כיאה לעיר שמוצפת בטרנדים קולינריים, כשנוצר אחד כזה, יש ממנו בשפע. כך קרה עם הכנאפה, המסעדות הסודיות הבלתי נסבלות והראמנים. לצדם, הטרנד הנפוץ ביותר, ובעיקר זה שנראה שלא הולך להיעלם בקרוב מהנוף הקולינרי בתל אביב ובישראל בכלל, הוא טרנד הפיתות. הסיבה שהפיתות לא נעלמות מהעולם היא כי כל אותם דוכני פיתות הן שם תל אביבי משודרג לשיפודיות, שקיימות כבר עשורים ולא ייעלמו לעולם מהנוף.
בשארה חינאווי, המצטרף הטרי לטרנד הפיתות, הוא נצר למשפחת קצבים שעוסקת בבשר עשורים שלמים והקצבייה השוכנת ברחוב יפת 180 ביפו מלאה בכל שעות היממה בעולי רגל מכל רחבי הארץ שבאים לרכוש בשרים לביתם.
בקצבייה הזו החל גם הסיפור שהביא לפתיחת דוכן הפיתות החדש, ברחוב אליפלט סמוך לשכונת פלורנטין. "זמן רב חלמתי להקים איזו פינה שבה אוכל להכין פיתות לאנשים שבאים לקנות בשר", הוא מספר ומוסיף: "רציתי שאנשים שבאים לקניות יאכלו גם פיתה טובה עם בשר טרי מהויטרינה, וככה גם ממש ינסו במקום את מה שהם קונים". ה"בעיה" של חינאווי הייתה ההצלחה: "זה עבר מהר מאוד מפה לאוזן והגיעו המון אנשים מכל הארץ, רק בשביל הפיתות. זה הגיע למצב שבו קיבלתי צו סגירה למקום עקב עומס יתר, רק אז הבנתי שעליי לחפש מקום שהפיתות יהיו המוקד שלו".

חינוואי במקום החדש // צילום: יעקב בלומנטל
המקום נמצא, כאמור, ברחוב אליפלט, קורץ לתושבי פלורנטין, נווה צדק ובימים מסוימים גם לבאי איצטדיון בלומפילד, שרבים מהם הציפו ביום שני האחרון את המקום בתום הדרבי התל אביבי והפתיעו אפילו את חינאווי עצמו, שראה תור או שניים בחייו: "הייתי על סף סגירה, עשר וחצי בלילה, פתאום הגיע נחיל אוהדים רעב. לא משנה מכבי או הפועל, כשזה אוכל כולם מתאחדים".
המחירים של חינאווי לא יקרים, נמוכים מעט ממחיר השוק, כן משתלמים ביחס לתמורה. ההיצע בתפריט ההרצה די מרשים ביחס למקום שקיים שבוע ימים בלבד. נמצא בו את המובן מאליו בפיתה. פרגית, מרגז או קבב ב-28 שקלים, לבבות או כבדים ב-27. עוד נמצא שיפוד פילה (38 שקלים) או אנטריקוט בפיתה (35 שקלים). ישנם גם כבש בפיתה ונתח קצבים שיעלו כ-38 שקלים. וכמובן ישנם המיוחדים הכוללים סלייסים של ואגיו או אנטריקוט בפיתה ונמכרים במחיר של 38 ו-35 שקלים בהתאמה.
"אני מוכר בזול יחסית" הוא מסביר. "לא תמחרתי את המנות גבוהות מדי, אני עושה את זה מהלב ולא בשביל הביזנס, להאכיל אנשים זה האהבה שלי, אין פה כל כך עניין עסקי, אני מפנק המון ואוהב לראות את הלקוחות שלי נהנים. לא יודע איך להסביר במילים, זה אני וזו האהבה שלי. כל מי שמכיר אותי אישית יודע את זה".


צילומים: יעקב בלומנטל
הפיתה של חינאווי
שעות פתיחה: א'-ש' 11:00-23:00
אליפליט 26, תל אביב