לא ברור איך זה לא קרה עד עכשיו, אבל כל עוד זה קורה אין לנו תלונות. לראשונה בישראל, יושק החל מסוף השבוע הבא "פסטיבל חמין" שיוקדש כולו לתבשיל החורפי. הפסטיבל, שייערך במתחם "שוק צפון" ברמת החייל, ייצא לדרך ביום חמישי הבא ויימשך שלושה סופי שבוע רצופים.
מנת החמין, או הטשולנט, תלוי מאיזה עדה אתם, זכתה ללא מעט גרסאות ושדרוגים במהלך השנים האחרונות. כל עדה הוסיפה שדרוג משלה, שפים ומסעדנים הוסיפו שינויים משלהם, וכך קיבלנו מאכל יהודי עתיק שקיים בעשרות גרסאות שונות.
צילום: שני בריל
בדוכני האוכל במתחם ברמת החייל ישובצו, בין היתר, טשולנט חרדי מבית שמש, חמין הונגרי מנהריה, חמין פרסי מרמת השרון ו'טבית' עיראקי מפתח תקווה. מאחר ורוב האנשים שאוכלים חמין נרדמים, כל המנות ניתנות לאיסוף בטייק אוואי אך לאמיצים בלבד ישנה האפשרות גם לישיבה במקום.
צילום: שני בריל
בתי העסק שיפתחו דוכן בפסטיבל הם: זושא - צמד חרדים מבית שמש שמכינים טשולנט כבש ואסאדו; וינה – חמין פולני עם מסורת של למעלה מ-75 שנה; סולומון – טבית עיראקי מסורתי על בסיס עוף ותפוחי אדמה שמגיע היישר ממסעדה ביתית ותיקה בפתח תקווה; עדנה - המוסד הרמת שרוני יכין חמין פרסי המכונה "חאלה ביבי" עם חיטה ואורז, בשילוב עם גרגירי חומוס, מעט גריסים, והרבה בשר.
צילום: שני בריל
סנדר- בית האוכל שהחל את דרכו ביפו בשנת 1948, יכין טשולנט קלאסי שמגיע ממתכון פולני בן למעלה ממאה שנים; אנינה- חמין איטלקי המוכנה "האמים" וכולל ריזוטו שחור , נתחי אוסובוקו, תפוחי אדמה, שעועית לבנה, בצלים סגולים, ירקות שורש ושפע טימין בטאבון מיוחד שיובא מאיטליה; גואטה- חמין טריפוליטאי מעט חריף; אינדי- בית האוכל יציע חמין בהשראה הודית, עם קארי, פלפלים חריפים וקינמון; מקסיקנה- חמין מקסיקני בהשראת "ברבקועל ידי אה" – נזיד בשר כבש שמבושל כל הלילה במרק חומוס.
הפסטיבל יתקיים בחודש ינואר בתאריכים 9-10/1, 16-17/01, 23-24/1
חמישי בין השעות: 12:00-19:00 | שישי 9:00-15:00
שוק צפון- ראול ולנברג 20 תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו