אינספור מחמאות הורעפו על מסעדת תמנע של השף ניר מסיקה במשך שלוש השנים בהן פעלה ברחוב לילינבלום בתל אביב. לכן לא פלא, שסגירתה בספטמבר אשתקד תפסה רבים מאיתנו מופתעים. למרות האכזבה, אולי אפשר גם לקבוע בזהירות, שהשף המוערך כבר מתורגל בסגירת מסעדות ובפתיחות חדשות מעבר לים.
הרי שנה וחצי לערך לפני שפתח את מסעדת תמנע בישראל, נסגרה במפתיע מסעדת תמנע בניו יורק, אותה הקים והוביל. מקום שזכה בתואר "המסעדה החדשה הטובה ביותר" בארצות הברית וכבר בשנת הפעילות הראשונה שלו נכנס לרשימת הנחשבת של עשר המסעדות החדשות הטובות בארצות הברית של ה-USA TODAY.
עכשיו מעדכן השף בצעד הבא שלו. בסטורי שפרסם שלשום (שישי) בעמודו באינסטגרם עם תמונה בה הוא נראה לוחץ את ידו של איש עסקים מקומי בתאילנד, הוא בישר: "היום קרה משהו גדול". לאחר מכן הוסיף על גבי תמונה בה הם נראים חותמים על חוזה: "לא דמיינתי בחיים שלי שאני אפתח מקום משלי על אי בתאילנד".
על גבי תמונה מהמבנה שבו ככל הנראה תיפתח המסעדה החדשה הוא כתב ש"אחרי התלבטויות רבות אם להישאר בקופנגן, מה לעשות, לפתוח מקום - ואיזה יום אחד ליאת ואני בדרך לשוק עברנו בסמטה קסומה ופשוט התאהבנו בבניין והתחלנו להפליג בדמיונות".
לסיום הוא הסביר: "אז אומנם הראש והלב תמיד בישראל וכן 'רק חזרנו' מניו יורק, אבל חצי השנה האחרונה הראתה לכולנו כמה החיים שבריריים וקצרים, ואי אפשר לדעת מה יהיה בעוד דקה… אז לחיות ולחיות כאילו אין מחר, כי כל יום שעובר זה יום שלא חוזר", כתב וסיכם על גבי תמונה בו הוא נראה עם המעצב, ירדן תורג'מן: "ואם כבר שהכוכבים מסתדרים, אז שלחו לי גם את המעצב הכי טוב בישראל! שעיצב את תמנע שלי, ישירות אלי".
כשפנינו אליו בעקבות הסטורי, הסביר לנו מסיקה שעוד מוקדם מדי לדבר על הדברים. בתמנע התל אביבית הוא הציע ארוחת טעימות עונתית אותה יצר מחומרי גלם מקומיים. מה שבטוח, נצטרך להמתין ולהרחיק איספור קילומטרים כדי לטעום שוב מידיו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו