מעט מאוד דברים טובים קרו בעולם, בארץ, בעולם הקולינריה בפרט, מה שתרצו, מאז מרץ האחרון. נפרדנו ממסעדות רבות ולא מעט מן המקומות בהם היינו רגילים לסעוד פעמים רבות נמצאות על "ערש דווי", כך שסביר להניח שגם כשהקורונה כבר לא תהיה, עולם המסעדנות גם כך לא יישאר אותו דבר.
עם זאת, בין מעט היתרונות אפשר למנות את השינוי שחל בעולם המשלוחים ובעיקר האוכל הביתי, על אחת כמה וכמה אצל השפים. האוכל המוקפד והמרשים שהם מכינים במטבחים המאובזרים והעצומים שלהם לא יכול לארוז את עצמו לתוך קופסת פלסטיק עצובה ולנסוע באופניים לפלורנטין. אז הם מתחברים לעצמם ולעולם האוכל הביתי, לבית שגדלו בו ומכינים לנו יופי של ארוחה לשבת. מניח שזה לא מה שחלמו עליו כשלמדו שנים בבתי ספר בפריז או בניו יורק, אבל יש גם את העניין הזה של רצון העם, ובתקופה הזו זה מה שהעם הכי רוצה - אוכל מנחם, בסיסי, יחסית, כמו של הסבתות של כולנו, אבל שהכין שף, כדי שגם יהיה מוצלח.
בימים כתיקונם, השף הלל תווקולי מנהל ביד רמה את המטבח של אנימאר, אחת המסעדות האהובות בארץ, נוף לים, ארוחת שף, מה צריך יותר מזה? כן, שלא תהיה קורונה. עד שהיא לא תהיה, החל תווקולי להכין אוכל ביתי, כזה שעליו הוא גדל, ולשלוח אותו לתל אביב וכל המסביב, זה נקרא "אנימאר דלי", וזה כנראה שווה כל שקל.
נזהיר מראש, אם אתם בטעות כאלה. זה ממש לא אוכל לאינסטגרם. יותר מזה, חלק מהמנות ישאירו לכם כל כך הרבה כורכום שתיאלצו לזרוק את הצלחת לפח. אבל זה טעים, מנחם, ובדיוק מה שצריך בתקופה הזאת - סוגר פינות, מחיר הגון ובעיקר משביע ומשתלם.
המשלוחים מאנימאר מגיעים בימים שלישי ושישי, והבעיה הכי גדולה איתם היא מבחר גדול מדי. יש שיטה באתרים האלה, קודם כל לוחצים "הוסף" על כל מנה שמעניינת אתכם ואז, בהתאם לתקציב, נפרדים בצער ממנות שאתם "לא באמת חייבים". זה תהליך לא כיפי אבל אין ברירה.
בסוף, למרות הכל מצאנו את עצמנו מזמינים שלל סלטים: חומוס קונפי וחציל מטוגן, מג'דרה פריקי ועדשים, פורל כבוש עם סלט תפוא, קוסקוס עם נענע ומשמש מיובש וגבינת ג'יבני עטופה בעלי גפן שצריך לשים בתנור עם סלסת עגבניות. למעט נפילה בודדת שנסלח עליה, כל הסלטים היו ברמה גבוהה, ממכרים ובעיקר גורמים להתבאס על זה שהזמנו את הקופסה הקטנה יותר. צריך להכתיר מנצח? אם כן זה דווקא הקוסקוס עם הנענע והמשמש המיובש. שילוב קצת מוזר, אבל אהבנו.
עיקריות כעת. זוכרים שכתבתי למעלה על צלחת שנאלצתי לזרוק לפח בגלל כורכום? זה הגונדי עוף, בליווי גרגירי חומוס וכורכום, אבל כמה הוא היה טעים. אחר כך הגיע הסופריטו - קציצות בשר ותפו"א ברוטב, כן כן, כורכום, וראס אל חנות. זה היה רגיל, לא עפנו על זה וקפצנו מהספה בהתלהבות, אבל חיסלנו גם את זה. ולבסוף, המנה שהכי אהבנו, קציצות בקר ונענע יבשה ברוטב דובדבנים ופלפל ירוק קלוי. את המנה הזו ערבבנו עם הקוסקוס והמשמש מהפסקה הקודמת. ויזואלית זה נראה כמו אסון וזו הסיבה שאין בכתבה הזו הרבה תמונות, אבל זו באמת הייתה מנה מהנה. פיקנטיות מהרוטב של הקציצות עם חתיכות מפתיעות של משמש מהקוסקוס, שילוב מוזר אך ראוי.
בגזרת הקינוח, אם כבר מוזרויות שעובדות, בראוניז עם הל, אם יצא לכם לטעום, אתם חייבים. אבל בכללי מדובר במשלוח כל כך טוב ומשתלם, שהספיק לנו ליומיים ובעיקר עשה לנו חשק להזמין עוד, דבר שבהחלט יתרחש בשבועות הקרובים

"אנימאר". הירקון 87 תל אביב יפו, טל' 03-5759060
להזמנה: http://animartlv.com/deli
קולינאריק: הפתעה נעימה
אותו הדבר אך בסגנון קצת אחר, ולא פחות מומלץ. הכירו את קולינאריק, רשת מעדניות יוקרה עם שפע, אולי מוגזם מדי, של מנות מכל הסוגים, לצד לא מעט מנות מעדניה, נקניקים ואפילו אלכוהול לרכישה. עד כמה מוגזם? יש שם למעלה מ-100 סוגי מאכלים ייחודיים וזה עוד לפני שמגיעים למחלקת האלכוהול והיין.
קל ללכת לאיבוד באתר ההזמנות של קולינאריק, יש שני סוגי עסקיות, לקחת בשר? סלטים? אולי נקניקים ומוצרי מעדנייה. לא פשוט שם, בסוף הסתדרנו אבל גם זה אחרי לא מעט ויתורים, וקיבלנו משלוח מהודר ומכובד, ארוז היטב, על אף הצער על כמות הפלסטיק שנזרקת. במשלוח כזה זה הכרחי.

כל המנות שהגיעו, הן הסלטים, הן התוספות והן העיקריות, הגיעו מתאימות הן לאכילה מיידית והן לשמירה במקרר גם ליומיים ושלושה קדימה, וזה בדיוק מה שעשינו. התחלנו עם לטקס תפוח אדמה שהיו שמנים וטעימים, כיסוני בשר מעולים ושני סלטים - עדשים וקינואה.
העיקריות גם כן לא אכזבו עם צלי בקר ויין, סטייק פרגית שהיה רגיל אך טרי וכזה שלא נהרס בחימום, לשון בקר עם פטריות, קדרת בקר וקציצות עוף. כל אלו הגיעו לצד תוספות רבות, בהן, אורז עם פטריות בזיליקום ותפוח אדמה אפוי אלה לא היו המנות הכי טעימות שאכלנו בחיים, זה לא מישלן או מסעדת שף מטורפת, אבל זה גם לא מתיימר להיות, אלא לתת את התמורה הכי טובה שיש למחיר המאוד הגון שמשלמים, וזה בדיוק מה שחיפשנו ומה שקיבלנו.

להזמנות:
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו