פטריק הקדוש אמנם לא ממש קשור לעם היהודי, אבל שתיית בירה טעימה, אוכל בכמויות וחגיגות בירוק עם קריצה לעם האירי אנחנו מאוד אוהבים. ובנוסף, כל סיבה למסיבה טובה לנו. ביום ראשון, ה-17 במארס, מקומות רבים ייצבעו בירוק וברזי הבירה יעבדו שעות נוספות על מנת לחגוג, אז איפה אפשר לעשות את זה?
חגיגות איריים עושים מן הסתם בבר אירי, ובהתאם רשת הפאבים האיריים אוסקר ווילד תחגוג את המאורע. במסגרת החגיגות יציע הפאב מגוון בירות, וויסקי ועוד אלכוהול במחירים מיוחדים בסופ"ש תופיע להקת ריקודים איריים, יחולקו מתנות ובעיקרון יהיה הרבה ירוק בעיניים.
בין המבצעים המיוחדים תמצאו חצי ליטר גינס ב-32 שקלים, שליש גינס ב23 שקלים, 5 צ'ייסרים טולמור דיו ב-50 שקלים, קדירת בקר ובירה זוגית בשר בקר, תפוחי אדמה, ירקות שורש ונקניקיות איריות + 2 צ'ייסרים טולמור דיו ב-88 שקלים.
סניף פתח תקווה רחוב השחם 36, טלפון: 03-6205090, סניף חולון רחוב הרוקמים 26 פינת הלהב, מרכז עזריאלי א.ת. חולון טלפון: 03-7785550.
גם ברשת 'מייקס פלייס' יציינו השנה את סנט פטריק דיי, אבל לא רק ביום שבו הוא חל (17.3) אלא בסופ"ש בין לאומי של חגיגות ואוכל על טהרת המטבח האירי עם מנות שיצטרפו לתפריט הקיים ויוגשו עם ויסקי משובח ובירות כהות תוצרת אירלנד.
בין המנות הייעודיות יגישו במייקס פלייס קדרת גינס (GUINNESS STEW), נזיד בשר עם תפו"א המושרה בבירה, סלרי וטימין ב-58 שקלים, מרק גזר ב-28 שקלים, כריך קורנביף עם כרוב חמוץ – ב-66 שקלים, ועוד.
רשת 'מייקס פלייס' - ירושלים (כשר), תל אביב הטיילת, הרצליה, אילת.
צילום: אפיק גבאי
אירלנד פינת יפן
חגיגות איריות בפאבים זה לא מפתיע, אבל תנסו אוכל יפני עם טוויסט אירי, זה כבר נשמע יותר מורכב. במסעדת "הרצל 16" יציינו את יום סנט פטריק עם מנות מיוחדות שיבושלו בבירת גינס וקוקטיילים שנרקחו לכבוד האירוע. ואם זה לא מספיק, הזמר מאור כהן יופיע במהלך הערב.
בין המנות והמשקאות המיוחדים שתוכלו ליהנות מהם תמצאו שוקרוט גינס - נקניקיות בקר שבושלו ביחד עם כרוב וגינס. 44 שקלים, ספריבס ברוטב צ'ילי קוריאני וגינס, על הגריל. 42 שקלים, כיסונים יפנים מאודים ממולאים בעוף וכרוב שבושלו עם גינס, שעליהם הוזלף שמן ריו ובצל ירוק. 42 שקלים וגלידה גינס עם רוטב שוקולד ושברי בייגלה ב-24 שקלים.
מסעדת "הרצל 16", רחוב הרצל 16, תל אביב
צילום: אנטולי מיכאלו
שישי חדש במתחם שרונים
מתחם שרונים מתחדש במתחם קולינרי חדש, FOOD UP שבו תוכלו בכל יום שישי לרכוש מצרכים ומאכלים בדוכנים שונים.
בין הדוכנים הקבועים שיתארחו תמצאו את השרקוטרי אלן טלמור, באשר פרומז'רי, ממלכת החלבה ועוד דוכני אוכל רבים מכל מטבחי העדות השונים כמו המטבח המרוקאי, דרוזי, אסייתי, עירקי לצד דוכני לחמים ומאפים, דונאטס, קאפקייקס, חמוצים מיוחדים, פירות וירקות שיוכלו להשלים את הארוחה עד לפרטים הקטנים.
בשישי הקרוב תיערך השקת המתחם ובה יתארחו השפים אביב משה, טום אביב ורז רהב שיכינו מנות מיוחדות המתאימות לארוחת שישי.
המתחם יפעל כל יום שישי בין השעות: 9:00-15:00 שרונים הרקון 2 הוד השרון.
ביר גארדן במתחם שרונים // צילום: יח"צ
שישי חקלאי בשרונה מרקט
אם לא תבלו בשישי שלכם בדוכנים של מתחם שרונים, יש לנו הצעה תל אביבית, ב"שרונה מרקט" שמשיקים את "שישי חקלאי" – שבו יהיו דוכנים של פירות וירקות, ארוחות בראנץ מכל העולם, מוצרים במחירי חקלאי מיוחד, הדגמות בישול בלייב, אירוח ייחודיי של יצרני בוטיק ישראלים וחלוקת מתכונים בלעדיים.
היריד מתקיים מדי שישי החל מהשעה 8:00 בבוקר, ובמסגרתו יתווסף לדוכני המרקט הקבועים שוק פתוח (ברחבת כניסה B ) עם דוכנים של תוצרת מקומית, ביניהם: פירות וירקות אורגניים, גבינות מיוחדות, מיצים סחוטים במקום, חלות ומאפים לשבת, שמן זית ,פרחים, זיתים, ביצים ועוד. בשוק המקורה ניתן יהיה למצוא אוכל ביתי של שגב, אוכל גרוזיני, דרוזי ועוד.
בין הדוכנים תמצאו את השף של "חוות צוק", אסף שנער וצוותו שיציעו מגוון של טעימות הישר מתוצרת השוק. בנוסף, מידי שבוע יתארחו בעסקי המרקט השונים יצרני "בוטיק" כמו למשל השרקוטייר ערן ביק, אשר יתארח בקצביית טריגר ויכין נקניקיות טריות במגוון מילויים.
בין המנות הבראנץ שיוצעו תוכלו ליהנות מפאבה יוונית בצק דק מהטבאון, קרם שעועית לימה, סלט עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום, אורגנו טריים ותותים בג'ונאם. ב-39 שקלים, בבשר, תוכלו לקנות בוראטה על עגבניות שרי, עלי בייבי, שמן זית ובלסמי מצומצם ב-42 שקלים.
בדוכן של מקסיקנה תמצאו קסדיית ארטישוק טורטייה קריספית על הפלנצ'ה, גבינה טבעונית, סלסת עגבניות, ארטישוק ובצל ירוק ב43 שקלים ועוד
השוק החקלאי יתקיים מדי יום ו', בין השעות 8:00-16:00 רחוב קלמן מגן 3 תל-אביב
צילום: אלון מסיקה
טעימות של יום ראשון
במסעדות התאילנדיות "טייגר לילי-רמת החייל" ו"טייגר לילי-שרונה מרקט" מגישים מידי יום א' תפריט טעימות "מיוחד ליום ראשון" הכולל 7 מנות ועוד שתי מנות אורז (סטיקי רייס ואורז מאודה), במחיר מאד מיוחד של 240 שקלים לזוג.
המנות המוגשות כוללות: סום טאם, טוד מאן קונג, פאד טוד קטייאם, יאם טואה גאי, טום יאם פירות ים או עוף, קארי פאת פט בקר ולמנה אחרונה בננה לוטי.
כל יום ראשון, 12:00-חצות, הברזל 32, רמת החייל, טייגר לילי שרונה מרקט- קלמן מגן 3, ת"א
צילום: יניר גרין
בראנץ' חדש בטאיזו
המסעדה של שף יובל בן נריה משיקה תפריט בראנץ' קצת שונה ממה שאנחנו מגדירים כבראנץ' קלאסי. הארוחה נפתחת בסלסלת מאפים, וביניהם מיני בריוש, עוגת קינמון, אינגליש מאפין לצד חמאה מתובלת אניס דבש וצ'ילי.
לאחר מכן יוגשו 5 מנות ראשונות למרכז שולחן -בדומה לתרבות האכילה במזרח – כאשר הן ניתנות בהתאמה לכל סועד כאשר העיקרית היא לבחירה. בין המנות הללו תמצאו ארנצ'יני הודי עם חסות פריכות, עלי תיבול, צ'אטני עגבניות. טרטר דגי ים, באו חציל עם ביצה חצי רכה, תפו"א, כורכום ואיולי לימונים כבושים.
המנות העיקריות מציעות סטייק אנד אגז, אגז רויאל ושקשוקה שעברו עריכה מחודשת על ידי בן נריה. בגזרת הקינוחים תמצאו פראנץ' טוסט מסקרפונה עם שוקולד לבן, ריבת תותים וכפיר ליים ב-45 שקלים. מחיר בראנץ' לסועד הוא 138 שקלים
דרך מנחם בגין 23, תל אביב יפו
צילום: יפית שמחה
תפריט סופ"ש בדיינינגס
מסעדת הדיינינגס היפנית המוצלחת משיקה תפריט סוף שבוע חדש שיוגש בימי שישי ושבת משעות הצהריים בין השעות 12:00-16:00.
בתפריט הסופ"ש יוצע תפריט טעימות לבחירה על ידי הסועד, הכולל פתיחת שולחן יפנית בסגנון "איזאקיה": מבחר מנות פתיחה קטנות בסגנון יפני כמו אדממה, חמוצים יפניים בייתים מירקות העונה, סלט וואקמה-קלאסיקה יפנית עם מלפפונים מוחמצים בסומסום, תרד חלוט על רוטב גומא דארה וזרעי סומסום קלויים ועוד, מנה ראשונה לבחירה ממנות כמו סלט חסה ליטל ג'אם, וויניגרט וואסאבי- בצל וירקות גלופים, סלט סובה עם אטריות כוסמת יפניות, אצות וואקאמה, רוטב גומה דארה וכוסמת פריכה ועוד.
מנה שניה שניה לבחירה, כאשר בין המנות אטריות כוסמת קרות מוגשות בציר סובה-דאשי, שבבי טמפורה, בצל ירוק וואסאבי, אומקסה סושי מורי בחירת השף של 4 יחידות ניגירי ו-6 יחידות סושי רול, אומקסה מאקי מורי בחירת השף של 12 יחידות סושי רול ומנה שלישית לבחירה.
מחיר הארוחה, 180 שקלים לסועד. נחמני 25, תל אביב
צילום: יונתן בן חיים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו