המטבח המקסיקני חזר לחיים בישראל

לאחרונה, אנו עדים לגל נוסף של התעוררות מכיוון מהמטבח הלוהט, ואוכל מקסיקני מתחיל להתחבב מחדש על החיך הישראלי

צילום: אנטולי מיכאלו // מהמטבח של רימה אוליברה

המטבח הגדול הראשון בו עבדתי בישראל היה זה של צ'ימיצ'נגה. רחב מידות, ססגוני, עוקצני ורב טעם. כזה שהביא את המטבח של דרום קליפורניה, טקסס ומקסיקו לכדי יצירה אחת ואל המודעות הקולינארית הישראלית ולא זאת בלבד, אלא עשה זאת בסטייל. 

זה היה מעבר חד ומעניין בשבילי, מתרבות האוכל הצרפתית לה הורגלתי במהלך שנותיי בפריז ואל העולם החדש, ועמוק אל הסגנון המכונה בארצות הברית טקס מקס, אמריקניזציה של אוכל מקסיקני, סגנון שבאופן תמוה לא השתרש כאן כלל.

מדי שנה, מחזיר אבי קונפורטי את מנותיה האייקוניות של צ׳ימצי׳נגה לתפריט ספיישלים מענג במסעדת צפרה שלו והשנה זה קורה ממש בימים אלה, מדי ראשון בערב. לאחרונה, אנו עדים לגל נוסף של התעוררות מכיוון מהמטבח הלוהט, ואוכל מקסיקני מתחיל להתחבב מחדש על החיך הישראלי.

מי שלמדה בקפידה את המטבח המדובר ועמלה זמן ממושך על יצירת תפריט מקסיקני במקורו במקסיקו סיטי, היא שפית רימה אוליברה. רימה פתחה מסעדת צהריים מקסיקנית אותנטית וטעימה להפליא בתוך חלל מסעדת אואסיס. אל גאטו אזול מביאה משב רוח חריף ומעקצץ וטעים עד מאוד. המנות פשוטות ולא יומרניות, חומרי הגלם מוקפדים וטעמם המשובח ניכר בכל מנה. המרגריטה קלאסית ונהדרת ואפילו הקינוח היחיד המוגש, פלאן מסורתי, פשוט ונפלא.

הצצה בתפריט מגלה כי הוא מורכב ממנות שרימה חשקה בהן לעצמה ופשוט החליטה לבשל אותן עבור עצמה. כך נולדה מסעדת הצהריים המקסיקנית שלה שמגישה, בין היתר: פטריות מוקפצות (טבעוני) - עם סלסה סרג'יו, סלט כרוב, חסה בגריל, 38 שקלים. דג פריך - עם סלסה סרג'יו (עגבניות ובצל בלהבות), סלט כרוב, איולי צ'ילי מעושן, 38 שקלים. סלפיקון - בקר מפורק עם צ'ילי אנצ'ו (פיקנטי), כוסברה (או לא), בצל סגול, שמנת חמוצה, כוסברה, 46 שקלים וסביצ'ה דג ים - "פיקו דה גאיו" סלסת עגבניות טריות וליים, חסה פריכה, כוסברה (או בלי), איולי צ'יפוטלה, 42 שקלים.

המטבח המקסיקני מתעורר לחיים // צילום: אנטולי מיכאלו

בהמשך לתחייתו של אוכל המקסיקני רבים גם הדיונים בקבוצות הפייסבוק השונות ופודיז שמכתירים את מסעדת מסקל לטובה ביותר, אחריה טאקריה שכבר הפכה לקבועה בנוף הבלייני התל אביבי.

מסקל הינו בר מסעדה ססגוני ושמח, בו מגיש השף והבעלים זיו ארליך אוכל מקסיקני טעים ומהנה המאופיין במנות מקסיקניות אותנטיות עם טעמים מקסיקניים מסורתיים המשלבים שימוש בחומרי גלם איכותיים: טורטיות מקמח תירס בעבודת יד, טאקוס, אנצ'ילדס, פחיטאס, מאכלי ים טריים, מנות בשר מעולות ובעיקר הרבה חלפניוס והאבנרו, בדיוק כמו שהמקסיקנים אוהבים.

הטאקריה של דנה ירזין היא געגוע לאוכל רחוב מקסיקני, כאן אפשר לזלול מגישים מרגריטות, קסדייה, בוריטו וטאקו שנעשים מחומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר. הטאקריה היא מקום בילוי צעיר, עכשווי שהפך למוסד תל אביבי יציב וידוע.

טאקו לואיס הירושלמית הכשרה בה מכינים טורטיות בעבודת יד מעשה ידיהם של בעלי המקום, לואיס קרוז יליד מקסיקו ולאה סטופר. התפריט מצומצם ומתמקד בטאקוס שונים, החל מדגים ובשר בבישול ארוך וגם טבעוני, ברוח התקופה.

גם לקריית שמונה הגיע המטבח המקסיקני עם טורטיה בר כשר בשם "מקסיקנו" המציע מנות בהרכבה עצמית המבוססות על טורטיות ושלל תוספים וגיוונים.

לשדרות יש את מקסיקו 70, בר טורטיות ובו מציעים טורטיות במילוי אנטרקוט וקבב, חזה עוף או פרגית. בנוסף, מיקס בשר בטורטייה ונקניקיות מרגז בטורטייה, וכמובן בוריטו במילוי טורטייה עם אורז ושעועית שחורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר