מכורה לאבוקדו, דגים ואהרוני: עדיקוש מגיעה למדור "פה גדול"

בלוגרית הקינוחים והמתכונאית, שגורמת לנו להעלות עשרה קילו רק מגלילה בפיד שלה, מגיעה למדור לענות על כל השאלות הקשות וחושפת לא מעט סודות • וגם: מה היא לא תאכל בחיים? לא תאמינו

מדור "פה גדול" עם עדי קלינגהופר (גרפיקה: גלעד דיסטלמן)

אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?

בדיוק למשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים (או מציק, תלוי את מי שואלים) את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגלים הקולינריים שלהם: מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים, ואפילו איזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה.

האורחת שלי הפעם היא עדי קלינגהופר, עדיקוש בשבילכם. יש לה יותר מ300 אלף עוקבים באינסטגרם ועוד כמה עשרות אלפים בטיקטוק, ולא מעט צופים בבלוג, ככה שאני מרשה לעצמי להמר שאם אתם בעלי זיקה מסוימת לעולם המתוק ובפרט לעולם האפיה, כנראה נחשתם, שלא לומר ניסיתם, מתכונים שלה, וסביר להניח שיותר מאחד. עכשיו בואו ותכירו אותה ואת ההרגלים הקולינריים שלה יותר לעומק. 

לכתבות הקודמות:
"פה גדול" עם לירי "טרבלירי"
"פה גדול" עם ריטה גולדשטיין
"פה גדול" עם גל זהבי
"פה גדול" עם עז תלם
"פה גדול" עם אליטה אופק

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Adi Klinghofer (@adikosh_123)

נתחיל מהבייסיק, מה את הכי אוהבת לאכול?
סושי! בכל שעה ביום.

מה לא תאכלי בחיים?
פירות ים או כל דבר לא כשר

מה היית מוכנה לאכול כל יום עד סוף ימיך
סושי / סביצ'ה / כל מה שכלול בתוכו דגים נאים

משהו שאת מתה לנסות ולא ניסית
וואו .. אמממ שאלה קשה.

ומה התשובה שלה?
אבוקדו מטוגן!

מה הדבר שהכי הצטערת שאכלת?
לא חושבת שיש דבר כזה …עדיין לא לפחות

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Adi Klinghofer (@adikosh_123)

על אפייה אנחנו כבר יודעים, מה עם לבשל?
אני אוהבת גם לבשל! בבישול אפשר יותר להתפרע ולשחק עם טעמים, את זה אני עושה בדרך כלל רחוק מהמצלמות אבל אם יש לי זמן אני מתעדת גם את זה , אשתדל יותר.

מהי ארוחת החלומות שלך?
אמנם אני מתה על סושי אבל ארוחת החלומות מבחינתי זה בראנץ'. ארוחת בראנץ' גדולה ועשירה, כזו שאפשר לחלוק עם עוד אנשים, בשישי בצהריים עם כוס יין בצד.

מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?
וואו זה משתנה. בצד של אמא, זאת בדרך כלל דודה שלי שמבשלת ( מרוקאים ) מתחילים עם דג חריף וסלטים , מלא סלטים. ואז יש סירים שלא נגמרים, הכל מהכל.
בצד של אבא שלי (אירופה הקלאסית אני קוראת לזה (; ) יש באמת אוכל יותר קלאסי אבל טעים! ולפעמים זה כל מה שצריך. עוף בתנור עם תפוחי אדמה, מרק עם קניידלך ועוד.

המסעדות האהובות עליך?
יפו תל אביב של חיים כהן , נאמוס , מחניודה , טורקיז

המטבח האהוב עלייך?
יש שניים , אסיאתי וים תיכוני, קשה לי לשים אצבע מה יותר. בקינוחים – צרפתי כמובן

המקום הכי שווה שאת מכירה ואנחנו לא?
אני לא יודעת אם אתם לא מכירים אבל מסעדת וויס. הכרתי אותה לאחרונה , מסעדה קלאסית יפהפיה ושלא נדבר על המנות. אחזור לשם בקרוב אההה ודרך אגב יש שם גם ארוחת בראנץ' שווה בסופ"ש.

שף שמעריצה ולמה?
אהרוני – אחד מהשפים הכי מוכשרים שיש לנו במדינה. בן אדם צנוע עם רגליים על הקרקע, מושא להערצה.

מי את חולמת שיבשל לך? (לא בהכרח שף)?
גם פה אהרוני

ישראל אהרוני, צילום: לנס הפקות

חי או מת, עם מי את חולמת לשבת לבירה יין?
אתה תצחק עליי אבל מרתה סטיוארט. אני מעריצה את האישה הזו, אשמח לקחת ממנה כמה טיפים לעתיד הרחוק.

ג'אנק פוד או מסעדות?
מסעדות ברור.

פיצה או המבורגר?
המבורגר כמובן

הגילטי פלז'ר הקולינרי שלך
וואו לא יודעת עד כמה זה קולינרי , סוכריות גומי זאת אחת החולשות הכי גדולות שלי.

היעד הקולינרי הכי שווה שהיית בו?
איטליה

יעד קולינרי שאת חייבת לטוס אליו ולא היית?
יפן , חלום!

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Adi Klinghofer (@adikosh_123)

היעד חו"ל הקולינרי שהכי הפתיע אותך?
לונדון, הפתיעה לטובה, יש בה הכל מהכל .

אלכוהול שאף פעם לא תסרבי לו?
יין לבן יבש ( שרדונה, שאבלי ) או מרגריטה

בר אהוב?
בדרך כלל אעדיף את הספיק איזי אבל השבוע הייתי לראשונה ב "בלבוי" ו – ווא זאת חוויה יוצאת דופן. האווירה, האוכל ... אין עוד דבר כזה בארץ.

אלכוהול מועדף?
יין לבן יבש.

בית קפה אהוב?
קפה חמנייה! מתה על המקום הזה

איך את שותה את הקפה שלך?
הפוך גדול על בסיס מים עם חלב דל

אוכל רחוב שאת הכי אוהבת?
שווארמה!

משלוחים - כן או לא?
כן, מישהו פעם ענה על זה ב"לא"?

משאירה טיפ?
תמיד.

מוכנה לעמוד בתור בשביל אוכל?
אם זה משהו ששווה את זה מספיק אז כן. באיטליה למשל עמדתי בתור לגלידה מאוד מפורסמת, לא חושבת שאעמוד שוב בתור לגלידה .

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Adi Klinghofer (@adikosh_123)

כן או לא?
סודה – לא.
אבוקדו – כן , מבחינתי בכל ארוחת בוקר, צהריים או ערב. מתאים תמיד
מיונז – כן
מרציפן – כן
ג'חנון – כן , יש מישהו שלא אוהב פחמימות מהסוג הזה?
גפילטע פיש – לא.
בייקון – לא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר