השמות והפנים שמאחורי התרומות

שפים ואנשי קולינריה רבים נפגשו בקיבוץ עינת להכנת ארוחת ענק שנתרמה למען דרות מקלט לנשים מוכות • יצאנו לטעום מעט ולהעריך הרבה

גם טעים וגם למטרה טובה // צילום: יעקב בלומנטל //

משבר הקורונה יצר המון משברים כמעט בכל תחום בישראל, ואחד התחומים הבולטים מבין הנפגעים היה תחום המסעדנות. לצד המסעדות שנפגעו ונסגרו, ישנם לא מעט אנשי קולינריה, שפים פרטיים, עסקים קטנים וספקים, קטנים כגדולים. רבים מהם, הפנו את המשאבים, הזמן הפנוי והמאמצים שלהם לטובת בישול ארוחות בהתנדבות לצוותי בתי החולים בכל משבר הקורונה, כל שבוע מחדש, רובם הגדול באנונימיות מוחלטת.

כתבים: לירן אוהלי, נטע בר // צילום: משה בן שמחון

ביום שני האחרון נפגשו רבים מהם בקיבוץ עינת, אצל "הלוחשת לסירים", למה שהגדירו כארוחת הודיה שהוכנה על ידי כל אותם מנדבים שעמלו בשבועות האחרונים עבור כל מי שהיה צריך, החל מנזקקים ועד צוותי רפואה באמצעות מיזם "אמץ רופא". 

ארוחה מפוארת לנזקקות ונזקקים // צילום: יעקב בלומנטל
ארוחה מפוארת לנזקקות ונזקקים // צילום: יעקב בלומנטל

הארוחה שהוכנה באירוע בו לקחנו חלק נתרמה במלואה עבור המקלט לנשים מוכות וילדיהן במסגרת שיתוף פעולה עם ויצ"ו ישראל. באירוע לקחו חלק דפי קרמר, בעלת הקייטרינג "דפקא טעים" המארחת לסעודות גם בביתה, אודליה ברבי, אושיית אינסטגרם ותוכן, איילת זהבי, בעלת מסעדת הלוחשת לסירים בקיבוץ עינת, הילה ישעיהו אחותה התאומה וצוות המטבח שלהן; שף תומר חווה, שף מוזנא בשארה ממאסטר שף, אדיר נחמיאס מ"בית - חלל אירועים אורבני", שי פיירמן - השגריר של עונות ישראל, חברה לגידול והפצת תוצרת חקלאית טרייה ואנשי "מסיק מגל" שתרמו מתוצרתם לאירוע ולאירועים קודמים.

טעים ומשביע // צילום: יעקב בלומנטל
טעים ומשביע // צילום: יעקב בלומנטל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר