אנטולי מיכאלו

סדנת הכנת פטיפורים ומאפים בתושה בייקרי

20:30-18:00

בסדנה תלמדו להכין מאפים ופטיפורים מסוגים שונים. הסדנה תועבר על ידי תומר סויסה שלמד קונדיטוריה אצל הנס וגלית ברטלה, ואסטלה.

עלות: 200 שקלים, כולל קפה ועוגה של תושה וכל מה שהכנתם.

קיבוץ ראש הנקרה / כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 052-8399795

יין אורגני וערב איטלקי ביקב לטם

24:00-19:00

ערב הכולל טעימות יין ומגוון מנות מזאטים של אוכל רחוב מדרום איטליה ביקב לטם.

עלות: לפי תפריט.

קיבוץ לטם / לא כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 054-4661552 , 054-7915868


יקב לטם // צילום: אנטולי מיכאלו 

ארוחת כריסמס באלומה

23:00-19:00

מסעדת אלומה - מסעדת ביסטרו גלילי בכפר תרשיחא המקושט לרגל החג – מזמינה אתכם  לארוחת כריסמס המבוססת על תוצרת מקומית, בשר משובח, דגת ים טרייה ומגוונת וירקות גליליים. 

עלות :270  שקלים לאדם, כולל יין.

מעלות-תרשיחא / לא כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 04-9574477

ערב של קטורת וגבינות בשירת רועים

22:00-19:30

מחלבת שירת רועים מארחת את אילה מוריאל בערב חורפי חגיגי עם מרקים מפנקים, וסדנת קטורת.

עלות: 50 שקלים לאדם, כולל הסדנה. הזמנת האוכל - לפי תפריט.

שירת רועים, קיבוץ לוטם / הגבינות כשרות עם תעודה / המטבח כשר ללא תעודה / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 050-4378866


שירת רועים, מיכל מור מלמד // צילום: מתן שגיא

ערב בשרים מעושנים בלה פמפה עם טעימות יין של יקבי העמותה

23:00-20:00

מוזמנים למסעדת לה פמפה במצפה הילה הממוקמת במרפסת ביתם של אילנית וערן טבנצ'יק, לערב של בשרים מעושנים ויין של יקבי הגליל – יקב שטרן ויקב כישור. 

עלות לסועד: 250 שקלים.

מצפה הילה / לא כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 052-2951177

יום שישי, 21 בדצמבר 2018

בראנץ' מיסטי בקפה מארג, כפר ורדים

13:00-09:00

בראנץ' חורפי ומפתיע עם מגוון מנות שמחממות את הגוף ואת הלב שיוזרמו במהלך הארוחה למזנון ולשולחנות. בנוסף, במקום תתארח היועצת בקלפי טארוט רחל גל רבינוביץ.

עלות הבראנץ': 58 שקלים בלבד (45 שקלים לילדים עד גיל 8). 

יעוץ בטארוט: 30 שקלים ל-20 דקות.

כפר ורדים / כשר / ידידותי לילדים.

לפרטים: 04-9971369 , 04-9973259

סדנת שוקולד עם חגית לידרור בכליל

11:30-10:30 + 14:00-12:30

סדנה להכנת קינוחים טבעוניים ובריאים מעולם ה  RAW FOODבנוף הגלילי. שוקולדים ופינוקים מתוקים לפי טעמכם האישי.

מחיר לאדם: 180 שקלים להורה וילד יחד, כל ילד נוסף 80 שקלים.

כשר ללא תעודה / לילדים מעל גיל 5.

לפרטים: 052-6464884


סדנת שוקולד // צילום: אנטולי מיכאל

יין, גבינות ואומנות ביקב יפתחאל

14:00-10:00 (גם בשבת, 22 בדצמבר 2018, בין 17:00-10:00)

מוזמנים לחוויית אירוח הכוללת טעימות יין, נשנושי גבינות משובחות וקרקרים ביקב יפתחאל שבאלון הגליל. האירוח יתקיים במרכז המבקרים של היקב. בקומת הגלריה תוצג תערוכת "טבע וטבע האדם" – ציורי אקריליק של היוצרת הגר סת"מ. סיורים ליקב יהיו בכל שעה עגולה.

עלות: טעימות יין החל מ-25 שקלים, נשנושי גבינות וקרקרים החל מ-35 שקלים.

אלון הגליל / לא ידידותי לילדים / לא כשר.

לפרטים: 052-282464, 4641849 -052                                                                                                                 

יקב לטם בשישי בצהריים: מטבח פתוח, נקניקיות מיוחדות ויין טוב

17:00-11:00

שישי של יין אורגני ונקניקיות בעבודת יד עם אווירה שמחה ביקב לטם, קיבוץ לטם.

עלות: לפי הזמנה מהתפריט.

לא כשר / לא ידידותי לילדים.

טלפון: 054-4661552, 054-7915868

ארוחה דרוזית אותנטית במטבח של ג'נט בג'ת

18:00-11:00

ארוחה דרוזית אותנטית, אירוח מכל הלב ושיחה על התרבות הדרוזית. הארוחה כוללת בין היתר: עלי גפן, "יברק" כרוב לבן ממולא אורז, מג'דרה, "שלבאטה" - תבשיל של בורגול ועגבניות ועוד. 

המחיר לקהל הרחב:

קבוצות עד 6 אנשים: 100 שקלים לאדם.

קבוצות של 12-7 אנשים: 80 שקלים לאדם.

קבוצות מעל 13 אנשים: 65 שקלים לאדם.

ג'ת / ילדים מתחת לגיל שלוש ללא עלות / ידידותי לילדים.

לפרטים: 054-6503090

"סאגרה" של גראפה ותזקיקי חורף וקדירה מהבילה במזקקת יוליוס

16:00-12:00

סאגרה הוא השם האיטלקי להילולה כפרית מסורתית, אשר בדרך כלל נסובה סביב אוכל, יין וכמובן גראפה. במזקקת יוליוס יפתחו את דלתות המזקקה, יטעימו תזקיקים אלכוהוליים חורפיים, ויגישו גם תבשיל קדירה איטלקי מסורתי.

עלות: 100 שקלים לאדם, המחיר כולל טעימת תזקיקים לצד מנת קדירה בשרית.

מזקקת יוליוס, קיבוץ חניתה / לא כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 04-9859944

ערב של טעימות יין, גבינות וטעימות של מופע תיאטרון חזותי בתיאטרון זיקית

22:00-19:30

תיאטרון זיקית מציג את המופע: "מסיבת קוקטייל" ומציע טעימות יין מיקב יפתחאל וטעימת גבינות משובחות של מחלבת שירת רועים.

עלות: 120 שקלים.

תיאטרון זיקית, תפן / הגבינות כשרות / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 04-9872111


שירת רועים // צילום: מתן שגיא

ארוחת טעימות עם היינן ג'וני שטרן ביקב שטרן

22:30-19:30

ארוחה בת שמונה מנות בניצוחו של היינן ג'וני שטרן. לכל מנה הותאם היין שילווה אותה.

עלות: 320 שקלים לאדם.

יקב שטרן, קיבוץ תובל / לא כשר / לא ידידותי לילדים.

לפרטים: 054-3034361

שבת, 22 בדצמבר 2018

סדנה לכל המשפחה להכנת גלידת בוזה עם בריוש תושה

11:30-10:30

תושה, הבייקרי מראש הנקרה, וגלידת בוזה משתפות פעולה ומשלבות טעמים ומרקמים. בסדנה ילמדו הילדים את סודות הכנת הגלידה, יתנסו בהכנתה ולבסוף ימלאו בריוש מבית תושה בגלידה שהכינו.

משך הסדנה שעה.

הסדנה מיועדת לגילי 12-6.

מחיר לילד 60 שקלים, מבוגר מלווה ראשון: 20 שקלים, מבוגר מלווה שני: 60 שקלים.

בית בוזה בקיבוץ סאסא / לא כשר / ידידותי לילדים.

הסדנה ברישום מראש בלבד, לפרטים: 04-6918880


גלידת בוזה // צילום: אבי הירשפלד

ארוחת צהריים במסעדת השף אלמרסא בעכו העתיקה  

16:00-13:00

מסעדת אלמרסא מזמינה את המבקרים לארוחה מיוחדת ומשתלמת במיוחד, עם מגוון מנות ספיישל מיוחדות לחג המולד.

עלות: בהתאם לעלות המנה העיקרית, החל מ- 62  שקלים.

מסעדת אלמרסא, עכו העתיקה / לא כשר / ידידותי לילדים.

טלפון: 04-9019281

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר