מסעדנות מעולם לא הייתה עסק קל, אתם יודעים. המון מסעדות שנפתחו, שף או רחוב, בכלל לא שרדו את השנה הראשונה, שילוב של קושי כללי להיות עצמאי כאן בישראל ובעיקר חוסר ידע בכל הקשור להתנהלות כלכלית הביאו ל"נפילה" של מסעדות רבות ובהמשך גם לחוסר רצון של משקיעים ומסעדנים לשלם מיליוני שקלים על מסעדת שף מפוארת ומעוצבת, טובה ככל שתהיה, כי זה פשוט לא משתלם.
כל זה היה עוד לפני הקורונה, שבכלל הכניסה את כל העולם לטרלול והפכה את הקטע של פתיחת מסעדה לעוד יותר לא משתלם ולכשלון ידוע מראש. עם זאת, פתרונות אלטרנטיביים החלו להיוולד ולפרוץ אט אט עוד לפני שהנגיף הארור פרץ לחיינו, במקביל לפריחת המשלוחים קם לו קונספט חדש בעל השם הלא מזמין במיוחד "מטבחי רפאים", ששונה בהמשך לשם מעט יותר מעודן, "מטבח ענן".
מה זה בעצם אומר? שכן נפתחות מסעדות חדשות, פשוט הן לא באמת מסעדות. אין תפריט, מלצר עיצוב יוקרתי ומארחת, יש חלל עבודה המשמש כמטבח אחורי בלבד, לרוב באזור בו הנדלן זול אך קרוב מספיק לאזורי משלוח מרכזיים, במטבח ישנם מספר עובדים שאחראים על משלוחים בלבד. מן התופעה הכללית הזו, שהחלה, איך לא, בניו יורק, יצאו בחודשים האחרונים לא מעט פופ אפים מסקרנים בהשתתפות בכירי השפים שיש לישראל להציע, אך לאחרונה נפתחו ברחבי הארץ מספר מקומות חדשים ומסקרנים, דומים אך שונים אחד מהשני. זה הזמן להכיר אותם.
תאילנד בקופסה
"תאי בוקס" היא למעשה מסעדת השף הוירטואלית הראשונה בישראל והיא פורצת דרך, לא רק בגלל זה. המסעדה, שנפתחה ממש היום, כוללת רק דבר אחד - מלצרים וירטואלים. משם זה רק אתם והשליח. את הכסף שנחסך בעיצוב המסעדה וגיוס צוות עובדים נרחב השקיעו בעלי המקום, כולם בעלי ניסיון מעולם האוכל והקולינריה, בבניית מנות שיותאמו למשלוחים בצורה המיטבית.

בנוסף, הוקם מערך משלוחים שנחשב, נכון לעכשיו לפחות, לגדול בישראל למסעדה אחת. שימו לב: רמת השרון, תל אביב, יפו, רעננה, כפ״ס, ראש העין, פתח תקווה, רמת גן, גבעתיים, סביון, כפר שמריהו, רשפון, הוד השרון והרצליה. אתם בטח שואלים את עצמכם איך יכול להיות שהם שולחים לכל כך הרבה ערים והאוכל מגיע חם? התשובה היא שהמסעדה למעשה פועלת משלושה מטבחים, אחד עבור אזור צפון ת"א והשרון, השני עבור מרכז תל אביב, דרום תל אביב והערים שמסביב, ומטבח שלישי מוקדם באזור ראשון לציון. בנוסף, נבחנת כעת האפשרות להתרחב גם לאתונה.
בכניסה לאתר תפגשו במלצר וירטואלי, לא בוט מציק שקופץ באתרים רגילים, אלא בני אדם אמיתיים שיבררו אתכם על רגישויות, שינוי במרכיבי המנה, מספר סועדים ועוד. הכסף שנחסך בהליך הקמת המסעדה תורגם למחירים זולים יותר למנות, גם כן דבר נהדר בפני עצמו.
ואחרי כל התיאורים, מה אוכלים? התשובה היא המון אוכל תאילנדי, רובו חריף, שממש לא מתחנף לחך הישראלי אלא נשאר אותנטי ונאמן למסורת התאילנדית. על התפריט אחראי השף הונג אנג צואנג לצד לי פן, מבעלי המסעדות פקין ופיצה פיל, שנחשב למומחה באוכל אסיאתי. בגזרת הקינוחים טיפל מולי בראל בכר, שהעניק פרשנות משלו לקינוחים תאילנדים מוכרים הפך אותם ל"עוברי משלוח".
להזמנות: http://thaiboxtlv.co.il/
בין השעות 12:00 ל-23:00
האיטלקית של יהלומה
השפית יהלומה לוי, שמשמשת בחודשים האחרונים כיועצת הקולינרית של רשת בתי הקפה לנדוור, השיקה עם אנשי החברה מסעדה איטלקית חדשה בקונספט של משלוחים בלבד, גם כן בתפוצה רחבה. המסעדה מציעה תפריט איטלקי ים תיכוני מגוון מאוד, שכולל פרשנות של השפית למנות הקלאסיות תוצרת איטליה.
זה הפך לסטנדרט בסיסי לכל מקום שמכבד את עצמו, אך בכל זאת נציין כי כל חומרי הגלם, הבצקים והפסטות נאפים במקום, בבייקרי של הרשת, הירקות והגבינות גם הן טריים והתפריט עצמו מותאם לכל סוגי האכלנים, ילדים, מבוגרים, טבעונים, צמחונים וקרניבורים עם מנות שנבנו במיוחד למשלוחים.
בתפריט נמצא, בין היתר, מנות דוגמת רבעי ארטישוק פריכים, קלצונה ריקוטה, כריך עוף איטלקי, המבורגר עם מוצרלה מעושנת, רביוטי בטטה פטה, פיצה ביאנקה קצ'ו אה פפה, פיצה מרגז חריפה ואפילו קינוח: קלצונה נוטלה וריקוטה.
הסניף הראשון של המסעדה נפתח בעין שמר וטווח המשלוחים כולל את בנימינה, גבעת עדה, חדרה, קיסריה, זכרון יעקב, פרדס חנה כרכור, חריש ועוד. לאחרונה נפתח גם "סניף" בתל אביב שזמין למשלוחים באפליקציות וולט ותן ביס. בהמשך צפוים להיפתח סניפים נוספים בפריסה ארצית.
להזמנות: http://luciaisrael.com/ ובתל אביב בוולט או תן ביס.

חמש מסעדות, מטבח אחד
על "רוחות של תשוקה" שמעתם? לא, לא הסרט. מדובר על מיזם קולינרי שהוא, כמו שקראתם בכותרת, מטבח אחד שבו מכינים אוכל לחמש מסעדות שונות. מדובר על חלל עבודה רחב ידיים שבתוכו ישנם בעצם חמישה מטבחים קטנים בהם מכינים משלוחים לכל האזור, ספציפית במקרה שלנו מדובר על חיפה והסביבה, אך זה לא יהיה מוגזם להגיד שתוך זמן קצר נראה עוד לא מעט כאלה בכל רחבי הארץ.
מה שכיף במיזם הזה הוא שלא מדובר בברירת מחדל ופשרה, אלא בפתרון יצירתי שעוזר למקומות לפרוח מחדש בתקופה של שפל. הרי מדובר במטבח אחורי ולאף אחד לא חשוב איפה פיזית הוא נמצא, האם הוא יפה או מכוער ועד כמה המלצרית או המארחת נחמדה. יש כוח אדם מצומצם של טבחים שמכין אוכל, מגיע שליח לקחת, והאוכל אצלכם בבית. קל ופשוט.
את המיזם, בו הושקעו כשני מיליון שקלים עד כה, מובילים השפים יאיר פיינברג ואלי הופנר, כרגע, עם הפתיחה, פועלים מהמקום שני מטבחים. הראשון "קוקוריצה", המציע מנות עוף צלוי עם שלל תוספות, לצד שניצלים, כנפיים, פרגיות וצ'יקן בורגר. המקום השני הוא "ג'מילה", מקום של כריכים מיוחדים ומעט חריגים בנוף הקולינרי, על בסיס דג או בשר, אך יש גם כמה אופציות טבעוניות.
משלוחים זמינים באזור חיפה והסביבה
