צילום: יח"צ // מנת קציצות ב"מחשי" יהודה הלוי 44 תל אביב

הקסם של רחוב יהודה הלוי 44

שתי מסעדות חדשות נפתחו באותה הכתובת בת"א כמעט באותו הזמן והפכו מייד לפופולריות בקרב חובבי הקולינריה והבשר בעיר • הכירו את "מחשי" ו"סון רון"

ברחוב יהודה הלוי מספר 44 בתל אביב, כמה צעדים מרחוב אלנבי הסואן וממש במוקד עבודות הרכבת הקלה, מתארכות להן שתי שורות ארוכות כמעט שוות באורכן. הסיבה היא שני מקומות חדשים וצמודים שנפתחו, כמעט במקביל, ועד מהרה הפכו ללהיט בקרב עובדי האזור, לא מובן מאליו במזג האוויר הקיצי ובהתחשב בהיצע ובפיתוי שמעמידות אפליקציות המשלוחים.

מימין, הכירו את "מחשי", לא דוכן רחוב אלא "מסעדונת". כלומר, מעט שולחנות בחוץ ואם התמזל מזלכם גם תוכלו לשבת על הבר בפנים, במזגן. במחשי מציע עידו דהאן, האיש שמאחורי המקום, תפריט מצומצם מאוד שבראשו קציצות מחשי טוניסאיות, שהן למעשה קציצות עוף מטוגנות במעטפת בטטה, קישוא או תפוח אדמה.

קציצות מחשי בפיתה // צילום: יח"צ

כן, יש אפשרות גם להזמין פרגית, וגם היא מאוד טעימה, אבל פרגית טעימה יש בעוד המון מקומות, קציצות מחשי לא. הקציצות (או הפרגית) מגיעות בפיתה לצד ירקות קלויים או בצלחת גדולה עם אורז וסלט, תלוי כמה אתם רעבים, וכדאי שתגיעו כאלה.

כל הירקות, הטריים והקלויים, נחתכים במקום מתוך כוונה להראות טריות מקסימלית, וזה נהדר, אך מדובר במקום קטן עם מעט עובדים, כך שהכוונות הטובות הללו בסופו של דבר עלולות להפוך לזמן המתנה ארוך מהרגיל, בייחוד אם מדובר בקהל ממהר של עובדים שצריכים לקנות ולחזור למשרד. עם זאת, בינתיים זה לא קורה, אז אולי זה סתם הפרנואידיות שלי.

צילום: יחצ

משמאל, "סון רון". מאחורי המקום, שכלפי חוץ הוא בסך הכול עוד דוכן של אוכל רחוב, עומדים חודשים רבים של תכנון, ניסיונות, השקעה והקפדה רבה על כל פרט. גם כאן, במקום בו שכנה עד לא מזמן ה"דים סאם סטיישן", משתרך תור ארוך ורחמים על המגיעים הטריים שצריכים להמתין בשמש.

מה שמוכרים כאן הוא פשוט בסך הכול, שיפוד עוף או קבב בלחם נאן הודי. מכאן הכול מתחיל להסתבך. בעלי המקום, אח ואחות, רותם ואופיר, מספרים שהתאמנו על הכנת המנות. מאחוריהם, במטבח הקטן, בולט חפץ עגול ועצום שמתגלה בהמשך כסוג של טאבון הודי בו מכינים גם את הנאן הפריך וגם את הבשרים.

עוף בנאן של "סון רון" // צילום: לירן אוהלי

"שים הכול אחי": האמת שזה משפט שיוצא לי מהפה לעיתים נדירות, לך תסמוך על מקומות. הפעם זה הרגיש נכון. יוגורט או טחינה, תערובת עלים ירוקים קצוצים והמון מהם (יש גם קיסמי שיניים בצד למקרה שיש לכם איזו פגישה אחר כך), סלט כרוב ומעל הכל, הבשר. ביס שהוא לא פחות מכיפי.

טבעונים? לא שכחו אתכם: פרט לשיפודי הקבב והעוף, ישנה גם מנה טבעונית של מאין מאפה בטטה וכרובית  עטופים בכרוב ובדף אורז. את כל המנות במסעדה ניתן לקבל גם בקערה בתוספת ירקות, בורגול ורטבים, אבל למה לכם בעצם?

צילום: לירן אוהלי

לעניין המחיר, הוא משתלם וכדאי, בשני המקומות. הפיתה ב"מחשי" נעה סביב ה-30 שקלים וכך גם מנת הנאן בסון רון. באזור בו היצע ארוחות הצהריים הוא רב אך יקר, מדובר בפנינה, ולכן, בדומה לג'סמינו הסמוך בטרם הפך לטרנד, גם כאן התור צפוי להתארך מיום ליום.

"מחשי" "סון רון"- יהודה הלוי 44 תל אביב

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...