כמה ימים לפני חג הפסח התקבלה ההודעה הפתאומית על סגירתה של מסעדת ״תמנע״ המצליחה בניו יורק. המסעדה שפעלה בשנים האחרונות באיסט וילאג׳ זכתה לביקורות נלהבות, לדירוג גבוהה ולקהל סועדים קבוע ומושבע. מי שפתח אותה, הוביל אותה ונאלץ לסגור אותה, בעצב רב, הוא השף הצעיר ניר מסיקה.
מסיקה הגיעה אל הזירה הניו יורקית הסוערת לאחר שנים של עבודת מבטח לצדו של שף מאיר אדוני. הוא התחיל את דרכו בבית הספר ״בישולים״, ושם, בין עשרות התלמידים בלט וזרח וסומן כדבר הבא. אני יודעת, שכן, היתה זאת אני שלימדה את מסיקה הצעיר בקורס הבישול ההוא וזאת שחיברה אותו אל אדוני. מאז אני עוקבת בשקיקה אחר הקריירה הנוסקת של הבחור המוכשר והנהדר הזה.
סיפור ההצלחה שלו בתפוח הירוק היכה גלים גם בארץ וקהל האוכל המקומית הריעה לו על כל הישג. ״תמנע״ היתה לשגרירה של קולינאריה ישראלית במיטבה. ויצרה מטבח על המנעד שבין השעטנז המאפיין את המטבח הישראלי הרב תרבותי לבין מטבח מודרני, מוקפד המפגין טכניקות חדשניות.
כזה הוא מסיקה, השף שמביא את כל לבו אל המטבח ומשם אל הצלחת. הוא מבשל ברגש ובהתרגשות. טביעת אצבעו האתנית נכרת בכל מנה. זאת בשילוב שליטה מופלאה מטכניקה ובהבנת חומרי גלם.
לכן, כשהגיעה ההודעה על סגירתה של ״תמנע״ עמדה באוויר הזירה הקולינארית תחושת החמצה. מי שטרם הספיק לבקר ולטעום ספג אכזבה גדולה.
והנה, ילד הפלא ומי שהפך לאחד מהשפים הישראלים המוערכים בארה״ב מגיע לתל אביב לחמישה ימים כדי לבשל חוויה ייחודית וחד פעמית לסועדים בפלטפורמה הקולינרית L28.
במסעדת L28 מבשל מסיקה סדרת ארוחות בניחוח מרוקאי עם טעמים מיוחדים אותם הוא מביא מהמטבח עליו גדל בישראל והשפעות ניו יורקיות שמאפיינות את עשייתו בשנים האחרונות.
בזכות הביקוש הרב ולאור העובדה שהטלפון לא מפסיק לצלצל מרגע הכרזת הפופ אפ, נשאר מסיקה לעוד שבוע שלם של יצירה מבורכת כדי להמשיך ולענג את הסועדים הצובאים על פתחה של L28 .
בין המנות ניתן למצוא את הקובנה המפורסמת והנהדרת של מסיקה המוגשת בליווי סלסלת עגבניות, קרם פרש וחלופיניו. גזר מרוקאי מבית אימא שמקבל מגע עדין של חמאת אריסה, אינטיאס מעושן המוגש בליווי ספינג׳ מלוח וצ׳אנטי תמרים. ריקוטה עם עלי גפן, סלק בעישון קל לאבנה קטיפתית ובצל מוחמץ. בטן טלה עם שזיף מעושן, חציל חרוך, סלט עשבים פרסי ולחוח. לוקוס עם פירה דלעת, דואה אגוזים, קצף בויאבז וצ׳יפס שורש סלרי.
מתוקים למרכז השולחן: מוס שוקולד מריר ואוורירי, מלבי וורדים נפלא ועוד.
מחיר הארוחה: 285 שקלים. הארוחות יתקיימו עד ל-6 במאי בשעות הערב.
הפלטפורמה הקולינארית של L28
לילנבלום 28, תל אביב