התרנגול הכחול
מסעדת השף של שאול בן אדרת משיקה תפריט חדש של ארוחות שבת עד הבית. התפריט כולל ממרחים, מטבלים, סלטים וסירי תבשילים מיוחדים המיועדים לכמות אנשים גדולה ובסגנון ארוחות שבת. התפריט אמנם ישתנה בחלקו מדי שבוע, אבל הוא מפתה במיוחד וכולל, בין היתר, כבד קצוץ, טחינה צהובה, קרם חצילים וסלט ביצים בגזרת הממרחים. כמו כן נמצא סלטים בקופסה של ליטר, בהם סלט עשבים וסלט כרוב לבן עם דבש סויה ושומשום.
המנות העיקריות גם הן מנות שבת "מסורתיות". בין היתר נמצא שם סופריטו בקר ותפוחי אדמה, סיר טבית אוף שלם, סיר מפרםו, סיר קציצות בקר וסיר קדירת טלה. היצע התוספות מגוון מאוד וכולל שלושה סוגי פירה- חרדל דיז'ון, בצל מוגן או כמהין, שני סוגי אורז, קייל מוקפץ בשמן זית, פטריות מוקפצות וכרום אדום צלוי. ישנו מבחר מנות ילדים, יינות וכמובן, שלושה סוגי קינוחים בהם קראק פאי, עוגת גבינה יוגורט ועוגת שוקולד פאדג'.
להזמנות: https://thebluerooster.co.il/

לולה מרטין
מסעדת הדגים החדשה מהרצליה השיקה שירות משלוחים משודרג, הכולל הן מנות חמות מהמסעדה לתושבי האזור והן דגים טריים במשקל להכנה ביתית. בין הדגים דניס, לברק, מוסר ים, פילה טונה אדומה, פילה סלמון, בורי, אמנון, ברבוניה ושלל דגים נוספים. ניתן להזמין משלוחים ללא תשלום לתל אביב, הרצליה, כפר שמריהו ורמת השרון.
בנוסף, יכולים תושבי הרצליה והאזור להזמין ממבחר מנות המסעדה ביניהן חריימה, פיש אנד צ'יפס, פילה לברק בקארי ירוק, דניס בקרם עגבניות, סלטים ועוד.
אבא אבן 10, הרצליה פיתוח

סוליקה
לאחר המחווה המוצלחת לעדה העיראקית, יקיים השף אבי ביטון בכל סניפי מעדניית סוליקה שבבעלותו סוף שבוע על טהרת האוכל הפרסי. המנות המיוחדות יהיו זמינות בין התאריכים 26 ל-28 באוגוסט בכל הסניפים ובאתר ההזמנות החדש.
בין המנות שיימכרו במקום נמצא גונדי (קציצות עוף וקמח חומוס במרק עוף צח), כופתה ברנג'י (קציצות עגל עם עשבי תיבול מבושלים במרק בשר), חורשט סבזי (תבשיל בקר עם לימון פרסי ושעועית אדומה), אורז פרסי מתובל בזעפרן, שמיר עם תפו"א ואפונה ועופות צלויים ברכז רימונים, לימון פרסי, עגבניות ושזיפים.
להזמנות אונליין:
https://shop.sulica.co.il/
סניף אינשטיין 7, תל אביב
סניף מרכז שוסטר, אבא אחימאיר 19, תל אביב
סניף הרצליה פיתוח, חבצלת השרון 35, כיכר דה שליט, הרצליה

השף יגאל מולנר
השף יגאל מולנר פוצח בסדרת ארוחות "טרואר", במסגרתן יביא לידי ביטוי באופן יצירתי ומובהק את התפיסה שכולנו ניזונים מהאדמה, מהטבע והעונתיות. הארוחה הראשונה בסימן 'טרואר גולן' בשיתוף מרעה גולן - חי בריא תתקיים ביום שישי, 11 בספטמבר בסטודיו רזיאל ביפו. מדובר בארוחת טעימות בת 8 מנות המבוססת על נתחים אחוריים של עגלות ממשקי מרעה גולן שתוגש לצד יינות מרמת הגולן וירקות ממשקים מקומיים.
בין המנות שיוגשו בארוחה: טרטר אגוז, עגבניות מעושנות, צלפים, טוויל שומשום שחור ותבלינים חמים, גלידת חרדל, ציר בקר; פיקאניה בקראסט סומק, כוסברה ובהרט, סלט של עשבים שמן זעתר, וחרוש מותסס; רוסט פיקניה, ציפוי של פריקי עשבי בר, קרם פחם חציל, לאבנה.
עלות לסועד: 450 שקלים
תאריך: יום שישי 11.9 בשעה 19:30
מיקום: סטודיו רזיאל - רחוב רזיאל 7, יפו
טלפון להזמנות: דיאנה 053-5556507

נפוליאון
פנינה קולינארית חדשה נפתחה בימים האחרונים במרכז ירושלים. את הפטיסרי החדש פתח לורנט לוי, בהשקעה של למעלה ממיליון וחצי שקלים. המקום נבנה כך שיהיה "מותאם קורונה" עם שרות עצמי, הזמנה באמצעות אפליקציה או מסכים סטריליים ועוד.
בכל הנוגע לפן הקולינרי, החשוב ביותר, ניתן למצוא בויטרינות המוצבות במקום כריכים מושקעים, סלטים בעבודת יד, קינוחים בעבודת יד, לביבות צרפתיות, סושי, מאפים וקישים. כלל המוצרים ארוזים בחומרים מתכלים, כולל הסכום, הצלחות והקערות. על הטעמים אחראית השפית הגר קטני.
יואל משה סלומון 10, מתחם כיכר המוזיקה, ירושלים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו