אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?
בדיוק על המשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגליים הקולינריים שלהם. מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים ואיזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה.
התפריט של גל זהבי
את גל זהבי אני מניח שרובכם מכירים, אולי אפילו כולכם. הוא פונה להמון קהלים בלא מעט תחומים, כך שקשה לפספס אותו. בין קמפיין דוגמנות ל"טרמינל X" לשלל הופעות בטלוויזיה, העולם העיקרי שלו הוא האוכל, החל מצילום אוכל (המקצוע שלו עד היום) ועד למתכונים והאהבה לעולם הזה, שהוביל אותו גם ללימוד קורס בישול למתקדמים בבית הספר "בישולים", וזה רק על קצה המזלג, סליחה על משחק המילים הבלתי.
במילים אחרות, יש לנו כאן מדור חדש שעוסק באוכל, ונראה שאין אדם ומשפיען ראוי מגל זהבי להיות הראשון שעונה על שאלון האוכל שלנו. מתחילים.
View this post on Instagram
ראשונות: קיסר על אי בודד
נתחיל ממה שחשוב באמת, מה אתה הכי אוהב לאכול?
האמת שהמבורגר תמיד היה ברירת המחדל שלי ולא נראה לי שזה ישתנה. אגב, בהמבורגר יש את כל אבות המזון והצבעים, ידעתם? אמרתי כבר שחשוב לי לאזן?
מה לא תאכל בחיים?
חלקי פנים כנראה, זה דוחה אותי. אשכים, מוח, לבבות, קורקבן... אין סיכוי שאוכל אותם. גם מכל מיני... נקרא לזה "חיות מהים", אני מעדיף להימנע.
מה היית מוכן לאכול כל יום עד סוף ימיך?
יש לי אהבה בלתי מוסברת לסלט קיסר, כלומר לרוטב קיסר בעיקר. אם תרצה יש לי מתכון מושלם להביא לך (אני רוצה, ל.א.). מה כבר יכול להיות רע? זה סלט עם רוטב על בסיס מיונז ואומאמי עם חזה עוף. מתאים לי לאכול רק את זה באי בודד.
משהו שעדיין לא אכלת ואתה מת לנסות?
מלפפון חמוץ מטוגן. נראה לי מטורף!
View this post on Instagram
עיקריות: קיבוץ גלויות של מנות
המטבח האהוב עליך?
קל, המטבח הים תיכוני, אוכל שתמיד קולע בול.
חמש המסעדות האהובות עליך?
- אריא
- בר51
- פסקדו
- פומו / בר איטליה
- אולה
שף שאתה מעריץ?
אהרוני. חד וחלק. מעריץ בעיקר את הדרך שלו, את הענווה והמקצועיות. הייתי רוצה לאחל לעצמי דרך ואורח חיים כמו שלו, אני רואה בו דמות להערצה וחושב שהוא אחד מהאנשים החשובים בקולינריה הישראלית.
מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?
בבית משפחת זהבי יש קיבוץ גלויות של מנות. זה מרגיש לפעמים כאילו ההורים שלי לקחו מכל מקום שהם היו בו את כל מה שהם אהבו וזה בעצם האוכל שהם מכינים לנו בבית. הוא לא מאופיין במטבח אחד והאמת שגם לא בשניים. בארוחת שישי סטנדרטית אצלי אפשר למצוא דג מרוקאי, אסאדו של עשר שעות וסינייה לצד מיליון סלטים וטחינה. את העיקריות אמא מכינה, הטחינה והסלטים זה המומחיות של אבא, ושמישהו ינסה לערער את הסדר הזה!
ג'אנק פוד או מסעדות?
סליחה ממי שייפגע, אבל ג'אנק פוד, קל.
פיצה או המבורגר?
שאלה רטורית, נקסט.
View this post on Instagram
קינוחים: בעיה עלומה
מה הגילטי פלז'ר שלך?
לרדת על קילו גלידה לבד, בלי שאף אחד יעיר לי שהגזמתי. אמא, אם את קוראת את זה, אז סליחה.
בלוגר/מתכונאי אהוב עליך?
תקופה ארוכה שהערצתי, ועדיין מעריץ, את אפרת ליכטנשטט, אבל צריך לתת כבוד גם לכוכבים העולים, כמו דור פלג.
המתכון שאתה הכי חולם להכין ולצלם?
ביף וולינגטון, אבל אחד כזה ענק ומדויק.
מתכון נמסיס – משהו שניסית להכין הרבה פעמים ולא הצלחת?
אני וביצים עלומות לא חברים, בוא נגיד ככה. יש לי בעיה לא פתורה עם הדבר הזה. אם רן פולק, השף שלי מ"בישולים" שומע את זה, אני מקבל כאפה, אבל אין ברירה.
יעד קולינרי שאתה חייב לטוס אליו?
קודם כל דרום אמריקה, ובלי קשר אני חייב להגיע לארצות הברית כבר.
מה הדבר שהכי הצטערת שאכלת?
בפעם הראשונה שאכלתי המבורגר עם גבינה היו לי ייסורי מצפון אדירים. לאט לאט זה עבר לי.
בית קפה אהוב?
קפה דוגה באשדוד.
View this post on Instagram
תפריט בר: תביא לי שאבלי
דרינק שלעולם לא תסרב לו?
קוקטיילים עם ג׳ינגר אייל וג׳ין.
סוג יין מועדף?
שאבלי.
בר אהוב?
בירה בגמברינוס ועל הדרך, אם אני כבר שם, להזמין שם איזה סטייק מיושן.
טייק אוויי: פיצה מקפיצה
אוכל הרחוב האהוב עליך?
מוקפץ אסיאתי, בלי לחשוב פעמיים.
משלוחים - כן או לא?
כן, בהנחה שהשליח לא מרים גלגל עם הפיצה שלך, כן מגיע בזמן ולא שוכח להביא לך ארגז של רטבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram