על האומץ של השף יגאל מולנר, שפתח מסעדה בתקופת "בין הסגרים", או "בין הגלים", תקראו לזמן הגרוע הזה איך שבא לכם, כבר כתבנו לפני מספר שבועות. עם זאת נזכיר, מולנר פתח את "חבשוק" בפאתי שוק הכרמל, מקום על טהרת חומרי הגלם המקומיים, תפריט בשרי מסקרן במיוחד ובעיקר המון פוטנציאל לשף בעל יכולות וניסיון ידועים.
עם זאת, כבר לאחר ימי הרצה ספורים, עקב הנסיבות הידועות, נאלץ השף לסגור ולהתאים את עצמו מהר מאוד לעבודה במתכונת משלוחים בלבד. מבאס כן, אבל לאור התגובות, גם שלנו וגם של טועמים אחרים מרחבי הרשת, זה בהחלט לטובה, כי לאט לאט נוצר לו עכשיו קהל סקרן, וגם אנחנו, שרק מחכה לאישור פתיחת המסעדות כדי להגיע ולראות מה מולנר יעשה גם במסעדה, ולא במשלוח.
תפריט המשלוחים של חבשוק מצומצם יחסית, אך יש בו את כל מה שצריך. במנות הראשונות נמצא חלה של שבת עם רטבים, כרוב על המנגל, קלצונה חלקי פנים, פאתוש מוח עצם, שישברק לחי עגל ואפילו פלורנטין רוסט. בעיקריות שניצל עגל אוסטרי, המבורגר עבודת יד, שיפוד ואסיו, שווארמה עגל וקבב בפרנה. לאלו מצטרפים גם מנות הפופ אפ של השפים ש"באו להרים", בימים אלו מדובר בשתי מנות הספיישל של השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה - פרנה עם קציצות דגים והמבורגר "פופינה סטייל".

אנחנו הזמנו את המשלוח כבר בימי ההרצה הראשונים, חתיכת הימור, אבל היה שווה. החלטנו להתמקד בשלוש מנות בשריות, שניצל עגלה, המבורגר צפתי (עם אורגולה, ריבת בצל, גבינת המאירי וזעתר) ושיפוד ואסיו, שעפנו עליו, אז ברשותכם נתחיל איתו.
השיפוד, שהכיל כמות בשר מכובדת, הגיע אדום, טרי ובעיקר טעים בטירוף, עם זאת מדובר במנה הכי מסוכנת למשלוח, הראשונה להיהרס במקרה של עיכוב השליח או דחיית זמן הארוחה, להבדיל מהמבורגר, כריכים אחרים או אפילו השניצל, שאכן בעלי פוטנציאל להיפגע, אך לא באותה המידה. בכל מקרה, כשתגיעו לחבשוק, תבקשו את השיפוד המעולה הזה. זה מה שאנחנו נעשה, בכל אופן.

וזה לא שהמנות האחרות היו לא טובות, ההפך אם כבר. ההמבורגר גם כן היה מהטובים שאכלנו לאחרונה, אבל מדובר בהמבורגר "קשוח" ולא רך ונימוך כמו בלא מעט המבורגריות תל אביביות. השימוש הלא שגרתי בגבינת המאירי וזעתר כטופינג הוכיח את עצמו והשתלב היטב. כל דבר עם גבינת המאירי משתלב היטב. עוד ראוי לצל"ש: הקציצה, התוספות והלחמניה הגיעו בנפרד כדי שאנחנו נרכיב, זה נהדר והגיע הזמן באמת שגם שאר המסעדות יעשו את השינוי הזה, קצת נמאס לקבל משלוח ולהתמודד עם עיסת קמח, חסה עצובה ועגבנייה. תנו לנו להרכיב לבד ולפחות לדמיין כאילו אנחנו במסעדה.
המנה השלישית הייתה שניצל עגל, ולמרות שעל הנייר היא הכי פשוטה היא זו שגרמה לויכוח הכי גדול אצלנו. כולם הסכימו שהיה טעים, זה כן, אך מנגד טענו למעט מדי בשר וטיגון "מוגזם" שהופך את המנה לכבדה מדי. אחרים, בעלי קיבולת מטוגנים גבוהה יותר, התלהבו מהמנה ואפילו סיפרו על טעם מתקתק בטיגון שהזכיר להם קצת קינוח.

בגזרת התוספות, קיבלנו "תפודים של פעם", ואני לא יודע איזה תפודים היו פעם האמת, אבל כנראה שטובים,כי גם אלו היו טובים, למרות החשש מהתייבשות עקב הנסיעה היחסית ארוכה בשיא החום של הצהריים. תבלון מדויק, פריכות וחום שנשמר - אלו בדיוק שלושת הדברים שאנחנו צריכים מתוספת ליד הבשר.
לסיכום, נראה לנו שלמרות הלחץ, מולנר יכול להיות רגוע. בדרך כלל בתקופת הרצה צצות כל התקלות האפשריות, מנות שעדיין לא התעצבו ותפריט שעדיין לא קיבל אופי, כאן זה לא המקרה ונראה שהאופי של המקום התעצב בראשו היצירתי של השף זמן רב לפני שהמקום נבנה ונפתח בפועל. כעת, כל שנותר לנו הוא להמתין להודעת הממשלה על פתיחת המסעדות, מתישהו, ופשוט להסתער.
חיים חבשוש 31, תל אביב
את המשלוחים ניתן להשיג, יחד עם הספיישלים החדשים בטלפון 036308148, אפליקציית תן ביס או בעמוד הפייסבוק של המסעדה https://www.facebook.com/havshuk
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו