מסעדה חדשה בחלל המיתולוגי בת"א

הכירו את מסעדת אנימאר: השף הלל תווקולי משיק מטבח ים תיכון מודרני ומסקרן עם הגשה מיוחדת של מנות במגוון גדלים

צילום: ספיר קוסא // מסעדת אנימאר

השף הלל תווקולי משיק את מסעדת אנימאר, מטבח ים תיכון מודרני, בחלל שהיה שייך בגלגוליו הקודמים למסעדת רפאל ולאחר מכן למסעדת הולה של ויקטור גלוגר.

המסעדה מציגה עולם של טעמים ששואבים השראה מאיסטנבול ועד סיציליה, מטריפולי ועד לברצלונה, דרך ערי יוון. "מסעדת אנימאר היא מסע קולינרי במעמקי הים התיכון, חגיגה של טעמים. מטבח עונתי שרואה את הים והמוצרים של כל האזור כשדה אחד גדול", אומר הלל תווקולי .

ג'יבנה צרובה // צילום: ספיר קוסא

השף תווקולי החל את דרכו הקולינרית בפריז ורכש את לימודי הדיפלומה שלו בבית הספר Leiths שבלונדון. את הקריירה שלו החל בשבוע סטאז' במסעדת La Gavroche של האחים רו הצרפתים בלונדון ומשם המשיך להתפתח לעולמות חדשים, בהם המטבח האיטלקי והספרדי.

בישראל הוא החל את דרכו במנטה ריי, משם המשיך כסו-שף בהרברט סמואל של יונתן רושפלד. לאחר מכן בסושיאל קלאב ואז חבר לרן שמואלי והקים לצידו את מסעדת קלארו במתחם שרונה. בסוף 2014 הוא החל את דרכו במסעדת פאסטל שקיבלה הכרה מדירוג סאן פלגרינו היוקרתית. 

צ'יג קופטה // צילום: ספיר קוסא 

התפריט במקום מציע מגוון עשיר של מנות מיוחדות בגדלים שונים. בין המנות: צלחות קטנות - סיגר ברבוניות "סולטן איברהים" ואריסה, איולי עמבה וליים ירוק. (38-64 שקלים). צלחות בינוניות - ירוקים על הגריל, רוקט, קרקר קצח, "סבזי", פטה, ויניגרט איולי, שמנת חמוצה וליים. ( 55-92 שקלים). צלחות גדולות - פסטה פיצ'י דגי ים, שום, צ'ילי, יין לבן, פאסאטה עגבניות חריפה ו"גרמולטה" שום ופטרוזיליה (88-154 שקלים).

צלחות גדולות מאד - קארי פירות ים פרסי עם גרגרי חומוס, בצלצלים, הל, קינמון וצ'ילי אדום , יוגורט ואורז פרסי ירוק (182-550 שקלים). קינוחים - סינייה מתוקה- עוגת סולת בסירופ לואיזה, גלידת קפה שחור והל, סירופ טחינה "היונה" (48-66 שקלים).

חלל המקום מתחדש // צילום: ספיר קוסא

הירקון 87, תל אביב יפו

א'-ה' 18:30-23:30 

שישי-שבת  12:00-17:00 19:00-23:30 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר