ענף המסעדות מתעורר חזרה לחיים: תחת מגבלות והנחיות מרובות נפתחו החל מהיום (רביעי), מסעדות ובתי אוכל ברחבי הארץ, וההתרגשות בשיאה. מאתר אונטופו נמסר אף כי, "מעל 100 אלף אנשים הזמינו להיום מקום למסעדות ברחבי הארץ".
בתום שלושה חודשים, במהלכם הושבת הענף, תוך מלחמות בלתי פוסקות מול גורמים ממשלתיים ומוניציפליים ושינוי תפיסה והרגלים – זה קורה. לחלק גדול מהעסקים, שספגו פגיעה קשה, החזרה לשגרה נערכת באופן מבוקר ומהוסס תוך שמירה על תוואי אירוח חדש לגמרי.
אחד השפים שהשפעת הקורונה באה לידי ביטוי באפיקים רבים הוא השף המוערך יובל בן נריה. בטרם השביתה הקורונה את חיינו, הודיע השף על סגירתה הקרבה של מסעדת יא-פאן, בית האוכל היפני האהוב ברחוב נחמני בתל אביב. ההודעה על הסגירה עוררה גל גדול של תגובות ונחשול אדיר של אהבה והבעת תמיכה ועצב נוכח הפרידה הקרבה.
צילום: משה בן שמחון
לקוחות רבים ביקשו להזמין מקום וליהנות בפעם האחרונה מהתפריט הססגוני והנפלא של בן נריה, ואז הגיעה הקורונה וסגרה את דלתות יא-פאן מהרגע להרגע. בידיעה כי לא יפתחו שוב, נאלץ יובל בן נריה להיפרד מאחד העסקים האהובים ללא פרידה ממשית.
אך השף השכלתן היטיב לקרוא את המפה ולא קפא על שמריו. לאור המצב, נפתח מערך לוגיסטי, וטאיזו החלה לשנע את מנותיו המופלאות של השף היישר הביתה. לאור הדרישה והביקוש האדיר, נולד מיזם חדש – קפה טאיזו.
לאחר תקופה בה נערך פיילוט מוצלח במיוחד למשלוחים, הוחלט כי קפה טאיזו ימשיך לפעול גם לאחר פתיחתה המחודשת של מסעדת טאיזו ממש בשבוע הבא.
תפריט CAFE TAIZU הותאם לחוויית משלוחים יומיומית, נגישה, מוקפדת ויצירתית עד הבית. התפריט אוצר מנות קלאסיות לצד מנות בפרשנות אישית ומקומית. מסע רחב של טעמים, מרקמים המאפשר לשוטט בין מדינות, שווקים ותרבויות. בנוסף, משולבים בו מוצרים שניתן להשיג רק בטאיזו ומיוצרים עבור המסעדה בלבד, סאקה בייבוא אישי, יינות בלייבל פרטי וקוקטיילים ייחודים.
עוד בתכנון, מקום קבע לקפה טאיזו שישמש כמערך משלוחים ואף יציע בעתיד ישיבה מסודרת במקום, כל זה עדיין בשלב פיתוח וחשיבה. שף בן נריה, שעובד כבר מספר חודשים לא מבוטל על פרויקט אדיר ומסקרן, נאלץ לעת עתה לאפשר לחודשים הקרובים להכתיב את קצב פיתוח הפרויקט. בן נריה, שכשרונו המתפרץ מגובה בתבונה ושיקול דעת, אינו ממהר לרוץ קדימה.
המשך העבודה על הפרויקט יתקיים בהתאם למצב משבר הקורונה בארץ וההכנות יותאמו למצב במהלך החודים הקרובים.
"הקורונה תפסה אותנו בשיא העשייה לקראת פתיחת מסעדת a החדשה והשקת סניף גדול וחדש של מיאזאקי בשרונה מרקט. ברגע אחד נאלצנו לסגור הכל ולקפיא את הפרויקטים שלנו. אך תקופה זו סיפקה גם הזדמנות, אחרי ההלם של הימים הראשונים, חזרנו כולנו לעבוד מאחורי הקלעים והשקענו את מירב המאמצים בפיתוח CAFE TAIZU – תפריט משלוחים שמשלים את החוויה שלנו ונותן לה מימד נוסף, קז'ואלי ואחר", כך מסר בן נריה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו