השוק היווני של גרקו
גרקו של צביקי עשת לא מפסיק להתרחב ודווקא המסעדה הראשונה, המקורית באזורי חן בתל אביב, הופכת עכשיו למעין שוק-מעדניה ומתחם בילוי יווני של ממש. לצד מסעדת גרקו הוותיקה, במקום בו שכן ביסטרו גרינברג, נפתח מקום שיהיה למעשה שוק שימכור מאפים, מנות ביתיות חמות וקרות, קפואים, מוצרי מעדניה ועוד. התפריט והמאכלים שונים לחלוטין מתפריט המסעדה, יש גם קולקציית אופנה שווה במיוחד, ובעיקר מדובר בעוד מקום בילוי שווה לתושבי האזור.
מה תמצאו שם? קודם כל קפה יווני בפינג'אן, בצמוד גם בייקרי חדש עם דברי מאפה על פי מיטב המסורת היוונית, גרקו דלי שכולכם כבר מכירים ומסעדת גרקו אוזרי, עם תפריט יווני אותנטי חדש. אתם כבר בדרך?
אורי צבי גרינברג 25, תל אביב
אביב הגיע
מסעדת אלטה שעל הכינרת ושף אור קקון מקבלים את האביב בתפריט עונתי שבו תמצאו מנות כמו קרוסטיני פורל מעושן (איולי צלפים, צ'ילי ואבן יוגורט - 48 שקלים); קרוסטיני חזה ברווז (כוסברה, צ'ילי מותסס וצלפים - 58 שקלים); קרפצ'ו מוסר ים (עגבניות קונפי, צ'יפס אורגנו, צ'ילי, בוטרגו, יוגורט כבשים וקרקר כוסמין - 69 שקלים); ספגטי אלי אוליו (פילה בר ים, ברוקולי, עגבניות לחות, פטריות יער וקציפת אספרגוס - 199 שקלים); לברק שלם (חמאה, ציר דגים ולוונדר, שעועית ירוקה, ברוקולי, עגבניות שרופות ובריוש - 144 שקלים); סינטה טלה (גרטן תפוחי אדמה, קרם שורשים, ברוקומיני, רוטב ברביקיו - 175 שקלים) ופריים ריב (פירה, בטטה בגלייז מייפל וטימין, ורוטב ברביקיו - 58 שקלים ל-100 גרם).
אלטה, צומת מושבת כנרת, חוף שלדג
באים, מבשלים, הולכים
היוונית הכשרה אולה קאלה שבקיסריה יוצאת בסדרת ערבי קונספט, שבמסגרתם יארח שף נתי איבגי בכל פעם שף מקומי אחר. הערב הראשון, שבו יתארח השף הצעיר טל אזולאי, יתקיים ב-9.3 החל מ-20:00. אזולאי יגיע חמוש במנות דוגמת טרטר סינטה, סיגר אנטרקוט וצנוברים, סביצ'ה בר ים על הסכין, קבב דג ים, צלעות טלה בייבי במרינדת עשבים, סטייק אנטרקוט 250 גרם לצד פירה כמהין וערמונים, חזה אווז מקורמל לצד פאבה וסלט חמצמץ, פסטה פפרדלה ושפונדרה מפורקת, לברק שלם צלוי בטבון, שיפוד פטריות יער סקורדליה ועוד. יש להזמין מקומות מראש.
אולה קאלה, אלון התבור, פארק התעשייה הדרומי, קיסריה
ערערה פינת איטליה
מסעדת מיג'אנה, המשלבת בין המטבח האיטלקי לערבי, חידשה לאחרונה את התפריט שלה בניצוחו של שף עומאר עלוואן. תגידו אהלן וצ'או לקובה מאקלייה (בצק בורגול ממולא בשר טחון, מתובל בבהרט ומטוגן על מצע סלט עדשים לצד טחינה - 46 שקלים); שווארמה דגים (נתחי פילה דג מטוגנים על מצע טחינה, עמבה ופטרוזיליה - 58 שקלים); פיצה שווארמה (בצק פיצה, רוטב טחינה, עמבה, נתחי פילה, בצל וסומאק - 65 שקלים); ומקלובה סאמאק (פילה לברק צרוב על הפלנצ'ה לצד פריקי עם חמאת עגבניות, גזר וכרובית מטוגנת - 98 שקלים).
גם תפריט הקינוחים השתדרג עם כנאפה אפויה במקום (42 שקלים); מוס שוקולד (38 שקלים); ליאלי מיגאנא (עוגת סולת מעוטרת בשמנת מוקצפת, פירות יבשים ומי ורדים - 33 שקלים); ואום עלי (בצק עלים אפוי עם רוטב שמנת, צימוקים, פיצוחים, קוקוס וקינמון - 45 שקלים).
מיג'אנה, כיכר מרכזית, ערערה
ביסים
משתתפת "הקינוח המושלם" בסמה הינו פתחה להרצה את המסעדה החדשה שלה, "נור - המסעדה", המתהדרת במטבח דרוזי גלילי עם מנות כמו מנסאף, מטאבאק, קובה נייה ואחרות. המסעדה ממוקמת בלב הכפר ג'וליס, סמטה אחת לפני בית הקפה של הינו, "נור - בית קפה דרוזי".

דומינו'ס פיצה חתמה על אמנה למניעת אפליית שכר בין נשים לגברים, ותוציא ביום האישה משלוחי פיצות מיוחדים הממחישים איך זה לקבל פחות. בכל מגש פיצה, שיישלח למנכ"לים ולמנהלי משאבי אנוש ברחבי הארץ, יחסרו שני משולשים, כדי לעזור למקבלי ההחלטות להבין שנשים מרוויחות בשכרן החודשי כ-32 אחוזים פחות מגברים.
יום האב. רשת פיצריות פאפא ג'ונס משיקה ארוחת ילדים - "הילדים של פאפא". הארוחה הכוללת פיצה אישית, מנה נלווית (נגיסי תירס, טבעות בצל, אצבעות מוצרלה או כדורי פירה), רוטב לבחירה, הפתעה וגם מתנת השקה: חודש חינם בערוץ התוכן BIGI. כל זאת ב-39.9 שקלים, אבל קחו בחשבון שהארוחה לא כוללת שתייה.
אביב משה מונה לשף הראשי של חברת Sodexo on Site ישראל, המספקת שירותי הסעדה לחברות בולטות במשק ומאכילה מדי יום עשרות אלפי עובדים. משה יוביל את בניית תפריטי החברה, יעניק ייעוץ קולינרי שוטף ויעביר סדנאות לשפים ולטבחים.
ברכות לעומר טל, שמונה לשף החדש של המסעדה הטבעונית-בריאותית אנסטסיה (פרישמן 54, תל אביב). לטל ניסיון של 15 שנה במטבחים של מוסדות כמו משייה, רפאל, טוטו, מפגש הגיבורים ואחרות, כמו גם במטבח האירועים הטבעוני איילה. לבריאות ובהצלחה.
ארבעה קינוחים חדשים הצטרפו לנבחרת המתוקה של מסעדת פאפי האילתית (דרך הערבה): לימון ויוזו (תותים, מוס שוקולד לבן וסורבה פירות יער); מילפיי קרמל מלוח (דפי פילו, מוס קרמל, אגוזים קלויים וגלידת חלב); פאי (טארט חמאה חומה, גרנולה, דבש וגרידת לימון, מוס מרווה); וצ'ורוס (דיפ קרמל-קוקוס ודיפ שוקולד ולרונה הל).
פיסטשטיק! רשת גלידריות אוטלו תשיק במהלך התקופה הקרובה כמה טעמים פיסטוקיים (יש מילה כזו?) במיוחד: קרם לימון ופיסטוק, פיסטוק עם ריבת פירות יער, ושוקולד לבן עם פיסטוק ושבבי פיסטוק מלוח. ויש גם טעם טבעוני חדש - "וויילד בריז" (מיקס פירות יער). נ.ב: מוזמנים לבקר בסניף החדש אוטלו בנמל ת"א.
בר המילבה הבאר-שבעי (שלמה המלך 2) מרענן את התפריט במנות חדשות שהולכות מעולה לצד אלכוהול, כמו סלט קינואה (46 שקלים), בורגול כרובית (48 שקלים), פטה כבד (40 שקלים), והמבורגר אסאדו המוגש לצד צ'יפס בטטה (49 שקלים). דרום עולה.
רשת קפה גן סיפור מרחיבה את התפריט עם לא פחות משישה קינוחים חדשים: עוגת גבינה אפויה (עם תותים); סטיקי טופי פודינג (על עוגת תמרים ועם גלידת ריבת חלב); עוגת שוקולד חמה (עם גלידת וניל ובמילוי קרמל מלוח); טארט לימון (עם סורבה תות); קרם ברולה (גם עם תותים) וטארט תפוחים (עם גלידת וניל). עוד שבוע דיאטה.