בזכות הקורונה: גבינה חדשה נולדה בצרפת

יצרני גבינות נתקעו עם גבינה מתיישנת במרתף • המוצר קיבל טעם ומרקם חדשים, ואת השם "הסגר"

"גבינת סגר" בעלת עובש מנומר // צילום: פייסבוק // "גבינת סגר" בעלת עובש מנומר // צילום: פייסבוק

הפתעה בצרפת: הסגר של מגפת הקורונה הוביל לגילוי סוג חדש של גבינה שנוצרה במקרה. הכל התחיל כשבני הזוג ליונל ולורה ווקסלייה, יצרני גבינות מהעיירה סלסיו סור-מוסלט, בצפון מזרח המדינה, נדרשו לעבוד סביב השעון כדי להציל את העסק הקטן שלהם, חנות- חווה המכונה "לה פטי גרבייה", המהלך בסגר.

בזמן שבני הזוג עסקו בהזמנות ומשלוחים עבור הלקוחות הנמצאים בהסגר, הם הותירו במרתף היישון 60 כיכרות של גבינת מונסטר טרייה שייצרו. טרודים בשל  המצב הכלכלי הקשה, הגבינות להן לא היה ביקוש נשכחו במרתף.

60 הכיכרות של הגבינה הרכה בעלת הריח החריף, הייחודית לאזור העיר מונסטר, התיישנו חודש שלם במרתף והתכסו בעובש אפור מנומר, באופן מסורתי, עדות לכך שהגבינה התקלקלה.

גבינת מונסטר מתיישנת במרתף של בנ יהזוג // צילום: פייסבוק
גבינת מונסטר מתיישנת במרתף של בנ יהזוג // צילום: פייסבוק

מתוך סקרנות, טעמו בני הזוג את הגבינה וגילו שהיא עברה תהליך הבשלה חדש ושינתה את טעמה. על פי בני הזוג, הגבינה הפכה למעשה לסוג גבינה אחר לחלוטין.

"שכחנו שם את הגבינות, השארנו אותם והיה לחץ גדול והיינו צריכים לתפעל את החנות  שלנו כדי שיישרוד את הסגר ושיהיה לנו איך לחיות", מספרת לורה ווקסלייה. 

חנות החווה של בני הזוג ווקסליה // צילום: פייסבוק
חנות החווה של בני הזוג ווקסליה // צילום: פייסבוק

הגבינה החדשה, שזכתה לפופולריות והפכה ללהיט מדהים בין לקוחות החנות, היתה גם זקוקה לשם ובני הזוג החליטו לקרוא לה על שמו של הסגר גבינת ‘le confine’ ובעיברית גבינת הסגר. בינתיים הפרסום על התגלית החדשה הפכה לכלל צרפתית וכל 60 עיגולי הגבינה החדשה פשוט נחטפו מהמדפים של החנות. "כרגע אין לנו אפילו פירור מהגבינה החדש הזו ונצטרך לייצר עוד" מסרו אנשי העסק שציינו כי התגלית והרווחים שהיא הביאה כיסתה להם את ההפסדים של הסגר הארוך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר