סקר: מהו הבשר המועדף על הישראלים?

רגע לפני שמיליוני ישראלים יחגגו עצמאות וידליקו את המנגלים, סקר חושף את הטעם המועדף עליהם • מה הנתח האהוב וכמה מתכוונים לעשות "על האש"?

מזג האוויר הקריר ישבית את החגיגות? , צילום: אורן בן חקון

לקראת יום העצמאות ורגע לפני הדלקת המנגלים ערכה מועצת הבקר סקר באמצעות מכון "ifocus" בנוגע לעמדות הציבור כלפי בשר בקר טרי ישראלי.  

מהסקר עולה בין היתר כי מעל שני שליש מהציבור (68%) צורך בשר בקר טרי לפחות פעם בשבוע. 75% מאוכלי בשר בקר טרי, מעדיפים לאכול בשר טרי ישראלי. 

89% מכלל אוכלי בשר בקר טרי ציינו כי בשר טרי ישראלי הינו בשר איכותי. שני שליש מכלל הנשאלים במדגם (68%) ציינו כי בשר טרי ישראלי איכותי יותר בהשוואה לבשר טרי מיובא מחו"ל.

נתח הבשר המועדף והאהוב לאכילה ע"י ישראלים הינו אנטריקוט (25%) ולאחריו פילה (17%). נתחים נוספים שהציבור אוהב לאכול הינם סינטה, קבב, אסדו והמבורגר ( 10%, כל אחד מהם) 

מעל 90% מהציבור מתכננים לעשות "על האש" ביום העצמאות הקרוב. מעל מחצית מהציבור (54%) יעשו זאת בבית או בביתם של חברים ורק כ-20% השיבו בחיק הטבע ובפארקים. 

עמרי שרון, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר אומר בהתייחס לסקר כי "  בשנים האחרונות גדל בצורה משמעותית  הביקוש בקרב הצרכנים לבשר ישראלי טרי, אשר איכותי וטעים הרבה יותר מהבשר המיובא. גם השנה, לקראת יום העצמאות אנחנו רואים עלייה במכירת בשר ישראלי ואין לי ספק שמגמה זו רק תמשיך ותתחזק".

 

* הסקר נערך באמצעות האינטרנט במהלך חודש אפריל על ידי מכון המחקר ifocus – מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר