חסרים לכם דוכני פיתות בתל אביב?

שיפודיה חדשה לחינאווי במרכז העיר • המיזמים החדשים שיקלו על המסעדנים • וגם: חומוסייה מסקרנת בגן העיר • חדשות האוכל

בשרים משובחים וטריים בפיתה מהקצביה של חינאווי // צילום: יחצ // בשרים משובחים וטריים בפיתה מהקצביה של חינאווי

Take Eat Drink It

הכירו את הפרויקט החדש שעתיד לעזור למסעדות לחזור לשגרה ולהתמלא בלקוחות. במשך שבועיים, בין ה-21.6 עד ל-5.7, 40 מסעדות אהובות ברחבי הארץ יציעו תפריטים במחיר מיוחד, שאפשר יהיה להזמין בישיבה במקום, בטייק אווי או במשלוח, כאשר בכל מסעדה האופציות שונות. לצד הארוחות יוגשו בכל המסעדות הבירות: קרלסברג, טובורג, ווינשטפן, Blanc 1664 וקירין, לפי תפריט המסעדה.

המסעדות שנבחרו חולקו לחמש קטגוריות שונות, בכל קטגוריה שמונה מסעדות אהובות. הקטגוריות הן: מסעדות שף, מסעדות איטלקיות, מסעדות אסייתיות, מסעדות המבורגרים ובר-מסעדה. בין המסעדות המשתתפות בפרוייקט: בית תאילנדי, סינטה בר, אוזריה, משייה, מגרב, מוג'ו, פאט קאו, ג'מה, אונזה, מנטנטן, ועוד.

כל תפריטי המסעדות ירוכזו במתחם מיוחד שיוקם על ידי Ontopo ודרכו אפשר יהיה להזמין גם מקומות או משלוחים מהמסעדות המשתתפות.

נאם // צילום: אנטולי מיכאלו
נאם // צילום: אנטולי מיכאלו

חינאווי מציג: שיפודיה בתוך חנות אלכוהול

משפחת חינאווי מבעלי רשת חינאווי Wine & More ואנוטקה, מרחיבה את פעילותה העסקית ומשיקה בסניף קרליבך המיתולוגי והוותיק בתל אביב את חינאווי בפיתה - גריל בר בשרים, אשר יציע בשרים טריים ואיכותיים היישר מהקצביה הידועה של חינאווי הפועלת במקום. כל זאת לצד מבחר עשיר במיוחד של יינות, בירות ואלכוהול במחירים אטרקטיביים.

על עמדת הגריל של "חינאווי בפיתה" מופקד גרילמן דרום אמריקאי מקצועי עם תפריט מהודק ומדויק הכולל: פיתה עראייס, פיתה קבב הבית, פיתה מרגז, פיתה פרגית, פיתה מיקס פרגית ומרגז, פיתה שיפוד אנטריקוט, פיתה נתח קצבים ופיתה פילה. ב"פיתה של חינאווי" הבשר נמצא בפרונט, As Is, ללא תוספות דומיננטיות שישתלטו על הטעמים של הבשר המובחר. בנוסף, יוצעו מנות ספיישל מתחלפות בכל שבוע כדוגמת צלעות טלה, סטייק סינטה, סטייק אנטריקוט, המבורגר, אסאדו ועוד.

קרליבך 25, תל אביב

סטייק בשיפודיה החדשה של חינאווי // צילום: יחצ
סטייק בשיפודיה החדשה של חינאווי // צילום: יחצ

הקניונים שמחלקים כסף לארוחה במתנה

אחרי תקופת הקפאה ארוכה בפעילות המסעדות, הנהלות קניונים ברחבי הארץ מתגייסות לחיזוק המסעדנים שלהן, ומעניקות ארוחות במתנה על חשבונן.

מתחם אושילנד בכפר סבא יעניק במהלך סופ"ש הקרוב (18-20 ליוני) 100 שח' במתנה למימוש במסעדות המתחם על כל קניה ב-199 שח'. בין המסעדות בהן תוכלו להנות מההטבה: קמפאי (Kampai) האסייתית, גומבה (goomba) המציעה תפריט איטלקי בניחוח אמריקאי, שגב אקספרס (תקף בחמישי ושבת), המקדש (תקף רק בחמישי), פאב 55 (החל מהשעה 18:00), ארומה ישראל, גרג, לנדוור, ולה גופרה גלידת בוטיק.

קניון שבעת הכוכבים בהרצליה יוצא אף הוא במהלך לחיזוק המסעדות במסגרתו על כל קניה ב-299 שח' מקבלים שובר של 40 שח' למימוש במגוון מסעדות המזון המהיר ו"אוכל רחוב" בניהן בורגראנץ', אוניון (Onion), Mr. Corn, פיצה פינו, סטריט מיט (Street Meat), פרנקפורט נקניקיות (Frankfurt), צ'וקה, ואושי אושי האסיאתיים.

מיזם חדש - "מנת הדגל"

"מנת הדגל" הוא מיזם שמטרתו לתמוך בעסקים קטנים שחוו נזקים כלכליים בעקבות הקורונה. המיזם מובל בהתנדבות מלאה על ידי זיו שילון, חברת CR קשרי קהילה ויזמים חברתיים; ומעודד רכישה מרוכזת מבעלי העסקים לטובת תרומה לעמותות ומוסדות רווחה, באמצעותם יווצר רווח כפול: חיזוק כלכלי לעסקים קטנים ותרומה בפעולה אחת.

הפרויקט הראשון למיזם מתמקד במנה המזוהה ביותר עם הישראלים – הפלאפל. ביום חמישי הקרוב, ה-18 ביוני, תתקיים חגיגת פלאפל בכל רחבי הארץ. כל אחד שרוצה יכול לתרום מספר מנות פלאפל להחלטתו, באמצעות פלטפורמה אינטרנטית. ביום החגיגה, מתנדבי המיזם יאספו את מנות הפלאפל מדוכנים בכל רחבי הארץ ויחלקו אותן לגופי הרווחה, צוותים רפואיים עמותות ועוד. בנוסף, מובילי המיזם עובדים באינטנסיביות על גיוס חברות גדולות שירכשו לעובדיהן אלפי מנות פלאפל ביום החגיגה. 

תרומות ומידע באתר

www.menathadegel.co.il 

שני שפים, איטלקיה אחת

סרפינה האיטלקית ניו-יורקית מארחת נבחרת שפים מובילים שיעניקו את הפרשנות שלהם לאוכל האיטלקי האהוב בקיץ הקרוב. בין השפים שיקחו חלק באירוע גם אבי ביטון, אביב משה, רועי סופר,  שחף שבתאי, דויד ויוסף, עומר מילר. הפרויקט המיוחד, פרי שיתוף פעולה של המסעדה ומותג העגבניות האיטלקי MUTTI, יארח שף המסעדה מיכאל יעקבי מדי יום שלישי את השפים המובילים שיעניקו את האדפטציה שלהם למטבח האיטלקי המוכר.

כל השפים שייקחו חלק  בשיתוף הפעולה הייחודי עברו אישור אצל בעלי הרשת הבינלאומית וישתמשו במנות שלהם בחומרי הגלם האיכותיים של המותג האיטלקי המוביל MUTTI . הפרויקט יושק ביום שלישי ה-16 ביוני עם השף הראשי של אל על – השף שחף שבתאי, ובימי השלישי אחריו ייכנסו למטבח שמות גדולים נוספים כמו דויד ויוסף (23 ביוני), עומר מילר (30 ביוני), רועי סופר (7 ביולי), אביב משה (14 ביולי) ואבי ביטון (21 ביולי).

איינשטיין 10, רמת אביב

פיצה מרגריטה של הסרפינה // צילום: יהונתן בן חיים
פיצה מרגריטה של הסרפינה // צילום: יהונתן בן חיים

עזריאלי רמלה מציג: אוכל ועינת שרוף

קניון עזריאלי רמלה חוזר לשגרה ומחזיר לפעילות את יריד האוכל של שישי. שוק רמלה פוד פועל בקניון החל מחודש פברואר השנה, הופסק בעקבות סגירת הקניון ונתפח מחדש לפני כשבועיים. השוק פועל מאז, מדי יום שישי בין השעות 9:00-13:00 ברחבה המרכזית של הקניון. השוק מציע מגוון רחב של דוכני מזון ומאכלים אותנטיים החל ממאפים ב- 10 שקלים מנות מבושלות ב- 30 שקלים ועוד. לרגל הפתיחה המחודשת,  ביום שישי, 19 ליוני בשעה 11:00, יארח הקניון את מלכת השירה ההמונית הזמרת עינת שרוף שתגיע לשעה של שמח ריקודים ורבה אוכל טוב.

 

בין הדוכנים אשר יציעו את מטעמם בשוק:

בורקס רמלה המקורי והאוטנטי משוק רמלה.

 מתבלי בוטיק ולחמי מחמצת.

פירות העונה באיכות כי גבוהה שיש.

מאפה נאמן .

אוכל מוכן מהמטבח העיראקי.

מאפים בוכרים אותנטיים מבית האחוזת ירושלים (מרמלה).

מאכלים דרוזיים הנאפים במקום על ידי טאבון.

מיסטר דונאטס המקורי.

קיורטוש מאפה היישר מהמטבח ההונגרי.

דוכן בורקסים בשוק האוכל בקניון רמלה // צילום: יחצ
דוכן בורקסים בשוק האוכל בקניון רמלה // צילום: יחצ

מארז פיצה להכנה אישית בקפה אנסטסיה

בית הקפה הטבעוני הראשון בתל אביב משיק מארז להכנת פיצות ביתיות - 2 נתחי מוצרלה קשיו תוצרת בית, רוטב עגבניות ביתי לפיצה ו-2 בצקים מתערובת קמחים איטלקיים, המספיק ל-2 פיצות גדולות במחיר של 69 שקלים.

לכבוד ההשקה, בית הקפה מציע למזמינים אונליין 4 גבינות תוצרת בית להעשרת הפיצות ובכלל, העשויות מאגוזים ורכיבים טבעיים בלבד, מותססות ופרוביוטיות, בלי חומרים משמרים, סוכרים, עמילנים מיותרים ועוד. במחיר של 99 שקלים במקום 153 שקלים.  (עד ה15.7).

ההזמנה דרך האתר בלבד.

פרישמן 54  תל אביב יפו

https://www.anastasiatlv.co.il/

ערכת פיצות // צילום: אסף ארואטי
ערכת פיצות // צילום: אסף ארואטי

ארוחות בוקר של אברטו 

המסעדה מגדרה, אשר מזוהה עם אחד מתפריטי בראנצ׳ סוף השבוע המסקרנים בארץ מעדכנת את אופן ההגשה שלו, ומעתה תפריט הבראנצ׳ המפורסם שבמקום לא יוגש כבופה פתוח, אלא ייערך כארוחת בוקר בהגשת שפע פתיחים, לחמים, מטבלים, סלטים למרכז השולחן, לצד מנה עיקרית לבחירה. ארוחת הבוקר החדשה באברטו כוללת גם כוס שתיה קרה או קפה לכל סועד, ובנוסף מעתה – תוגש לא רק בסופי שבוע - אלא גם בימי אמצע השבוע.

מחיר ארוחת הבוקר עם ביצים לבחירה: 89 שקלים

מחיר ארוחת הבוקר עם ביצים ״אברטו סטייל״: 105 שקלים.

שכביץ 5, גדרה

תפריט ארוחות הבוקר החדש באברטו // צילום: אפיק גבאי
תפריט ארוחות הבוקר החדש באברטו // צילום: אפיק גבאי

סדנת גבינות טבעוניות

ביום חמישי, 25.6.2020 תתקיים סדנת גבינות אגוזים פרוביוטיות במשק האורגני. חן זבולון, גבן ובעלים של מעדניית ׳מעדני הטבע׳ מגיע למשק האורגני ״משק שוורצמן״ שבמושב נטעים ללמד את רזי הגבינות הטבעוניות מהמעדניה שלו. בסדנא יכינו: יוגורט קשיו מותסס, לאבנה קשיו, גבינות שמנת בשלל טעמים, פטה משקדים.

הסדנא מיועדת ל-15 משתתפים. עלות הסדנא: 300 שקלים לאדם. 

יום חמישי, 25.6.2020, בשעה 18:00. משק שוורצמן, מושב נטעים.

הרשמה בטלפון: 054-6333210 משק שוורצמן- העליה השנייה, מושב נטעים

לאבנה טבעוני פרוביוטי-מעדני הטבע // צילום: יגאל גיאת
לאבנה טבעוני פרוביוטי-מעדני הטבע // צילום: יגאל גיאת

חומוסיה חדשה בתל אביב

החומוס של זיזי היא מסעדת חומוס חדשה שפתחה חנין פרא, יפואית בת 25, בגן העיר תל אביב. בתפריט: חומוס יפואי אסלי, מבוסס על מתכון מבית אמה זיזי, שהמסעדה נושאת את שמה. פרא מספרת כי מסורת החומוס המשפחתי החלה לפני עשורים רבים, כאשר שכנים ומכרים נהגו לפקוד את בית המשפחה ולטעום מהחומוס עליו הופקדו סבתה, דודתה ואמה. לפני 20 שנה פתחו דודה ודודתה מסעדת חומוס ביפו שנסגרה, וכעת מבקשת בת המשפחה הצעירה להביא שוב את החומוס המשפחתי הנודע לחך של כולם.

במרכז התפריט החומוס מהמתכון המשפחתי העתיק, שהתברר כנוסחה מנצחת, ולצידו התוספות האהובות. במסעדה קיימת הקפדה על חומרי גלם איכותיים מהגליל, בהם שמן זית, תבלינים ושאר המרכיבים שמעניקים טעמים ייחודיים ודומיננטיים למתכון. בנוסף, החומוס נעשה מדי יום מחדש, ומוגש טרי.

אבן גבירול 71

החומוס של זיזי בגן העיר תל אביב // צילום: קסאס חמודה
החומוס של זיזי בגן העיר תל אביב // צילום: קסאס חמודה

טעמי גלידה חדשים בגרקו

בימים אלו משיקים במסעדת גרקו הממוקמת באזורי חן, קולקציית טעמי גלידות חדשים ומפתים במהדורה מוגבלת לקיץ, הטעמים מבוססים על חומרי הגלם הנחשקים והמזוהים ביותר עם חבל הבלקן. החל  מגלידת קאיימקי על בסיס יוגורט עזים עם שלל פירות יער ושקדים ועד שילובים של קפה יווני ואף סולת וזעפרן. את טעמי הגלידה ניתן יהיה לרכוש  במעדניה החדשה של גרקו ובמשלוח עד הבית.

טעמי גלידה לדוגמה: קיימאקי- גלידת יוגורט פירות יער ושקדים/ גלידת חלב וקראנץ' דבש יווני/ גלידת קרם עוגיות יווניות (הל, ציפורן וקינמון)/ גלידת תפוז וזעפרן יווני/ גלידת שוקולד לבן פיסטוק קלוי וחלבה סולת/ קפה יוונh

מחירים: 

17-27 ₪ מנות אישיות 

56-98 ₪  לקחת הביתה 

אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן

גלידות גרקו דלי // צילום: אורי עשת
גלידות גרקו דלי // צילום: אורי עשת

דוכנים חדשים בשוק צפון

שוק צפון מתחדש עם שלושה דוכני אוכל חדשים שמרחיבים את ההיצע הקולינארי במתחם. שלושת הכניסות החדשות והמסקרנות מרעננות את השורות ומצטרפות לנבחרת החזקה שכוללת את 'לחמנינה', 'אנינה', 'רוטיסרי', 'מקסיקנה', 'הינדי', 'גואטה' ו-'כתר המזרח'.

"מאמא ג'ולי"- דוכן אוכל מרוקאי של ג'ולי אזולאי, אחותה של ג'קי ממאסטר שף. 

"ללה"- מסעדה אתיופית של ירדן וללה אדנה, שמציעות אוכל אותנטי מהמטבח החבשי הבריא.

'Sushi N Poke' - מסעדת סושי חדשה המציעה מגוון רחב של רולים במחירים אטרקטיביים.

ראול ולנברג 20 רמת החייל, תל אביב

פוד טראק של אגאדיר

לראשונה בישראל - אישור רוכלות לממכר מזון ניתן למשאית אוכל "פוד טראק" של רשת אגאדיר. אחרי למעלה מ40 שנה, משאית אוכל של רשת אגאדיר קיבלה אישור רוכלות מטעם עיריית ירושלים. המשאית הצבעונית קיבלה היתר והיא תטייל בין שלל לוקיישנים בעיר הקודש. ביניהם; כיכר ספרא, טיילת ארמון הנציב, רחוב המרפא ועוד.

רשת גולדה מתרחבת

רשת גלידריות הבוטיק "גולדה" מתרחבת עם 4 סניפים חדשים, שלושה מהם בעיר תל אביב : דיזינגוף, מידטאון וכרם התמנים וסניף בשוק מחנה יהודה בירושלים. אלו מצטרפים ל-59 סניפי הרשת ברחבי הארץ.

הסניפים החדשים הם חלק מההתרחבות המתוכננת של הרשת בשנים הקרובות, במטרה להגביר את הנגישות והקרבה הגיאוגרפית ליותר ויותר לקוחות. עד סוף השנה צפויה הרשת לפתוח 30 סניפים נוספים, מה שיביא אותה לפריסה ארצית של מעל 90 סניפים.

בימים אלו, משיקה הרשת את קולקציית הטעמים החדשים לקיץ 2020 – בדגש על טעמים פירותיים ומצננים של שמנת וסורבה בהם: גלידת שמנת קראנץ' פטל עם שבבי שוקולד, צ'אנקי לימון, קרייזי אננס, גלידת בננה עם פצפוצי שוקולד, גלידת קראק פאי, אבטיח נענע ,פסיפלורה אננס ועוד.

גולדה סניף דיזינגוף // צילום: אלעד ברנגה
גולדה סניף דיזינגוף // צילום: אלעד ברנגה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר