השף שמביא את ישראל להודו

שף רועי סופר נע על הקו של תל אביב - הודו • הוא מביל את מטבחה של מסעדת Layla, מסעדה חדשה בבנגלור במלון The Den

רועי סופר הוא שף ותיק, מוערך ומוכשר. הוא עובד בקצב מסחרר ומעורב בפרויקטים רבים בארץ ובחו"ל. את כניסתו המרשימה לתודעתי הקולינארית אני זוכרת היטב. היה זה לפני שנים, כשפתח את מסעדת פנגיאה בהרצליה. אז נהרנו כדי לטעום את נפלאות המטבח האסייתי האקלקטי שהגיש, זה היה בתקופה שעוד לא ידענו להשתמש במושגים כמו פן-אסייתי.

מסעדת לילה בניצוחו של השף רועי סופר במלון The Den בבנגלור, הודו // צילום: יח"צ

מטבחי אסיה היו אז אופנתיים למדיי אך טרם הפכו לטרנד מוביל בסצנת האוכל הישראלית. פנגיאה הקדימה את זמנה ונסגרה בטרם עת. מאז סופר הקים את סרדיניה, היה שף מסעדת בינדלה ובאנז.

שף רועי סופר נע על הקו של תל אביב - הודו, שם, בבנגלור, הוא מביל את מטבחה של מסעדת Layla, מסעדה חדשה במלון The Den מבית רשת מלונות דן, הממוקמת בקומת הגג (קומה 23) של המלון. המסעדה מציעה מטבח ים תיכוני מודרני שמושתת ברובו על חומרי גלם מקומיים. סופר הרכיב תפריט בעל השפעות ים תיכוניות מובהקות, ואף הקים במטבחו בהודו גריל פחמים וטאבון. 

המסעדה מציעה מטבח ים תיכוני מודרני שמושתת ברובו על חומרי גלם מקומיים // צילום: יח"צ

בין המנות המוצעות בתפריט של המסעדה - לוקוס מקומי מנוקד במשחת פלפלים ותבלינים עטוף בעלי גפן וצלוי בגריל פחמים, טאבולה של כרובית ושבעה עשבים ברוטב ויניגרט שקדים מרים וקונפי לימון, אוסבוקו טלה בראס אל חנות, זעפרן ופירות יבשים. ריזוטו טבעוני של ארוגולה ואספרגוס, פנקוטה של יוגורט עיזים עם טרין הדרים, נענע מסוכרת וקרם בזיליקום ועוד.

אם לא מזדמן לכן להרחיק עד הודו, ידו של סופר נמצאת גם בקפה אלברט בקניון רמת אביב, המאופיין במטבח אירופאי קלאסי. שם סופר מביא נגיעות מן העולם החדש. סופר משמש כיועץ קולינרי שמלווה את התפריט החדש של קפה אלברט יחד עם פיטר שיקלושי, שף המסעדה.

קפה אלברט קניון רמת אביב. זוג באנים דג או עוף 58 שקלים // צילום: אמיר מנחם

ראשית הידק ושיבח את תפריט הצהריים והערב של המסעדה עם מנות כמו: כבד קצוץ (54 שקלים), כבדי עוף, בצל מקורמל, ביצה קשה מוגש לצד ריבת תפוזים וחלה.

המנות הנוספות שעברו תחת ידיו הן: קרפצ'יו מאקי (52 שקלים), קרפצ'יו פילה בקר, אורוגולה, פרמזן ובלסמי שרימפס קריסטל, עגבניות ואורגנו (72 שקלים). פילה סלמון במיסו (110 שקלים) סלמון במיסו וסאקה בליווי סלט אטריות שעועית אסייתי ואספרגוס צרוב ריזוטו א-לה רומנה (86 שקלים).

דים סאם צמחוני או עוף 32 שקלים ל-3 יחידות // צילום: אמיר מנחם

בהמשך נוסף תפריט אסייתי משגע שמוגש החל מהשעה 16:00 שממשיך לשעות הערב. צ׳אנג מאי - סלט עוף אסיאתי, אטריות שעועית, רוטב דגים תאילנדי, כוסברה ובוטנים (49 שקלים), דים סאם - כיסוני בצק מאודה אסיאתיים (28 שקלים), באן - לחמנייה מאודה אסיאתית (32 שקלים) ועוד.

השף רועי סופר // צילום: יח"צ טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר